Uçak Bileti

New Orleans, Amerika Birleşik Devletleri’nin Louisiana eyaletinin en büyük şehri. Şehir, Meksika Körfezi ile Pontchartrain gölü arasına kurulmuş. “Big Easy” ve körfezin şehri bir hilal gibi bölmesi nedeni ile “Cresent City” olarak da adlandırılır. başka hiçbir yerde bulamayacağınız bir ortamla Amerika’nın en eşsiz şehirlerinden biridir.

Caz müziği, Cajun mutfağı ve çılgın Mardi Gras kutlamaları ile dünya çapında tanınan şehir, müzikten yemeklerine ve estetik mimariye kadar her şeye yansıyan çeşitliliği ile kültürlerin kaynaştığı bir nokta.

Turistler için en keyifli yerler, bölgenin kalbindeki meşhur Bourbon Caddesi ile Fransız Mahallesi çevresi. Fransız Mahallesi’ni güneyde sınırlayan Mississippi Nehri boyunca, ziyaretçileri bir tura çıkarmak için bekleyen at arabaları, kıyıya yanaşan Steamboat Natchez ve beignet satın almak için sıraya giren turistleri görebilirsiniz.

New Orleans’ta Görebileceğiniz 5 Yer

1. French Quarter

new orleans French Quarter-

New Orleans’ın Fransız Quarter, çoğu turistin şehri ziyaret ettiklerinde görmeye geldiği ilk yer. Mississippi Nehri üzerindeki bir viraj boyunca devam eden Fransız mahallesi, mimarisi, yemekleri ve eğlencesiyle turistleri çekiyor.

Mobil Uygulama

Bazıları 300 yıl öncesine dayanan eski binalar, pasajlar, ferforje balkonlar, kırmızı kiremitli çatılar ve pitoresk avlularıyla Fransız etkilerini gösteriyor. Bu binaların çoğu artık otel, restoran, hediyelik eşya dükkanı, sanat galerisi ve farklı kalitede eğlence mekanı olarak kullanılıyor.

Fransız Mahallesi’ndeki en ünlü cadde Bourbon Caddesi. Bu cadde gündüzleri gezmek için güvenli, ancak geceleri her zaman güvende hissetmeyebilirsiniz. Geceleri gürültülü ve kalabalık bir yaya alanına dönüşüyor.

Ayrıca Fransız Mahallesi’nde kaçırılmaması gerekenler arasında, sahilin hemen dışında bulunan Jackson Meydanı ve St Louis Katedrali var. Meydanın etrafında sokak çalgıcılarını, müzisyenleri ve sanatçıları dinleyebilirsiniz.

Royal Street, üst düzey kalitede mağazalar, galeriler ve otellerle birlikte tarih, kaliteli yemekler ve benzersiz alışveriş fırsatlarının harika bir karışımını sunuyor. Royal Street’teki dikkate değer binalardan biri, şimdi caz müziği eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz, ünlü bir restoran olan Court of Two Sisters.

Geleneksel caz müziği çalan kaliteli müzisyenleri dinlemek isterseniz gidilecek yer Frenchmen Street. Burada çok iyi restoranlar var ve caz sanatçıları da bölgeye sık sık geliyor.

2. Mardi Gras

Mardi Gras
Mardi Gras

Mardi Gras, Hristiyanların 40 gün boyunca alkol, tatlı ve hayvansal gıdalar yemeyerek geçirdikleri büyük perhizden önce yiyip içtikleri, eğlencebin dibine vurdukları bir bayram. Müzik, yemek ve çılgın sokak partileri ile tanınan New Orleans normalde insanların çok eğlendiği bir yer ama Mardi Gras zamanı tüm eğlence katlanarak büyüyor.

Kutlamalar, günlük geçit törenlerini ve etkinlik sona yaklaştıkça yoğunluğu artan her türlü eğlence ve şenliği içeriyor. İzleyiciler, geçit törenlerini izlemek için balkonları ve kaldırımları dolduruyor ve çılgınca dekore edilmiş şamandıralardan fırlatılan boncuklu kolyelerin iplerini yakalıyorlar.

Bourbon Caddesi, insanların bir araya geldiği ana alanlardan biri, ancak tüm Fransız Mahallesi genellikle kalabalık oluyor. Gelenek, şehre Fransız yerleşimciler tarafından tanıtıldı ve özellikle 19. yüzyılın sonunda popüler hale gelmeye başladı.

3. National WWII Museum

new orleans National WWII Museum

Ulusal İkinci Dünya Savaşı Müzesi, 2. Dünya Savaşı’nı Avrupa’da ve Pasifik’te yaşıyormuş gibi hissedeceğiniz, ilgi çekici sergiler ve belgesel parçalarıyla dolu olağanüstü bir müze. Müze, Pasifik’teki savaşa ayrılmış bir bölüm, Avrupa’daki savaşa ayrılmış bir bölüm ve İkinci Dünya Savaşı uçaklarını barındıran üçüncü bir bina olmak üzere üç bölüme ayrılmış.

Tom Hanks’in yapımcılığını ve anlatımını yaptığı Tüm Sınırların Ötesinde adlı filmi müzede izleyebilirsiniz. Film sahne dekorları ile desteklenip tam bir duyusal deneyime dönüştürülmüş. Sergilerin arasında odadan odaya geçerken, kısa siyah-beyaz belgesel tarzı film bölümlerini de izleyebilirsiniz. Kompleksin bir parçası olan 1940’lardan, matineler, akşam yemeği şovları ile eğlenceler sunan Stage Door’a da uğrayın.

4. Jackson Square

Jackson Square

Jackson Square, Place d’Armes olarak da bilinen Fransız Mahallesi’nin kalbindeki ana meydan. Ağaçlarla ve yeşilliklerle çevrili meydanın ortasında General Andrew Jackson’ın bir atlı heykeli var. Meydanın bir ucunda belirgin bir şekilde duran, beyaz cephesi ve koni şeklindeki kuleleri ile simgesel St. Louis Katedrali, ayrıca katedralin çevresinde, her ikisi de Louisiana Eyalet Müzesi olan Presbytere ve Cabildo var.

Katedralin önündeki, meydanı çevreleyen demir çit boyunca uzanan alan, yakınlarda dükkanlar ve restoranlarıyla burayı turistler için popüler bir yer haline getiriyor. Riverboat Docks, Ay Yürüyüşü olarak da bilinen gezinti yeri, Millhouse’un yanı sıra çeşitli mağazalar ve Mississippi kıyıları boyunca çok çekici bir şekilde düzenlenmiş.

5. Preservation Hall

Preservation Hall, New Orleans’ta uzun süredir caz müziğiyle tanınan bir kurum olan mütevazı eski bir bina. Tarihi salon hala yerel sanatçıların geleneksel caz müziğini sergiliyor.

Bina küçük, samimi bir ortamı var ve oturma yerleri sınırlı. Açılış saatleri ve etkinlikler her gün kapıda listeleniyor bu nedenle öğleden sonra bu civardan geçiyorsanız, akşam neler olduğunu görebilirsiniz.

✈️ En ucuz New Orleans uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. En uygun New Orleans uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 38 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme ve bir çok avantaj turna.com sayfalarında ✔️

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here