Uçak Bileti

Kamboçya’nın Siem Reap şehrine beş buçuk kilometre uzaklıkta bulunan Angkor Wat Tapınağı, dünyanın en büyük dini yapısı olarak biliniyor. UNESCO Dünya Mirası Listesine de giren bu eşsiz tapınak, ilk kurulduğu dönemlerde Hindulara, daha sonra ise Budistlere hizmet veren bir ibadethane olarak kullanılmış. Angkor Wat’ın çevresinde irili ufaklı binden fazla tapınak da yer alıyor.

15. yüzyıla kadar varlığını sürdüren Khmer İmparatorluğunun en önemli yapıları arasında bulunan Angkor Wat Tapınağı, 12. yüzyıl dolaylarında, Kral 2. Suryavarman adına inşa edilmiş. 1177 yıllarında imparatorluğun düşmanları tarafından talan edilen tapınak, daha sonra 7. Jayavarman tarafından yeniden tamir edilerek bugünkü görünümüne kavuşmuş.

Angkor Wat, Hinduizm inancına göre tanrıların yaşadığı yer olarak kabul edilen Meru Dağı’nı temsil ettiği için dağ biçiminde yapılan kubbeleri, avlusu, tapınağın çevresini saran yaklaşık üç buçuk kilometre uzunluğundaki duvarları ve koruma amaçlı oluşturulan hendekleri ile dikkat çekiyor. Klasik Khmer mimarisinin en somut örneği olarak gösterilen bu görkemli tapınak, her yıl yaklaşık iki milyon turist tarafından ziyaret ediliyor.

Tarihi dokusunun yanı sıra göz alıcı doğasıyla da nefes kesen Angkor Wat’da gündoğumunu izlemenin tadı ise bambaşka. Bölgeye düzenlenen turlar da bu unutulmaz gündoğumu manzarasını kaçırmamak için sabah erken saatlerde başlıyor.

Mobil Uygulama

Sanayileşme Öncesi Dönemin En Büyük Şehri

Angkor, 2007 yılında yapılan araştırmalara göre bin 800 metrekarelik genişliği ile sanayileşme dönemi öncesinde dünyada kurulan en büyük şehir. Bu sıralamada Angkor‘un ardından Guatemala’da yer alan bir Maya şehri olan Tikal geliyor.

Angkor Wat Tapınağı’na Nasıl Gidiliyor?

Angkor Wat Tapınağı’na en yakın havalimanı Kamboçya’nın Siem Reap şehrinde bulunuyor. Havalimanına indikten sonra tapınağa, yaklaşık 20 ya da 25 dakika kadar süren bir araba yolculuğu ile ulaşılabiliyor. Eğer siz de tapınağı ve kayıp şehrin muhteşem kalıntılarını ziyaret etmek istiyorsanız Siem Reap uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here