Uçak Bileti

Son yıllarda yapılan turizm yatırımlarının etkisiyle giderek daha popüler hale gelen Asya ülkeleri, çılgın eğlence hayatları, egzotik görüntüleri ve farklı kültürel dokularıyla turistleri cezbediyor. Balayı için tamamen farklı bir atmosfer arayan çiftlerin de gözdesi olan bu turizm noktalarının vize bakımından sağladığı kolaylıklar da bu yerleri diğerlerinden bir adım öne çıkarıyor. İşte, tatillerini Türk vatandaşlarına vize istemeyen Asya’daki balayı destinasyonlarında geçirmek isteyen çiftlerin görmesi gereken yerlerden bazıları.

Asya’da Gidebileceğiniz 4 Balayı Rotası

1. Phuket

Tayland’ın dünyaca ünlü balayı noktalarından biri olan Phuket, aynı zamanda ülkenin en büyük adası olarak da biliniyor. Patong, Karon ve Kata gibi enfes plajlarıyla ilgi odağı olan bu adadan; Phi Phi ve Phanf Nga Körfezi’ndeki adalara düzenlenen günübirlik turlara katılıp Phuket çevresindeki doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca dünyanın en iyi dalış noktalarından biri olarak kabul edilen Phuket’de dalış yapma zevkini de yaşayabilirsiniz. Tayland, Türk vatandaşlarından 90 günü aşmayan seyahatleri için vize talep etmiyor.

2. Bali

Mobil Uygulama

Endonezya‘nın en gözde turizm adalarından biri olan Bali‘de, mis kokulu yağlar ve tütsüler eşliğinde yapılan Bali masajı sayesinde düğün stresinden ve yorgunluğundan kurtulabilirsiniz. Birbirinden harika manzaralar saklayan dalış noktaları ve macera dolu trekking turlarıyla da adından söz ettiren bu adanın şahane plajlarında yüzmenin ve güneşlenmenin keyfini çıkarırken, güler yüzlü Bali halkıyla sohbet edip ülkenin zengin kültürü hakkında yeni şeyler öğrenmeyi unutmayın.

3. Kamboçya

Balayında standart bir tatil anlayışından uzaklaşıp kendinizi Kamboçya’nın mistik ve büyüleyici dünyasına bırakın. Görkemli tapınakları, sakin ve sükünet dolu sokakları, ilginç sokak lezzetleri, küçük kasabaları ve etkileyici günbatımı manzaralarıyla ünlenen bu ülke, kültürel dokusuyla da oldukça ilginç görüntüler oluşturuyor. Kamboçya seyahatinizde bin yıllık geçmişiyle bilinen Angkor Tapınağı’nı da mutlaka görmelisiniz. Son olarak da Kamboçya’ya gitmek için vize almanız gerektiğini unutmayın.

4. Koh Samui

Tayland’ın pek çok şehrine göre daha ekonomik bir seyahat fırsatı sunan Koh Samui, ülkenin güney bölümünde yer alıyor. Budist tapınakları, dünyaca ünlü mutfak kültürü, masmavi sulara sahip nefis plajları ve renkli eğlencelerin yaşandığı hareketli gece hayatıyla dikkat çeken Koh Samui, Asya’da gidilecek en harika balayı destinasyonlarından biri. Tayland’a bağlı olan Koh Samui’ye gitmek için de vize almanıza gerek yok.

Asya ülkelerinin kalabalık dünyasına adım atıp, nefes kesen güzellikteki doğasını ve etkileyici kültürel dokusunu daha yakından tanıyabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey ise uçak bileti fırsatlarına göz atmak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here