Uçak Bileti

Binlerce kilometrekarelik yağmur ormanları, keşfedilmemiş vahşi yaşamı, zengin bitki çeşitliliği ve enfes manzaralarıyla adından söz ettiren Honduras, muhteşem doğasının yanı sıra etkileyici kültürel dokusu ve tarihi geçmişiyle de biliniyor. Ulusal ve uluslararası eserlerin sergilendiği sanat müzeleri, ülke tarihine dair çarpıcı detayların yer aldığı tarih müzeleri gibi pek çok kültürel mekana ev sahipliği yapan bu Kuzey Amerika ülkesi, sizi sanatın bambaşka yüzleriyle tanıştırabilir. İşte görmeniz gereken Honduras müzelerinden bazıları.

Honduras’da Görmeniz Gereken 6 Müze

1. Museum for National Identity

Museum for National Identity, açıldığı 2006 yılından bu yana ülkenin en popüler ziyaret adreslerinden biri. Honduras’ın jeolojik, coğrafi ve tarihi dokusu hakkında bilgilerin yer aldığı bu müze, ülkenin başkenti konumundaki Tegucigalpa şehrinde bulunuyor.

2. Fortaleza San Fernando

Omoa kasabasında hizmet veren Fortaleza San Fernando (San Fernando Kalesi), ülkeyi korsan saldırılarından korumak için inşa edilen bir savunma kalesiydi. İnşası 1775 yılında tamamlanan bu tarihi yapı, günümüzde müze olarak kullanılıyor.

Mobil Uygulama

3. Galeria Nacional de Arte

Pro Art and Culture Foundation tarafından 1996 yılında açılan ve ulusal sanat mirasının deposu olarak nitelendirilen Galeria Nacional de Arte (Honduras Ulusal Sanat Galerisi), heykel, seramik, çağdaş sanat eserleri ve tarih öncesi kaya sanatına ait pek çok parçaya ev sahipliği yapıyor.

4. Museo de Antropologia e Historia

Museo de Antropologia e Historia (Antropoloji ve Tarih Müzesi), San Pedro Sula şehrinde bulunuyor. 1994 yılında açılan bu müze, ülkede yaşayan etnik grupların kültürel özellikleri, tarım, hayvanlar ve sualtı canlılarına dair bilgilerin saklandığı 26 tematik odadan oluşuyor.

5. Museo Ferroviario

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık olan Museo Ferroviario (Demiryolu Müzesi), El Progreso şehrinde yer alıyor. Eski dönemlerde meyve işçilerini ve yük taşıyan vagonların sergilendiği bu müze, şehre gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.

6. Casa Galeano

Casa Galeano, 1840’lı yıllardan kalma Neoklasik tarzda bir ev. Geçmişte Galeano ailesine ait olan bu ev, yedi odadan oluşuyor. Günümüzde belediyeye bağışlanarak bir müze eve dönüştürülen bu binada; Galeano ailesine ait eşya ve fotoğrafların yanı sıra belediyenin çeşitli sergileri de görülebilir.

Bu ülkenin az bilinen dünyasıyla tanışmak isteyenler Honduras uçak bileti kampanyalarına göz atabilir. Honduras, ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize istemiyor ama bu ülkeye gitmeden 10 gün önce Sarı Humma aşısı olmak zorunlu. Şimdi keyif ve kültür-sanat dolu bir seyahat için hazırlık zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here