Uçak Bileti

Başkent Dublin’den sonra İrlanda’nın en büyük ve en çok turist çeken şehri olan Cork, Avrupa‘nın görülmeye değer şehirleri arasında ilk sıralarda. Tarihi sokakları, İrlanda’nın ruhunu yansıtan muhteşem doğası ve kültürel zenginliğiyle göz alan bu şehrin nüfusu ise yaklaşık 120 bin civarında. İsmi bataklık anlamına gelen corcach kelimesinden türeyen Cork, tarihte Normanlara ve İngilizlere karşı verilen bağımsızlık mücadelesinde, ülkenin en önemli savunma noktalarından biri olmasıyla da biliniyor. Cork Lee Nehri’nin iki kolunun arasında konumlandığı için görünüşü adayı andıran bu yerleşim yeri, dünyanın en büyük doğal limanları arasında bulunan Lough Mahon ve Cork limanlarına da ev sahipliği yapıyor.

Cork’ta Görmeniz Gereken 5 Yer

1. İngiliz Pazarı

Haftanın her günü açık olan İngiliz Pazarı, şehrin yerel tatlarını, süt ürünlerini tatmak ve pazarın sıcak atmosferini deneyimlemek için oldukça ideal bir adres. Şehirdeki en popüler kapalı pazar olan bu alan, taze gıda ürünlerinin yanı sıra Victoria tarzı tonozlu sütunlarıyla da hayranlık uyandıran bir atmosfere sahip.

2. Elizabeth Fort

Mobil Uygulama

Şehri Anglo-Normanlara karşı korumak için Cork’un en yüksek bölgesine inşa edilen ve yüksekliği 3 buçuk metreyi bulan Elizabeth Fort, ihtşamlı görünümüyle turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri. Muhteşem şehir manzarasıyla fotoğraf meraklılarını da cezbeden bu yapı, South Gate Köprüsü yakınlarında yer alıyor.

3. Aziz Finbar Katedrali

Şehirde görebileceğiniz en ihtişamlı yapılardan biri olan ve Fransız Gotik mimarisiyle göz alan Aziz Finbar Katedrali, haftanın her günü ziyarete açık. 19. yüzyıl esintileri taşıyan mimarisi, süslemeleri ve binanın çevresinde bulunan heykelleriyle adından söz ettiren bu bina Elizabeth Fort’a da yürüme mesafesinde.

4. Shandon Kilisesi

Şehrin sembol yapıları arasında gösterilen Shandon Kilisesi, 1726 yılında inşa edildi. Kilise içinde bulunan çanlar ise buraya gelen turistleri cezbeden en önemli faktörlerden biri çünkü pek çok kilisedekinin aksine bu çanları turistlerin çalmasına da izin veriliyor. Kiliseyi haftanın her günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

5. Lewis Gluckman Galerisi

Universty College’in içinde bulunan ve 2004 yılında şehrin en iyi kamu binası unvanını alan Lewis Gluckman Galerisi, şehirdeki sanatseverlerin buluşma noktaları arasında. Üç kattan meydana gelen bu galeri, birbirinden değerli sergilerin yanı sıra konferanslar ve film gösterileri gibi çeşitli sanatsal etkinlikler için de kullanılıyor.

Siz de Cork uçak bileti fırsatlarını takip ederek, İrlanda’nın bu keyif dolu şehrini ziyaret edip, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Şimdi keşfetmek için yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here