Uçak Bileti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz Kumsalı, Türk turizminin en çok tanınan görsellerinden biri. Özellikle yurtdışı tanıtımlarında kullanılan kumsal, mavi ile yeşilin birleştiği bir noktada etkileyici bir güzellik gösteriyor.

Adı gibi hareketsiz, durgun bir göle benzeyen Ölüdeniz, en fırtınalı günlerde bile minik çırpıntılar hissettiriyor kıyılarında. Kıyıya yaklaşan teknelerin orman, deniz ve gökyüzü ile bütünleşen görüntüsü, sessizlik ve sakinlik içerisinde huzura karışan duygularla kumsalda saatlerce vakit geçirmek, eşsiz coğrafyayı soluklamak muhteşem.

Oludeniz-Kumsali-Fethiye

Anadolu’nun güneybatısında, Teke Yarımadası’nda konumlanan tatil beldesi, coğrafi olarak lagün oluşumuna örnek gösteriliyor. Likyalıların ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ’da ise uzak diyar isimleriyle anılan bölgenin en hareketli, çekim merkezi olan Ölüdeniz, her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce turisti ağırlıyor.

Farklı yarışma ve değerlendirmelerde dünyanın en güzel kumsalları arasında gösterilen Ölüdeniz Kumsalı, kaynak suları bağlantısı, açık deniz akıntısı ve gelgitlerin etkisiyle 2-3 günde bir yenilendiğinden durgun görünümüne rağmen hiçbir kirlilik oluşmuyor.

Mobil Uygulama

Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir

Bağlı bulunduğu Fethiye ilçesine 12 km uzaklıkta yer alan Ölüdeniz’e kara, hava ve deniz yoluyla ulaşmak mümkün. İzmir, Antalya, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerden düzenli otobüs seferinin olduğu tatil merkezine en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı. Dalaman uçak bileti alarak bu güzel beldeye en kısa sürede ulaşılabiliyor.

Fethiye-Oludeniz

Dalaman Havalimanı-Ölüdeniz merkez arası 63 km uzaklıkta. Dalaman Havalimanı’ndan uçak seferlerine göre organize edilen HAVAŞ otobüsleri ile Fethiye’ye gelmek, Fethiye’den de dolmuşlarla tatil beldesine ulaşmak oldukça kolay. Ayrıca Dalaman araç kiralama, taksi ve özel araç da ulaşım seçenekleri arasında sayılabiliyor.

Fethiye otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Nitelikli konaklama tesisleri, muhteşem korunmuş bakir doğa, kamping yerleri, trekking rotaları, lezzetli yemekleri, yamaç paraşütü ve arkeolojik alanlarla tatil beldesi çevresinde gezilecek görülecek ve yapılacak çok sayıda aktivite bulunuyor.

Babadağ’ın 2,000 metre yüksekliğinde gerçekleştirilen yamaç paraşütü etkinliği ile fotoğraflara konu olan Ölüdeniz manzarasına canlı olarak bakmanın keyfi paha biçilemez. Ülkemizin en cennet köşelerinden olan Ölüdeniz, deniz, kum ve güneşten daha fazlasını vaat ediyor.

Yılın her dönemi keyifle gezilecek bir rota olan Ölüdeniz, keşfetmeye başlamak ve doğayla bütünleşmek için en ideal merkezlerden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here