Uçak Bileti

Asya coğrafyasının en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Kamboçya, sadelikten hoşlananlar için çok cazip bir ülke. Pek çok turizm noktasının aksine ışıl ışıl eğlence mekanları ve restoranlardan uzak bir görüntüye sahip olan Kamboçya, tarihi geçmişi, etkileyici tapınakları, enfes doğası ve misafirperver insanlarıyla, yaşamaktan keyif alacağınız bir yer. İşte Kamboçya’da görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Kamboçya’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. Angkor Wat Tapınakları

Angkor Wat Tapınakları, dünyanın en ünlü turistik yapılarından biri. Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin akınına uğrayan bu yapı, ülkenin kuzeybatısında konumlanan Siem Reap şehrinin yaklaşık beş kilometre uzağında bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Angkor Wat Tapınakları’nı gezmek için en az bir gününüzü ayırmalısınız.

2. Tonle Sap

Benzersiz güzelliğiyle göz kamaştıran bir su rezervi olan Tonle Sap, ülkenin en önemli su kaynaklarından biri olarak bölgeye hayat veriyor. Güney Doğu Asya’nın en büyük gölü olarak da anılan bu göl, yüzen köy olarak ünlenen Chong Khneas köyüyle de turistlerin ilgi odağı oluyor. Yüzen okul, tapınak ve hatta benzin istasyonu bile bulunan bu köy, sizin için ilginç bir seyahat deneyimi olabilir.

Mobil Uygulama

3. Angkor National Museum

İçinde bin tane Buda galerisinin yer aldığı Angkor National Museum (Angkor Ulusal Müzesi), Khmer kültürünü yakından incelemek isteyenlerin gözdesi. Siem Reap şehrinde bulunan bu müze, hem şehrin hem de ülkenin en önemli müzelerinden biri. Siem Reap Şehrine gittiğinizde bin yıllık bir dans olan ve UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan Apsara dansını izlemeyi de unutmayın.

4. Ölüm Tarlaları

Ölüm Tarlaları (Killing Fields), ismiyle ürkütücü bir izlenim uyandırıyor çünkü burası ülke tarihinde kanlı izler bırakan Kızıl Khmer (Khmer Rouge) gerillalarının vahşetini gözler önüne seriyor. Phnom Penh şehrinin 15 kilometre kuzeybatısında yer alan bu tarlalarda, gerillalar tarafından katledilen insanların kafataslarının yer aldığı Choeung Ek Memorial isimli bir anıt da var.

5. Tuol Sleng Soykırım Müzesi

Tuol Sleng Soykırım Müzesi (Tuol Sleng Genocide Museum), Kızıl Khmer gerillalarının işkence için kullandığı eski ve acılarla dolu bir yapı içine kurulu. 1975-1979 yılları arasında yaşanan vahşetin izlerini ve acısını hissetmek için ziyaret edilmesi gereken Tuol Sleng Soykırım Müzesi, Phnom Penh şehrinde bulunuyor.

Kamboçya’nın acı dolu tarihini öğrenmek, o günlerden bu yana barışın ve huzurun değerini bilen insanlarıyla tanışmak ve ülkenin doğal güzelliklerini daha yakından görmek için Kamboçya uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here