Uçak Bileti

Batısında Guatemala, güneybatısında El Salvador, güneydoğusunda Nikaragua bulunan Honduras, Nikaragua ve Haiti‘den sonra Kuzey Amerika‘nın en fakir üçüncü ülkesi konumunda. 1981 yılına dek İngiliz sömürgesi altında yaşayan, günümüzde ise işsizlik sorunu ve ekonomik dar boğaz nedeniyle bölgenin en çok göç veren ülkesi olarak bilinen Honduras’ta, yaklaşık 10 milyon kişi yaşıyor. Muhteşem doğası ve birbirinden büyüleyici plajlarıyla tüm olumsuz yönlerinin üzerini örten bu ülke, doğanın cömertliğini yakından görebileceğiniz harika bir coğrafyaya sahip. Bu ülke hakkında bilmeniz gereken bir şey daha var. Honduraslıların yüzde 90’ı Maya soyundan geliyor yani Mayalar’ın torunları bu ülked topraklarında yaşamaya devam ediyor.

Honduras’ta Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Utila Adası

Honduras sınırlarında görebileceğiniz en güzel plajlara sahip olan Utila Adası, sualtı dünyasının zenginliğiyle de biliniyor. Ülkenin tüplü dalış merkezi olarak nitelendirilen bu adada çok sayıda dalış okulu görebilirsiniz. Ekim ve şubat ayları arasında yoğun yağış alan bu ada yaklaşık 10 kilometre uzunluğa sahip.

2. Tegucigalpa

Ülkede din turizmi denildiğinde ilk akla gelen yer başkent Tegucigalpa. Çok sayıda tarihi yapı ve ibadethaneye ev sahipliği yapan bu şehirde, yaklaşık bir milyon kişi yaşıyor. Ülke nüfusunun büyük bölümünün barındığı Tegucigalpa’da; Suyapa Bazilikası, Dolores Kilisesi ve İsa Heykeli gibi turistik yerleri görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. La Tigra Ulusal Parkı

Ülkenin en popüler turistik noktası olarak anılan La Tigra Ulusal Parkı, 238,2 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. Deniz seviyesinden 2 bin 290 metre yüksekte konumlanan bu ulusal park, çok sayıda su kaynağı, şelale ve akarsuya da sahip. Başkent Tegucigalpa’nın su ihtiyacını da karşılayan bu park, 1980 yılından bu yana koruma altında.

4. Copan Harabeleri

Maya uygarlığına ait arkeolojik bir site olan Copan Harabeleri‘nin oluşumu bundan yüzlerce yıl öncesine dek uzanıyor. Guatemala sınırı yakınındaki Copan yerleşim alanında bulunan bu bölgeye gittiğinizde başta Maya kültürü olmak üzere pek çok uygarlığa ait kültürel izlere rastlayabilirsiniz.

5. Gumbalimba Parkı

Roatan şehrinde yer alan ve dalış, kürek, doğa gezisi gibi aktiviteler için oldukça elverişli bir ortamı olan Gumbalimba Parkı, 20 dönümlük bir alan üzerinde bulunuyor. Masmavi suların doğanın yemyeşil tonlarıyla buluştuğu bu şahane doğa alanına gittiğinizde egzotik hayvan ve bitki türlerini incelemeyi de unutmayın.

Bonus: Roatan

Tertemiz suları ve altın renkli kumsalıyla Karayip plajlarını sönük bırakan Roatan‘a, tekne turlarıyla ulaşabilirsiniz. Honduras’ın bakir koylarından biri olan Roatan, çarpıcı güzelliğiyle ülkenin mutlaka görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor.

Siz de Honduras uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu göz alıcı coğrafyayı ve doğal güzelliklerini keşfederek, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here