Uçak Bileti

Antalya denilince akla turizm, uzayıp giden plajlar, şelaleler, antik kentler gelir. Ya nefis lezzetler? Unutulmaz kahvaltılar? Antalya’nın bitmek bilmeyen kahvaltılarını denemediyseniz, Elmalı tereyağı, Korkuteli peyniri ile kahvaltı yapmadıysanız çok şey kaçırdınız demek.

Falezlerin üstünde Bey Dağlarına karşı ya da Çakırlar’da, ormanın içinde kuş sesleri arasında muhteşem bir sofraya misafir olmaya ne dersiniz? Antalya ziyaretinde damakları da mutlu edelim diyorsanız, Antalya’nın en iyi kahvaltı mekanlarını listemize bir göz atın.

Antalya’nın En İyi Kahvaltı Mekanları

1. Armoni Lounge

antalya kahvaltı yerleri

Armoni Lounge, Antalya’nın en iyi kahvaltıcılarından. Lara’da Düden Park’ın hemen yanında harika bir deniz manzarasına ve konuma sahip. Menüsünde suşi, hamburger, pizza, steak gibi pek çok dünya lezzeti var ancak kahvaltıda da bir o kadar iddialılar.

Hem geniş modern bir iç mekanı hem de şemsiyelerin altında hoş bir bahçe bölümü var. Deniz manzarasında yiyebileceğiniz serpme kahvaltı, ev yapımı reçelleri, kars peynirleri, omlet çeşitleri ve zeytinleriyle dört dörtlük bir mekan. Servisi çok hızlı ve çalışanları güleryüzlü.

Mobil Uygulama

Adres: Çağlayan Mah. Lara Cad C Blok No:329, 07235 Muratpaşa/Antalya
Telefon: (0242) 323 88 80
Web: armonilounge.com

En uygun Antalya otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Otobüs bileti satın alırken turna.com ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

2. Sarı Demlik

sari demlik

Sarı Demlik Antalya’nın en popüler kahvaltı mekanlarından biri. Öyle ki her daim tıklım tıklım, haftasonu rezervasyonsuz yer bulmanın neredeyse imkânsız. Dekorasyonu çok keyifli ve sarı renkler hakim. Sarı Demlik’in bu kadar sevilmesinin nedeni kahvaltı için masaya gelen her şeyin taze olması ve ‘bitmeyen kahvaltı’ konsepti. Mekanın sloganı ‘Doyuncaya kadar getiriyoruz’.

Kahvaltı yöresel peynirler, zeytin, köy usulü menemen, ev yapımı reçeller, Afyon Kasap Sucuğu, ev yapımı çemen, Elmalı ilçesinden gelen tereyağı, çorba, Afyon manda kaymağı, bazlama, gözleme, pişi ve meyvelerle başlıyor, ardından dileyenler farklı yumurta, gözleme ve bazlama çeşitlerini sipariş edebiliyor.

Adres: Şirinyalı, Tekin Apartmanı, 1501. Sk. D:No:13, 07230, 07100 Muratpaşa/Antalya
Telefon: 0242 316 69 76
Web: http://saridemlik.com/

3. Supla

antalya kahvaltı yerleri

Supla, Antalya’nın en sevilen kahvaltı mekanları arasında üst sıralarda yer alıyor. Supla, masalara sığmayan serpme kahvaltısı ve pişisi ile meşhur. Keyifli oturma alanları var. Ortam rahat ve şık. Sakin bir lokasyonda. İçerideki oturma alanı biraz küçük ve açık mutfak olduğu için koku rahatsız edebiliyor, dilerseniz bahçe tarafında oturabiliyorsunuz.

Kahvaltıda kullandıkları ürünler her zaman doğal ve lezzetli. İki kişilik serpme kahvaltısında üç çeşit peynir ve reçelin yanı sıra pancarlı lor, çeşnili krem peynir, özel kaymak, acuka, iki adet pişi ve iki adet çiğbörek servis ediliyor. Klasik köy kahvaltısını modern bir sunumla hazırlayan mekanda Supla Craft Burgeri, kıtır mantısı ve San Sebastian Cake’i de çok leziz.

Adres: Şirinyalı, Lara Cd. No:34/1, 07160 Muratpaşa/Antalya
Telefon: (0242) 316 18 18

4. As Tajmahal Künefe

antalya kahvaltı mekanları

As Tajmahal Künefe, denilince ilk akla gelen künefe olsa da Antalya’nın en iyi kahvaltıcıları arasında. Eğer lezzetine doyulmaz bir kahvaltı yapmayı planlıyorsanız kesinlikle bu mekanı not alın. Görüp görebileceğiniz en zengin kahvaltı menüsünü sunuyor. Kahvaltı menülerinde, doğruyu söylemek gerekirse bir kuş sütü eksik.

Burada kahvaltı diğer mekanlardan farklı olarak çorba ile başlıyor. Sonrasında birbirinden lezzeti yörelerinden gelen tatlarla devam ediyor. Yöresel Antep peyniri, kırma yeşil zeytin, cevizle harmanlanmış aperitifler, Antep’e özgü nohut piyazı, ev yapımı reçeller, menemen, bazlama, yöresel zeytin yağlı kuru dolma ve katmer ve daha pek çok lezzet kahvaltıyı zenginleştiriyor.

Adres: Altınkum, Belediye Cd. No: 128/1, 07070 Konyaaltı/Antalya
Telefon: 0533 197 91 27
Web: https://astajmahal-kunefe.business.site/

5. Shakespeare Coffee & Bistro

Shakespeare Coffee & Bistro, Antalya’nın en şık kahvaltı mekanlarından biri. Fener şubesinin dekorasyonu modern ve çok havalı. Sadece görüntüsü değil içeriği de dolu dolu. Pazar günleri sabah saatlerinde yer bulmak zor, çünkü Shakespeare’nin müdavimleri, uzun süren nefis kahvaltılar için erkenden geliyor.

Kahvaltıda kullanılan her ürün çok lezzetli ve bol. Omletleri, peynir çeşitleri, Antalya’ya özgü ev yapımı reçelleri, pancake, fit kahvaltı tabağı, pestolu ve yumurtalı tostlar, zengin yumurta çeşitleri ile çok farklı kahvaltı kombinleri yapmak mümkün. Ambiyans keyifli ve tabaklar özenli. Deniz manzarası muhteşem.

Adres: Fener, Fener Cd. No: 1, 07160 Muratpaşa/Antalya
Telefon: (0242) 324 64 64
Web: https://shakespearebistro.com/

6. Cliff Lara

antalya kahvaltı tavsiye

Antalya falezlerden muhteşem Bey Dağları manzarasına karşı güzel bir kahvaltı yapayım diyorsanız Cliff Lara‘ya yolunuzu düşürün. Sabah saatlerinde Antalya körfezinde güneş parlarken Cliff’de güne başlamak harika. Cliff Lara’nın kahvaltı menüsü oldukça zengin, yok yok.

Serpme kahvaltı, tost ve omlet çeşitleri, menemen, kavurmalı yumurta, pişi, yumurtalı ekmek ile lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı sunuyorlar. Ama Cliff Lara’nın kahvaltısını farklı kılan şeylerden biri de Antalya’nın yöresel peynirleri. Taze peynirleri, kaşar çeşitleri, yayla tereyağı ile damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak Cliff. Çocuklar için düşünülmüş çok güzel bir çocuk oyun alanı da mevcut.

Adres: Şirinyalı mah, Lara Cd. No:78/B, 07160 Muratpaşa/Antalya
Telefon:0532 113 95 05

ⓘ Antalya’ya uçakla gidecekseniz en uygun uçak bileti için turna.com uçak bileti sayfasına göz atın. Eğer Antalya’ya otobüs ile gidecekseniz en uygun otobüs bileti için turna.com Antalya otobüs bileti sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Antalya otobüs biletleri ne kadar, sefer saatlerini görebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here