Uçak Bileti

‘Taşı toprağı altın’ deyip İstanbul yollarını tutan bir nesilden sonra nüfusu hızla artan İstanbul, son yıllarda giderek daha kalabalık hale gelse de, büyüleyici atmosferi hala etkisini hissettiriyor. Bu muhteşem şehirde, turistik yerlerin yanı sıra tarihi geçmişi ile adından söz ettiren pek çok meydan da bulunuyor. Her biri ayrı bir cazibe merkezi olan bu meydanlar, İstanbul’un en popüler yerlerinden.

İstanbul’da Görülmesi Gereken 5 Ünlü Meydan

1. Taksim Meydanı

Hayatın 7/24 devam ettiği, hareketli ve renkli bir yer olan Taksim Meydanı, İstanbul’a gelenlerin ilk adreslerinden biri oluyor. Kimi zaman sevgililerin kavuşma anına kimi zaman da en ateşli eylemlere tanıklık eden bu meydan, şehrin kalbi olarak görülen noktalardan. Gezi Parkı sürecinden sonra görünümü bir hayli değişen meydanda hala düzenleme çalışmaları devam ediyor.

2. Sultanahmet Meydanı

Mobil Uygulama

İstanbul’da tarihi yarımadanın en çok turist çeken yeri olan Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı’na da ev sahipliği yapıyor. Bu turistik bölgede çok sayıda otel, alışveriş merkezi, restoran ve kafe de bulunuyor.

3. Eminönü Meydanı

İstanbul’da ticaretin kalbinin attığı bir bölgede bulunan Eminönü Meydanı, bu nedenle insan sirkülasyonunu bakımından oldukça yoğun. Eminönü İskelesi çevresinde bulunan balıkçı tekneleri ise bu tarihi meydana ve çevresine farklı bir renk katıyor.

4. Ortaköy Meydanı

İstanbul’da Boğaz manzarasını izlemek için en güzel noktalardan biri olan Ortaköy Meydanı, gece hayatını ve hareketi seven gençlerin buluşma adresi. Çevresinde çok sayıda kafe, bar ve restoran bulunan meydan, şehrin en popüler yerlerinden.

5. Beşiktaş Meydanı

Gece hayatının yanı sıra gündüzleri de oldukça renkli bir dünyaya sahip olan Beşiktaş’taki, en canlı noktalar arasında gösterilen Beşiktaş Meydanı, İstanbul’un eski ruhunu koruyan modern bir görünüme sahip.

İstanbul’un en gözde yerlerini oluşturan bu meydanlarda, şehrin etkileyici atmosferine ve yaşam şekline tanık olup, İstanbulluların arasına karışabilirsiniz. Bu güzel şehri keşfetmek için İstanbul uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

  1. Sultanahmet Meydanı en sevdiğim. Eski canlılığı ve huzuru yok ama olsun. Tarihi binlerce yıl geriye uzanan mirası her yanında görebiliyorsunuz.

  2. hepsi bir birinden güzel, mayıs ayında Antalya da olacağım. Antalya ve çevresinden tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here