Uçak Bileti

Günümüzden 9,000 yıl kadar geriye giden köklü tarihi geçmişi ile Mezopotamya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Diyarbakır, Orta Doğu’nun en tanınan şehirleri arasında. Kendine has lezzetleri, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan mimari eserleri, tarihi yapıları ile şehir ziyaretçilerine çok sayıda alternatif sunuyor.

Tarihi İpek Yolu’nun duraklarından olan şehir, yüzyıllar boyunca Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli fikir, bilim, kültür ve edebiyat merkezleri arasında gösteriliyor. Her yıl yüzbinlerce konuğun ziyaret ettiği Diyarbakır, ticari yaşamıyla da bölgenin önde gelen merkezlerinden.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır surları ve Hevsel bahçeleri, kentin dünyaca tanınmasında önemli bir yere sahip. Çin Seddi’nden sonra dünyadaki en uzun sur yapısı olan yapılar, 5,5 km uzunluğunda ve 7-8 metre yüksekliğinde.

Üzerinde 6 giriş kapısı ve 16 kalenin yer aldığı surlar Orta Çağ’dan günümüze ulaşmayı başaran en önemli tarihi yapılardan. Diyarbakır şehir merkezini saran surlar ve çevresinde bol bol fotoğraf çekilmek gerekiyor.

On Gözlü Köprü (Dicle Köprüsü), Gazi Köşkü, Çayönü Höyüğü, Malabadi Köprüsü ilk akla gelen gezilecek yerler arasında. Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Anadolu’nun en eski medreselerinden Mesudiye Medresesi de görülmesi gereken yerler listesine dahil edilebilir.

Mobil Uygulama

Şehir merkezindeki hareketliliği ve alışveriş kültürünü yakından tanımak için semt pazarlarına uğramak gerekiyor. Gürültü, neşe ve dinamizmin eksik olmadığı pazarlarda yılın her dönemi taze meyve ve sebze satın almak mümkün.

Diyarbakir-Ucak-Bileti

Diyarbakır’a Nasıl Gidilir

Diyarbakır’a Türkiye’nin birçok yerinden uçak, otobüs ve trenle ulaşılabiliyor. İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya, Trabzon, Adana, Elazığ, Kayseri ve Gaziantep’ten Diyarbakır uçak bileti alarak Diyarbakır’a gitmek mümkün. Uçak dışında otobüs ve tren seçenekleri de bulunuyor.

Diyarbakır otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Diyarbakır, ülkemizin en cennet köşelerinden biri. Tarihi yapıları, lezzetli yemekleri, sıcakkanlı insanları, farklı medeniyetlere tanıklık edilen sokakları, ibadethaneleri ve doğal güzellikleri ile şehir, ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Bu güzel şehri keşfetmek için hava yolu şirketlerinin kampanyalı uçak biletlerine göz atmak ve harekete geçmek gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here