Uçak Bileti

Ülkemizin her bir yanı dört mevsim birbirinden güzel manzaralara sahip. Bu manzaraların keyfini çıkarmak için en iyi yöntem yürüyüş yapmak.

Yürüyüş yaparken doğanın güzelliklerinin farkına varıyor, kuş sesleri ve cıvıl cıvıl renkleri ile doğayla bütünleşmenin keyfini çıkarabiliyoruz. Yaz-kış farketmeden Türkiye‘nin en iyi 5 yürüyüş rotasını sizler için bir araya getirdik.

Türkiye’nin En İyi 5 Yürüyüş Rotası

1. Likya Yolu

509 kilometrelik bir parkura sahip olan Likya Yolu, Muğla’nın Fethiye ilçesinden başlıyor. Antalya Konyaaltı’na kadar uzanan bu muhteşem yol boyunca birbirinden güzel manzaralar size eşlik ediyor. Dünyanın en uzun 10 trekking parkuru arasında gösterilen yolda Ölüdeniz, Kabak Koyu, Patara, Kalkan, Kaş gibi güzellikler de var.

Mobil Uygulama

2. Hitit Yolu

Çorum’da Hattuşa, Alacahöyük ve Şapinuva kentlerini birbirine bağlayan Hitit Yolu, arasında 2-87 kilometre olarak değişen farklı parkurlara sahip. Ayrıca 32-103 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolları da bisiklet severlerin kullanımında. Tarihle iç içe olan bu yol bölgeyi tanımak ve keşfetmek için oldukça keyifli.

3. Belgrad Ormanı

İstanbul’un kent içinde kalan doğa harikası Belgrad Ormanı, kentin en önemli kaçış rotalarından biri. Ormanın içerisinde yer alan yürüyüş parkuru her yaştan trekking sever için uygun. 6,2 km uzunluğundaki parkur boyunca kuş sesleri ve asırlık ağaçlarla birlikte keyifli bir deneyim mümkün.

4. Aladağlar

Kayseri, Niğde ve Adana arasında 54 bin hektarlık bir alanı kaplayan Aladağlar Milli Parkı, Türkiye’nin son dönemde yıldızı parlayan bölgelerinden. Buzul ve karstik coğrafyanın izlerinin görüldüğü milli parkta şelalelerle bezeli birbirinden güzel trekking parkurları var. Farklı seviyelerdeki parkurlardan dilediğinizi seçebilirsiniz.

5. Kapadokya

Doğanın insanlığa armağanı olan Kapadokya, gün doğumundan gün batımına eşsiz manzaraları gözlemlemek için ideal. Peri bacaları, yer altı şehirleri, kaya otelleri ile bölge yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Kapadokya yer şekilleriyle ilginç bir görsellik sunan bölgenin tam merkezinde yer alıyor. Yürüyüş parkuru seçimi tamamen size bağlı.

Yürüyüş yapmayı seven, doğayla bütünleşmek isteyenler için Türkiye’nin farklı bölgelerinde çok sayıda alternatif var. Türkiye uçak bileti seçeneklerine göz atarak biletinizi alın ve heyecan dolu yolculuğunuza ilk adımı atın!

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here