Uçak Bileti

Ege’nin gözdesi İzmir, tarihi, doğası, harika plajlarıyla olduğu kadar yeme-içme mekanlarıyla da çok meşhur. Çünkü İzmirliler ağzının tadını bilir, yemeyi-içmeyi sever. Söz konusu kahvaltı ise en güzel sofralar kurulur. Tulumu, boyozu, en tazesinden domatesi salatalığı, yeşil ve siyah zeytini, tahin helvası ile özenle hazırlanmış bir seremoni gibi geçer kahvaltılar.

Peki İzmir’de kahvaltı nerede yapılır? İzmir’de güneşli bir sabaha uyanıp nefis bir kahvaltıyla güneşe başlamak isteyenler için buyurun İzmir’in en iyi kahvaltı mekanları.

İzmir’in En iyi Kahvaltıcıları

1. Alsancak Dostlar Fırını

alsancak dostlar fırini

Alsancak Dostlar Fırını İzmir’in en meşhur kahvaltıcılarından. Alsancak merkezdeki Alsancak Dostlar Fırını İzmir’in en eski fırınlarından biri ve kahvaltısı da nefis. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, kırmızı tuğlarla dekore edilmiş, şirin fırında İzmir’in meşhur boyozunun envai çeşidini de bulabilirsiniz.

Enginarlı, patlıcanlı, peynirli, çikolatalı, zeytinli…Damak tadınıza göre bir boyoz sipariş verin. Yanında haşlanmış yumurta ve taze bir bardak çay ile nefis bir kahvaltı yapın.

Mobil Uygulama

Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi No:120 Alsancak, İzmir
İletişim: 0232 421 92 02 – 0544 421 92 02
Web: alsancakdostlarfirini.com

? En uygun İzmir otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Otobüs bileti satın alırken turna.com ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz ✔️

2. Nirvana Kahvaltı Salonu, Çiçekliköy

izmir kahvaltı yerleri

Çiçekliköy son yıllarda İzmir’de kahvaltı mekanlarıyla öne çıkan bir lokasyon. Pek çok kahvaltıcı var. Nirvana Kahvaltı Salonu, Çiçekliköy’ün en iyilerinden. Yemyeşil bahçe içine dizilmiş masalarda kahvaltı servisi yapıyorlar. Masaya gelen herşey taze ve lezzetli, servis hızlı. Pişi ve börekler sıcak servis ediliyor, ekşi ekmek ve bazlamalar oldukça taze. Tertemiz bir havada güne güzel bir kahvaltı ile başlamak isteyenler için iyi bir tercih.

Adres: Çiçekli Mahallesi, Çamlık Cd. No:25, 35040 Bornova/İzmir
Telefon: 0553 349 58 58

3. Gözlemecim

izmirde nerede kahvaltı

Kahvaltıda gözleme yemeyi seviyorsanız İzmir’de uğramanız gereken adres Gözlemecim. Mekan Kemeraltı’nda, Kızlarağası Hanı’na çok yakın. Pek çok mekanda gözlemeler önceden hazırlanıp dondurucuda beklerken Gözlemecim’de gözlemeyi siparişi verdiğiniz anda pişiriyorlar. 700 civarında gözleme çeşidi var. Fiyatlar uygun, porsiyonlar büyük ve doyurucu.

Adres: Konak, 897. Sk. no:19, 35260 Konak/İzmir
Telefon: +902324452748
Web: gözlemecim.com

4. Kaymakçı Yoğurtçu Hasan

izmir kahvaltı mekanları

Kemeraltı’nda kahvaltıda nefis bir yapmak istiyorsanız Kaymakçı Yoğurtçu Hasan, mutlaka listenizde olsun. 66 yıldır Kemeraltı’nda küçük bir dükkanda hizmet veriyorlar. Mekanın spesiyali ballı yoğurt. İnek ya da manda yoğurdu üzerine bal eklenip servis ediliyor.

Sahanda kavurmalı yumurta ve kaymaklı tereyağlı bal da çok lezzetli. Bunların dışında tam manasıyla kahvaltı yapayım derseniz peynir, zeytin çeşitleri, domates, salatalık, tam buğday ekmeği ile müthiş bir kahvaltı yapabilirsiniz. Tek sorun kredi kartı ile ödemenin olmaması.

Adres: Yenigün, Anafartalar Cd. No:451, 35240 Konak/İzmir
Telefon: (0232) 484 00 97

5. Köyüm Kahvaltıevi

Köyüm Kahvaltıevi

Mis gibi köy havası alarak kahvaltı yapmaya ne dersiniz? Bornova’daki Köyüm Kahvaltıevi bir köy evinde kahvaltı yapıyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Çam ve çiçek kokuları arasında beyaz peynir, tulum peyniri, köy balı, manda kaymağı, karadut aşkı (tatlı lor ve karadur reçeli) baharatlı cevizli köy salçası, lor salatası, yeşil kırma zeytin, ayva, erik, portakal, kayısı gibi köy reçelleri, örgü peyniri, domates, salatalık ve buğday ekmeğinden oluşan zengin bir menü sunuluyor.

Adres: Yakaköy Mahallesi, Yaka Cd. No:2, 35040 Bornova, İzmir
Telefon: (0232) 377 50 27

6. Moresi Girit Mutfağı

izmir en iyi kahvaltı yerleri

İzmir kordonda güzel bol güneşli bir kahvaltı için önerimiz Moresi Eski Köy. İzmir’in en iyi kahvaltıcıları arasında olan Moresi Eski Köy hem konumu hem de lezzetli, taze kahvaltılıkları ile bu listeye girmeyi sonuna kadar hak ediyor. Yöresel lezzetler, özenle seçilmiş doğal ve taze ürünlerle harika bir lezzet şöleni sunuyorlar.

Sıcak gelen sigara böreği ve pişiler, nefis İzmir tulumu, ev yapımı reçelleri çok leziz. Kabaklı dere otlu peynirli Moresi omletti ve tulum peynirli krepleri çok meşhur. Çalışanlar o kadar sıcak kanlı ki kendinizi evinizde hissediyorsunuz.

Adres: Alsancak, Atatürk Cd. No. 344/1, 35220 Konak/İzmir
Telefon: (0232) 463 26 46

7. Tuzu Biberi Kahvaltıevi

izmirde kahvaltı yerleri

Tuzu Biberi Kahvaltıevi, ‘Günün her saati, sağlıklı, güvenilir ve keyifli bir şekilde kahvaltı yapılabilmeli’ fikrinden yola çıkmış. Tuzu Biberi’nin 14 şubesi var. İsterseniz bahçede kahvaltı yapabiliyorsunuz.

Fethiye’nin Seki yaylasından gelen tulum peyniri, Marmaris’ten gelen yüzde yüz doğal çam balı, zeytin dalından, domates mis kokulu tarlalardan geliyor. Pastırma, sucuk, kavurma, kaşar peyniri, domates ve biberin yumurtadan yapılan Atom’u mutlaka deneyin. İsterseniz menüde Ege usulü muhlama da var.

Adres: Bostanlı Mahallesi, 1807/1 Sok. 16/C, Karşıyaka, İzmir
Telefon: (0232) 435 63 62
Web: http://tuzubiberi.com.tr/tr

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here