Uçak Bileti

Yaklaşık 20 kilometre uzunluğa sahip bir ada ülkesi olan Grenada, Atlas Okyanusu üzerinde yer alıyor. Dalış meraklılarını kendine hayran bırakan zenginlikteki su altı yaşamı, muhteşem doğası, el değmemiş bakir koyları ve tertemiz havasıyla ruhunuzu ısıtan bu enfes ülke, keyif dolu bir tatil hayali kuranlar için cennetten bir köşeyi andırıyor. Kuzey Amerika’nın sevilen turizm destinasyonlarından biri olan Grenada’da, kültür sanat meraklılarını cezbeden ilginç müzeler de yer alıyor.

Grenada’da Görmeniz Gereken 3 Yer

Gezip görülmesi gereken çok sayıda turistik yere ev sahipliği yapan bu ülkeye gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması zorunlu. Türkiye ve Grenada arasındaki vize işlemleri İngiltere konsoloslukları üzerinden yürütüldüğü için vize başvurunuzu seyahatinizden en az bir ay önce başlatarak konsolosluklardaki yoğunluk sebebiyle yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçebilirsiniz. İşte Grenada seyahatinizde görebileceğiniz enfes yerlerden bazıları.

1. Grenada Underwater Sculpture Park

Sualtında onlarca heykelin yer aldığı bir heykel parkı var desek kulağa pek inandırıcı gelmeyebilir ama Grenadalılar bunu başarmış ve okyanusun metrelerce altına etkileyici bir sualtı müzesi oluşturmuş. İngiliz heykeltıraş Jason de Caires Taylor’a ait heykellerin sergilendiği Grenada Underwater Sculpture Park (Grenada Sualtı Heykel Parkı), 2006 yılında açıldı. Turlar aracılığıyla düzenlenen dalışlara katılarak gezebileceğiniz bu parkta benzersiz bir deneyim yaşama şansını kaçırmayın.

Mobil Uygulama

2. Grenada National Museum

Ülkenin başkenti olan St. George’s şehrinde hizmet veren Grenada National Museum (Grenada Ulusal Müzesi), Young Street üzerinde bulunuyor. 1704 -1880 yılları arasında hapishane olarak kullanılan tarihi bir bina içinde yer alan bu müzede, ülkenin arkeolojik ve tarihi geçmişine dair pek çok belge ve bilginin yanı sıra çeşitli kültürel eserler de sergileniyor. 1976 yılında ziyarete açılan bu müze; hafta içi her gün 09.00 – 16.30, haftasonu ise 10.00 – 16.30 saatleri arasında gezilebilir.

3. Grand Etang Lake

Şahane manzarası ve sakin atmosferiyle bilinen Grand Etang Lake, ülkenin en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden biri. Kick Em Jenny Yanardağı’na bağlı bir krater gölü olduğu düşünülen bu göl, doğa yürüyüşleri yapmak için oldukça elverişli. Deniz seviyesinden yaklaşık 550 metre yükseklikte bulunan bu göl, ortalama 20 metre derinliğe sahip. 36 dönümlük bir alanı kaplayan Grand Etang Lake’e gittiğinizde göl içindeki balıkları beslemeyi de ihmal etmeyin.

Eğer siz de bu harika adayı ve birbirinden etkileyici turistik noktalarını keşfetmek istiyorsanız, Grenada uçak bileti kampanyalarına göz atarak kendiniz için uygun bir seyahat planı oluşturabilirsiniz. Türkiye’den direkt uçuş yapılmayan bu ülkeye gitmek için aktarmalı uçuş seçenekleri kullanılabilir.

Turna.com üzerinden Grenada vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here