Uçak Bileti

Eğer emeklilik günlerinizde huzur dolu sokakları olan bir ülkede yaşamak istiyorsanız, o büyüleyici yerlerden birinin İrlanda olduğunu unutmayın. Hem yaşam koşulları hem de ekonomik bakımdan pek çok ülkeden daha iyi durumda olan bu Avrupa ülkesi, yaşlıların olduğu kadar gençlerin de hayallerini süsleyen bir yer. O nedenle ’emekliliğe daha çok var, ben şimdilik tatile gitsem yeter’ diyenler de bu ülkenin birbirinden harika parklarını ve tarihi yapılarını gezip, güleryüzlü insanlarıyla tanışma fırsatını değerlendirebilir. İşte İrlanda’da gezip görmeniz gereken o turistik yerlerden bazıları.

İrlanda’da Görmeniz Gereken 6 Yer 

1. Ring of Keryy Bölgesi

Iveragh yarımadası boyunca uzanan Ring of Keryy Bölgesi, doğa aşığı gezginlerin ve turistlerin gözdesi. Eğer şehir yaşamının yoğunluğundan bunalıp, stresinizi trekking yaparak atma fikrine sahipseniz, Ring of Keryy Bölgesi sizin için oldukça ideal bir adres. ülkenin en büyük dağı olan Carrantuohill’e de ev sahipliği yapan bu bölgeyi görmeden İrlanda’dan ayrılmamalısınız.

2. Phoenix Park

Avrupa’nın en büyük parkı olarak da bilinen Phoenix Park, etrafı saran sayısız bitki türü ve tertemiz havasının yanı sıra etrafta gezen geyik sürüleriyle de sizi şaşırtabilir. Korkmadan yanlarına gidip bu şirin hayvanları sevip besleyebilirsiniz. Ayrıca buraya arkadaşlarınızla ya da sevgilinizle gidip küçük bir piknik molası da verebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Dublin Castle

Şehrin merkezinde bulunan ve 13. yüzyılda inşa edilen Dublin Castle (Dublin Kalesi), günümüzde Hükümet binası olarak hizmet veriyor. Bu tarihi yapıya gittiğinizde kalenin parkında yer alan Chester Beatty Kütüphanesi ve polis müzesine uğramayı da unutmayın.

4. Elizabeth Fort

Şehri Anglo-Normanlara karşı korumak için Cork’un en yüksek bölgesine inşa edilen ve yüksekliği 3 buçuk metreyi bulan Elizabeth Fort, ihtşamlı görünümüyle turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri. Muhteşem şehir manzarasıyla fotoğraf meraklılarını da cezbeden bu yapı, South Gate Köprüsü yakınlarında yer alıyor.

5. Shandon Kilisesi

Cork şehrinin sembol yapıları arasında gösterilen Shandon Kilisesi, 1726 yılında inşa edildi. Kilise içinde bulunan çanlar ise buraya gelen turistleri cezbeden en önemli faktörlerden biri çünkü pek çok kilisedekinin aksine bu çanları turistlerin çalmasına da izin veriliyor. Kiliseyi haftanın her günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

6. Grafton Street ve O’Connell Street

Dublin şehrinde yer alan Grafton Street ve O’Connell Street ülkenin ve şehrin en hareketli yerleri arasında. Büyük ve ünlü markaların alışveriş dükkanları ve şirin kafelerin arasında dolaşırken, bu sokaklardaki cıvıl cıvıl yaşamın arasına karışmanın tadını çıkarın. Ayrıca birbirinden ilginç performanslar sergileyen sokak sanatçılarının gösterilerini izlemeyi de ihmal etmeyin.

Eğer siz de İrlandalıların sıcak dünyasını keşfetmek ve yaşadığınız anlara hoş sohbetler ve yeni maceralar eklemek istiyorsanız, İrlanda uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here