Uçak Bileti

Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan ve resmi ismi Benin Cumhuriyeti olan Benin, safari meraklılarını heyecanlandıran milli parkları, tarihi yapıları ve zengin kültürel dokusuyla bölgenin önemli ülkelerinden biri. Yaklaşık 11 milyon kişinin yaşadığı ülkede, Alibori, Atakora, Atlantique, Borgou, Collines, Donga, Kouffo, Littoral, Mono, Ouémé, Plateau ve Zou’dan oluşan 12 bölüm bulunuyor. Yeni kültürler ve ülkeler keşfetmeyi seven gezginler için enfes yerler barındıran bu ülke, Afrika’nın az bilinen yüzüyle tanışmanıza yardımcı olabilir.

Benin’de Görebileceğiniz 4 Yer

1. Pendjari National Park

UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı olan Pendjari National Park, bölgenin en büyük ulusal parklarından biri. Afrika’daki vahşi yaşama tanık olmak isteyen maceraperest gezginleri kendine hayran bırakan bu parkta, filler, aslanlar, suaygırları, babunlar ve antiloplar gibi çok sayıda hayvan türünü görebilirsiniz. Ülkenin kuzeybatısında yer alan bu park, Benin ile Burkina Faso arasında doğal bir sınır oluşturuyor.

2. Abomey Kraliyet Sarayları

Abomey Kraliyet Sarayları, 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. 40 hektarlık bir alan üzerinde bulunan 12 saraydan oluşan Abomey Kraliyet Sarayları, Batı Afrika Dahomey Krallığının eski başkenti olarak bilinen ve UNESCO korumasına alınan Abomey şehrinde konumlanıyor. Ülkenin en çok ziyaretçi çeken tarihi yapılarından olan bu saraylar, şahane mimarileri ve kültürel zenginlikleriyle göz alıyor.

Mobil Uygulama

3. Ouidah Museum of History

Ouidah Museum of History (Ouidah Tarih Müzesi), kurulduğu 1967 yılından bu yana bölgenin tarihi ve kültürel önemini gözler önüne seren pek çok esere ev sahipliği yapıyor. Xwéda Krallığı, Dahomey Krallığı ve köle ticareti hakkında çarpıcı parçalar görebileceğiniz müzede, Ouidah-Savi bölgesinde yapılan arkeolojik kazılardan çıkarılan eşya ve eserler de sergileniyor. Haftanın her günü ziyarete açık olan müzenin giriş ücreti ise 1000 FCFA.

4. Pythons Temple

Ouidah şehrinde yer alan Pythons Temple, içinde 50’den fazla yetişkin piton yılanının bulunduğu 12 metrekarelik küçük bir odadan oluşuyor. Benin yılanlara saygı duyulan bir ülke olduğu için burada böyle bir tapınak görmek sizi şaşırtmasın. Bu yılanlar beslenmeleri için haftanın belli günlerinde dışarı salınıyor ve hatta bölgedeki evlere bile giriyor. Bu tapınağa girmek ve yılanlarla fotoğraf çektirmek isteyenlerin bunun karşılığında bir ödeme yapması gerekiyor.

Afrika coğrafyasını keşfetme hayalleri kuranlar, Benin uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahatleri için hızlı bir başlangıç yapabilir. Ülkeye gidecek Türk vatandaşlarının seyahat öncesinde vize alması ve Sarı Humma aşısı yaptırması ise zorunlu. Türkiye’den Benin’e direkt uçuş olmadığı için aktarmalı uçuş seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

NOT: Benin vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here