Uçak Bileti

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi ile Anadolu tarihine ışık tutuyor. Çağlar boyunca Anadolu ile Avrupa arasında önemli bir geçiş güzergahı üzerinde yer alan İzmir, son 200 yılda özellikle limanı ile bölge ticaretinin ana oyuncusu oldu.

Farklı kültür ve medeniyetlerin izlerini taşıyan İzmir’de bu farklılıkların izlerini kentin dört bir yanında hissetmek mümkün. İzmir çevresinde gezilecek yerler kentin tarihi geçmişi ve doğal güzellikleri ile gastronomi kültürünü deneyimleyeceğiniz yerler arasında.

İzmir Çevresinde Gezilecek 5 Yer

1. Alaçatı

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle olan Alaçatı, son yıllarda Türkiye turizminin en popüler merkezlerinden birine dönüştü. Daracık Arnavut kaldırımlı sokakları, şirin butik otelleri, konsept mağaza ve dükkanları ile Ege lezzetleri sunan meyhane ve restoranları ile Alaçatı keşfedilesi bir destinasyon.

Mobil Uygulama

Alaçatı’nın çevresinde bulunan plaj ve koylar da yaz aylarında İzmir’in en güzel plajlarını deneyimlemek için fırsat yaratıyor. Ilıca Plajı, Deliklikoy ve Çark Plajı ile Alaçatı Port, deniz, kum, güneş keyfi için tercih edilecek yerler arasında.

2. Şirince

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Şirince, yüzyıllardır tarım ve tarımsal üretimle geçimini sağlayan tipik bir Ege köyü. Mübadeleye kadar Rumların yaşadığı, zeytin, incir, şeftali, elma gibi tarımsal ürünlerin üretiminin yapıldığı Şirince, mübadelenin ardından gelen Türk vatandaşları ile dönüşüm yaşadı.

Şirince günümüzde geleneksel mimari yapıları, butik otelleri, restoran ve kafeleri ile özellikle hafta sonlarının günübirlik rotalarından. Tiyatro Medresesi, Matematik Köyü, Nişanyan Evleri Şirince’ye gelmişken görülecek noktalar. Şirince’nin yanı başındaki Selçuk ve Efes Antik Kenti ile Pamucak Sahili’ni de listenize ekleyin.

3. Bergama

İnsanlık tarihinin ilklerine imza atan Bergama coğrafyası, antik dönemin en önemli yerleşim yerleri arasındaydı. İskenderiye Kütüphanesi ile dünyanın en zengin koleksiyonuna sahip kütüphanesi unvanını taşıyan Bergama Kütüphanesi, Akropolis, Zeus Sunağı, Bergama Antik Tiyatrosu, Asklepion Antik Kenti ve Bergama Müzesi, Bergama’ya gelenlerin ziyaret ettiği yerler.

4. Sığacık

Türkiye’nin ilk sakin şehri (Citta Slow) Seferihisar’ın deniz kıyısındaki mahallesi Sığacık, ev pansiyonları, yerel üretici pazarı, balık lokantaları ve film ve dizilere sahne olan daracık şirin sokaklarıyla Türkiye’nin en çok merak edilen yerlerinden. İzmir’den 1 saatlik yolculukla ulaşılan Sığacık’a gelmişken Teos Marina ve çevresini keşfetmek, Teos Antik Kenti’nde bölge tarihine tanık olmak da yapılacaklar arasında.

5. Birgi-Ödemiş

İzmir’in Ödemiş ilçesi ve Ödemiş sınırlarında bulunan Birgi Mahallesi, Beylikler Dönemi’nin en gelişmiş yerleşim yerleri arasındaydı. Aydınoğulları Beyliği’nin başkenti olan Birgi, geleneksel mimari yapıları ile Osmanlı ve Anadolu kültürünü yansıtıyor. Birgi Çakırağa Konağı, Aydınoğlu Mehmet Bey Camii, Ödemiş ilçe merkezi, Gölcük ve Bozdağ Kayak Merkezi Ödemiş çevresinde keşfedilecek yerlerden.

İzmir çevresinde gezilecek yerler İzmir şehir merkezi dışında bir şeyler görmek ve Ege Bölgesi’nin tarihi ve kültürel değerlerine tanık olmak için ideal noktalar. Bu keyifli yerleri keşfetmek için İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here