Uçak Bileti

Afrika coğrafyasının göz kamaştıran güzelliklerini keşfetme fırsatı bulacağınız Zimbabve, bugüne dek hiç görmediğiniz manzaralara tanık olmanızı sağlayabilir. Az bilinen doğal güzellikleri, sıcakkanlı insanları ve zengin kültürel dokusuyla görenleri kendine hayran bırakan bu ülkede yaklaşık 16 milyon kişi yaşıyor. İşte Zimbabve gezinizde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Zimbabve’de Görebileceğiniz 5 Yer

1. Hwange Ulusal Parkı

Ülkede günbatımı manzarasının en iyi izlenebildiği yerlerden biri olan Hwange Ulusal Parkı (Hwange National Park), 14 bin 651 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. Ülkenin en büyük milli parkı olarak da bilinen bu doğa alanında 100’ün üzerinde memeli hayvan ve 400’den fazla kuş türü yaşıyor. 19. yüzyıl zamanında ülkenin avlanma alanı olarak kullanılan bu parkta üç farklı kamp alanı da bulunuyor.

2. Victoria Falls National Park

Ülkenin kuzeybatısında konumlanan ve dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Victoria Şelaleleri’ne de ev sahipliği yapan Victoria Falls National Park (Victoria Falls Ulusal Parkı), muhteşem bir doğa ve eşsiz manzaralar saklıyor. Her adımda bambaşka bir güzellikle karşılaşabileceğiniz bu park, safari ve doğa yürüyüşleri için de ideal.

Mobil Uygulama

3. Kariba Gölü

Afrika’da Zambiya-Zimbabve sınırında yer alan Kariba Gölü, beş bin 200 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Çevresini saran şahane doğa ve etkileyici manzarasıyla ülkenin popüler ziyaret noktalarından biri olarak anılan bu göl, Zambezi Nehri üzerine kurulan ve dünyanın en büyük barajları arasında olan Kariba Barajı’nın sularıyla meydana geldi.

4. Matopo Ulusal Parkı

Matopo Ulusal Parkı (Matopo National Park), 2003 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. 17 bin 300 hektarlık bir alan üzerine kurulan bu parkta, antilop, leopar, maymun ve kertenkele gibi hayvanların yanı sıra çok sayıda böcek ve kuş türü de yaşıyor. Parkın en ünlü noktası ise akarsu aşındırmaları sonunda oluşan Matopo Tepeleri.

5. Nyanga National Park

Ülkenin en eski ulusal parkı olan Nyanga National Park (Nyanga Ulusal Parkı), 1926 yılında kuruldu. Bakir doğası ve tertemiz havasıyla göz kamaştıran bu ulusal park 47 bin hektarlık bir alanı kaplıyor. Çevresinde çok sayıda, nehir, şelale ve hayvan türü bulunan Nyanga National Park, Harare şehrine 268 kilometre uzaklıkta.

Eğer siz de bu şahane ülkeyi ve mükemmel doğasını görme planları yapıyorsanız Zimbabve uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahatiniz için ilk adımı atabilirsiniz. Ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep ettiği için yolculuk öncesinde vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

3 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here