Uçak Bileti

Adapazarı ile İstanbul’un ortasında Kocaeli’ne yakın bir konumda bulunan Sapanca Gölü, Doğu Marmara’nın doğal güzelliklerinden biri.

Tektonik bir oluşum olan Sapanca Gölü’nün doğu bölümü Sakarya sınırlarında, batı bölümü ise Kocaeli sınırlarında yer alıyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın İzmit-Sapanca koridoru üzerinde bulunması nedeniyle tarih boyunca farklı deprem ve yeryüzü hareketlerine maruz kalan göl, en son 17 Ağustos 1999 depreminden etkilenmiş.

Bölge için önemli bir mesire alanı ve soluklanma merkezi olan Sapanca Gölü, özellikle haftasonları çevre il ve ilçelerden ziyaretçileri ağırlıyor. Göl üzerinde deniz bisikleti ve su sporları aktiviteleri yapılırken; göl kıyısındaki çay bahçeleri ve restoranlarda yemek yiyip zaman geçirmek mümkün.

69 farklı kuş türünün yaşam alanı olan Sapanca Gölü’nde, nesli tükenmekte olan çok sayıda kuşa rastlanıyor. Gölde bulunan türlerin yapılan incelemelerde çok önemli bir ekosistemi oluşturduğu ve bu yüzden koruma altına alınması gerektiği sık sık dile getiriliyor.

Sapanca Gölü’ne Nasıl Gidilir

Sakarya’ya 12 km, Kocaeli’ne ise 27 km uzaklıkta bulunan Sapanca Gölü’ne ulaşmak için Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden bağlantı yapmak en kolay seçenek.

Mobil Uygulama

Sapanca-Golu-Nasil-Gidilir

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na Trabzon’dan direkt uçak seferi bulunuyor. Ayrıca sezona göre farklı iller ve yurtdışı bağlantısı da sağlanıyor. Kocaeli uçak bileti alarak bu havalimanına gelinebiliyor.

Sapanca Gölü-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arası 100 km. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Adana, Adıyaman, Ankara, Antakya, Antalya, Batman, Bodrum, Denizli Çardak, Diyarbakır, Edremit Körfez, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gazipaşa, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Merzifon, Muş, Nevşehir, Ordu-Giresun, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Uşak ve Van’a hava yoluyla ulaşmak mümkün. Ayrıca başta Avrupa olmak üzere dünyanın farklı şehirlerine Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden ulaşılabiliyor. İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atarak Sapanca Gölü ve çevresine rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Türkiye’nin farklı illerinden şehirlerarası otobüslerle Sakarya’ya gelmek, şehir merkezinden ise Sapanca dolmuşlarına binmek de alternatifler arasında. Özel araç ve araç kiralama seçenekleri de unutulmamalı.

Sapanca’ya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Keyifli bir kaçamak için en güzel rotalardan biri olan Sapanca Gölü, çevresinde de gezilecek çok sayıda yere sahip. Bir yemek molası ya da bir şeyler yudumlamak için güzel bir durak olan göl, insana huzur veriyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here