Uçak Bileti

Kasım’da aşk başkadır diye boşuna mı demişler. Bu romantik ay tam da sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz, muhteşem rotalarla seyahat aşkınızı pekiştirebileceğiniz ya da sessiz sakin bir tatille ruhunuzu besleyebileceğiniz bir ay. Kasım ayında gezilecek yerler listemde her gezgine hitap edecek harika destinasyon tavsiyeleri var.

Kasım Ayında Gezilecek Yerler

Öğretmenler ve öğrenciler için sonradan hayatımıza giren ‘ara tatil’ kavramıyla Kasım ayı bir çok aile için seyahat planı yapma dönemi. Baktım ki ara tatilde gezilecek yerler, Kasım ara tatilinde nereye gidilir soruları Google’da kol geziyor ben de hemen imdadınıza yetişeyim istedim. 😊 Umarım tavsiyelerim işe yarar, harika bir tatil geçirir ve kulaklarımı çınlatırsınız.

Türkiye’de Venedik Havası: Eskişehir

Kasım ayında gezilecek yerler Eskişehir

Kasım ayında Türkiye’de gezilecek yerler içinde bence şahane bir seçenek Eskişehir. Şehrin içinden geçen Porsuk Çayı, Sazova Parkı, müzeleri ile Avrupa havasını hissedebileceğiniz, yerli Venedik tadında bir şehir burası. Öğrenci şehri olmasından dolayı son derece güzel mekanlar da var. Ünlü Balaban kebabı, çiböreği ile damaklarda da iz bırakmayı başarıyor. Eskişehir Nerede & Eskişehir’e Nasıl Gidilir ve Eskişehir’e Yakın Günübirlik Gezilecek Yerler yazılarımı okumayı ihmal etmeyin.

Eskişehir Gezilecek Yerler

Mobil Uygulama
  1. Odunpazarı
  2. Kurşunlu Camii ve Külliyesi
  3. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi
  4. Sazova Parkı
  5. Porsuk Çayı & Adalar
  6. Atlıhan El Sanatları Çarşısı
  7. Odunpazarı Modern Müze (OMM)
  8. Eti Arkeoloji Müzesi
  9. Doktorlar Caddesi
  10. Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Kasım’ın tadını çıkarmak için kendinize bir güzellik yapın ve Eskişehir otobüs bileti alın.

Eskişehir yol tarifi için buraya tıklayın.

Doğa ile İç İçe Bir Rota: İğneada/Kırklareli

Kasım'da gezilecek yerler İğneada

Trakya’nın saklı cenneti İğneada, Kırklareli’nin bir ilçesi. Tam da sonbahara ve Kasım’a yakışan bir ruhu var buranın. Henüz gitmediyseniz İğneada’yı mutlaka rotanıza alın. Muhteşem doğasını, longoz ormanlarını gördüğünüzde ‘iyi ki gelmişim’ diyeceksiniz. Eğer sakin bir tatil hayal ediyorsanız İğneada size size aradığınızı fazlasıyla verecek.

İğneada Gezilecek Yerler

  1. Bulanık Dere Longozu
  2. Saka Gölü Longozu
  3. Hamam Gölü Longozu
  4. İğneada Feneri

Bu tarihi ilçeyi görmek için tek yapmanız gereken Kırklareli otobüs bileti almak.

İğneada yol tarifi için buraya tıklayın.

Yazdan Kalma Sarı Sıcak Bir Tatil: Belek/Antalya

Kasım'da deniz tatili Belek

Kasım ayında sıcak olan şehirler listesinde baş köşeyi Antalya çekiyor şüphesiz. Denize, güneşe doyamadıysanız ya da yazın tatil yapma fırsatınız olmadıysa Belek Kasım ayında deniz tatili için en ideal yerlerden. 5 yıldızlı her şey dahil konseptte otellerde yaz aylarına göre daha uygun fiyatta konaklayabilirsiniz. Gitmişken şezlonga yapışıp kalamam yine bir çıkar gezerim derseniz eğer görebileceğiniz yerler de aşağıda.

Belek Gezilecek Yerler

  1. Aspendos Tiyatrosu
  2. Perge Antik Kenti
  3. Kurşunlu Şelalesi

Antalya’nın bu güzel ilçesi Belek’te tatil yapmak için Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın. Ayrıca web sitemizde Belek otelleri listesini inceleyebilir, beğendiğiniz otele anında rezervasyon yapabilirsiniz.

Belek yol tarifi için buraya tıklayın.

Termal Sularda Şifa: Pamukkale/Denizli

Kasım ayında gezilecek yerler Pamukkale

Kasım’da gezilecek yerler listesine Pamukkale’yi dahil etmemek için bir neden göremiyorum. Hatta bence tam da zamanı. Aşırı kalabalık el ayak çekmiş, havalar serinlemiş. Doğasıyla, tarihiyle, şifalı termal sularıyla Pamukkale Kasım ayında ziyaretçilerini bekliyor.

Dilerseniz Pamukkale’deki termal otellerde konaklayarak dinleneceğiniz ve şifalanacağınız bir tatil yapabilirsiniz. Ya da bölgedeki kaplıcaları günübirlik değerlendirebilirsiniz. Pamukkale travertenlerinin olduğu alanda bulunan Kleopatra Havuzu ise eşsiz bir yüzme deneyimi sunuyor. Antik dönemde burada bulunan sütunlar büyük bir depremde devrilmiş. Termal sular gün yüzüne çıkmış ve dünyada belki de eşi benzeri pek bulunmayan antik bir havuz oluşmuş. Bu havuza girmek serbest. Belli bir ücret karşılığında elbette. Mutlaka değerlendirmenizi öneririm.

Pamukkale Gezilecek Yerler

  • Pamukkale Travertenleri
  • Hierapolis Antik Kenti
  • Kleopatra Havuzu
  • Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Denizli’nin gezilecek onlarca yeri var. Öncelikle Denizli gezilecek yerler yazımı okuyup sonrasında Denizli uçak bileti alabilir ve Kasım’da şifa bulabileceğiniz bir tatil yapabilirsiniz.

Denizli yol tarifi için buraya tıklayın.

Bir Almanya Masalı: Romantik Yol

Kasım'da gezilecek yerler Romantik Yol

Almanya’da bulunan Romantik Yol, en iyi manzaraya sahip yollardan biri. Bunda müthiş Orta Çağ mimarisi eserlerine sahip olması, Avrupa’nın en güzel köylerinden bazılarının bu yol üzerinde bulunması önemli etkenler. Ayrıca ufukta yükselen etkileyici Alp Dağları’nı da unutmamak gerek.

Romantik Yol, 350 km boyunca uzanıyor. Würzburg şehrinden başlıyor ve Avusturya sınırına yakın bir konumda olan Füssen kasabasında sona eriyor. Başlangıç şehri olarak Frankfurt‘u seçebilirsiniz. Füssen ise Münih’e bağlı olduğundan Münih uçak bileti alarak dönüşünüzü buradan yapabilirsiniz.

Romantik Yol üzerinde göreceğiniz bir çok kasaba, köy, göl, şato bulunuyor. Bu rota için 5-7 gün ayırmanız yeterli olur. Görmeniz gereken en önemli yapılar Füssen’deki Neuschwanstein Kalesi, Würzburg’daki Residenz Sarayı, Eltz Kalesi, Harburg Kalesi, Wies Kilisesi, Ulm Katedrali, Forggensee, Linderhof Sarayı.

Romantik Yol Gezilecek Yerler

  • Würzburg
  • Tauberbischofsheim
  • Lauda-Königshofen
  • Creglingen
  • Rothenburg ob der Tauber
  • Dinkelsbühl
  • Nördlingen
  • Harburg
  • Donauwörth
  • Augsburg
  • Landsberg am Lech
  • Schongau
  • Pfaffenwinkel (Rottenbuch)
  • Schwangau
  • Füssen
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here