Uçak Bileti

Türkiye’nin en yeni kayak merkezleri arasında bulunan Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli il sınırlarında bulunuyor. Muhteşem Sapanca Gölü manzarası, İstanbul’a olan 1 saatlik ulaşım mesafesi, doğal güzellikleri, trekking rotaları ve ormanları ile kayak merkezi son yıllarda giderek artan ziyaretçi potansiyeline sahip.

Farklı zorluk derecelerine sahip pistleri ile kayak severlerin keyifle kayak yapabildiği Kartepe’de 4 liftten 3’ü telesiyej, 1 tanesi de teleski olarak kullanılıyor. Snowboard ve kayak eğitiminin verildiği kayak okulları zirveye gelmeden olan bölümde ve oteller bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Özellikle haftasonları kayak severlerin akın ettiği Kartepe, kış sezonunda uygun fiyatlı konaklama ve ulaşım açısından avantajını iyi değerlendiriyor.

Kartepe’ye Nasıl Gidilir

Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Balaban Köyü’nde yer alan Kartepe Kayak Merkezi, İstanbul Taksim’den 139 km uzaklıkta. Özellikle İstanbul Anadolu yakası, İzmit, Sakarya gibi şehirlerde yaşayan ve kış tatili yapmak isteyenlerin tercih ettiği kayak merkezi, rahat ulaşım imkanı ile tatili kolaylaştırıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından Kocaeli’ne şehirlerarası otobüs bulmak mümkün. Tren, özel araç ve araç kiralama seçenekleri de Kocaeli’ne ulaşmak için diğer alternatifler arasında. Kocaeli merkezden Kartepe Kayak Merkezi’ne otobüs ve otel servisleri bulunuyor.

Mobil Uygulama

Kartepe’ye en yakın havalimanı Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı. Bu havalimanına Trabzon’dan direkt uçak seferi bulunuyor. Ayrıca sezona göre farklı iller ve yurtdışı bağlantısı da sağlanıyor. Kocaeli uçak bileti alarak bu havalimanına gelinebiliyor.

Kartepe-Kocaeli

Sabiha Gökçen Havalimanı ise Kartepe’ye 103 km mesafede. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Adana, Adıyaman, Ankara, Antakya, Antalya, Batman, Bodrum, Denizli Çardak, Diyarbakır, Edremit Körfez, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gazipaşa, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Merzifon, Muş, Nevşehir, Ordu-Giresun, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Uşak ve Van’a hava yoluyla ulaşmak mümkün. Ayrıca başta Avrupa olmak üzere dünyanın farklı şehirlerine Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden ulaşılabiliyor. İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atmak Kartepe tatili için ilk adım olabilir.

Kocaeli İzmit otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Kolay ulaşım imkanı, ekonomik konaklama ve kayak seçenekleri, doğal güzellikleri, nefis ormanları ile Kartepe Kayak Merkezi, ülkemizin en güzel köşelerinden biri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here