Uçak Bileti

Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum, federal bir yapısı olan Gürcistan sınırları içinde yer alıyor. Siyasi sınırla birlikte değişen iklim ve coğrafyaya şaşırmamak elde değil. Öyle ki Doğu Karadeniz’e göre hava daha ılık ve nemli, arazi ise düz.

Çoruh Nehri’nin alüvyonları üzerine kurulu Batum en iyi tabirle kafası karışık bir şehir… Sosyalizmle kapitalizm arasına sıkışmış, bir yanda Sovyet döneminden kalma tek tip binalar, diğer yanda ise devasa gökdelenlerin, lüks zincir otellerin ve casinoların bulunduğu bambaşka bir hayat var.

Batumi-Gurcistan

Şehir merkezi geniş parkları, fıskiyeleri, heykelleri ile her yönden doğru planlanmış bir şehir peyzajı örneği. Sahil şeridi boyunca limana kadar plaj, insanlar cıvıl cıvıl. Mitolojik öğelere sahip çıkıldığının nişaneleri meydanlara, kiliselere, zarif heykel ve fıskiyelere; tarihi dokulara, hatta opera, emniyet ve hükümet binalarına kadar ince ince işlenmiş. Denize çıkan Arnavut kaldırımlı şirin sokaklarındaki insanlar seyrek. Şehir yürünerek veya bisiklet kiralanarak gezilebiliyor, zira görülecek çok yeri var.

Batum görülecek yerler denildiğinde ilk olarak Piazza Meydanı geliyor. Sanatın, estetiğin ve zanaatın bir arada olduğu bu meydanda, huzurlu müziklerin yükseldiği meydanda, oteller, restoranlar, cafeler ve publar bulunuyor. Mitolojide Altın Post’u alması için Iason’a yardım eden ve ona tutkulu bir aşkla bağlı olan Medea’nın heykeli ise Avrupa Meydanı’nın simgesi. Poseidon Heykeli ile Opera Binası’nın bulunduğu büyük ve güzel meydan ise Tiyatro Meydanı.

Mobil Uygulama

Batum’un tek camisi olan Orta Camii, güneş, Ay, Zodyak takımyıldızlarını gösteren Astronomik Saat, Eski National Bank of Georgia binasının hemen üstünde bulunuyor. Virgin Mary Kilisesi, Ermeni Apostolik Kilisesi ve St Nickolas Klisesi de kentin görkemli yapılarıarasında. Chacha Kulesi olarak da bilinen Saat Kulesi, 4 çeşmesinden her akşam 10 dakikalığına Gürcülerin meşhur içkisi Chacha akıyor.

130 metrelik Alfabe Kulesi, Gürcülerin dillerine sahip çıkmak istemelerinin en güzel örneği. Bunların dışında Batum Bulvarı’nda görülmeye değer pek çok yapı bulunuyor; Ters Ev, yine ters bir şişe görünümündeki Adalet Sarayı, 55 m’lik yüksekliğiyle dönme dolap Ferris Wheel… İlk olarak 19. yy’da Osmanlıların yaptığı Fener Kulesi

Batum-Acaristan-Gurcistan

Dünyanın önemli botanik parklarından biri olarak gösterilen Botanik Bahçesi, şehre 9 kilometre mesafede. 108 hektardan fazla alanda 5000’i aşkın çeşit bitkinin bulunduğu, denizi gören bir tepede, şahane atmosferiyle gezmek için en az yarım günün ayrılması gereken bir park.

Batum’a Nasıl Gidilir?

Vize ve pasaport gerekmeksizin Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınızla gidebileceğiniz Batum’a, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi pek çok ilden direkt uçuş seferleri bulunuyor. Batum uçak bileti seçeneklerine göz atarak Kafkasya’nın en güzel kentlerinden birini ziyaret edebilirsiniz.

Şarapları, yemekleri, doğal güzellikleri, masmavi denizi ve yemyeşil şehir merkeziyle Batum, Karadeniz kıyılarına samimi bir yolculuk rotası.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here