Uçak Bileti

Sanat ve mimariyi harmanlayan, kültürel değerlerine sahip çıkmayı başarmış bir ülke olan Hollanda, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel ve tarihi değerleriyle hayranlık uyandırıyor. Rengarenk görünümleriyle ülkenin sembolü haline gelen laleleri, her sokaktan fırlayan bisikletleri ve 120’yi aşkın peynir çeşidiyle de adından söz ettirmeyi başaran Hollanda, ülke topraklarının büyük bölümü deniz seviyesinin altında yer aldığı için alçak ülke anlamına gelen Netherlands ismini almış. Avrupa‘da siyaset ve ekonominin nabzını tutan ülkeler arasında bulunan Hollanda, doğal koruma alanları ve ulusal parklarıyla Avrupa’nın en huzurlu ve sakin yerleşim yerlerinden.

Hollanda’da Gezebileceğiniz 5 Muhteşem Şehir

1. Amsterdam

Düzenli şehir mimarisi, dört bir yanı saran kanalları, bisiklet yolları ve dingin atmosferiyle büyüleyici bir görünüm sunan Amsterdam, hoşgörünün hakim olduğu eşitlikçi yapısı nedeniyle özgürlükler şehri olarak da anılıyor. Avrupa’da gece hayatı denildiğinde ilk akla gelen yerler arasında bulunan bu şehirde, çılgın partilere ve sabaha kadar süren eğlencelere hazır olun.

2. Rotterdam

Ülkenin mimari başkenti olarak kabul edilen Rotterdam, modern mimarisiyle göz alıyor. Sanatsal faaliyetler bakımından da oldukça zengin seçenekler saklayan Rotterdam, ülkenin en büyük ikinci şehri konumunda. Şehir aynı zamanda çok kültürlü yapısı, dünya ticaretindeki belirgin rolü ve sofistike alışveriş noktalarıyla da öne çıkıyor.

Mobil Uygulama

3. Lahey

Den Haag ismiyle de anılan Lahey şehri, hükümet, parlamento, bakanlıklar, yüksek mahkeme ve devlet konseyi  gibi resmi makamlara ev sahipliği yaptığı için ülkenin bürokrasi merkezi olarak da görülüyor. Küçük ve modern bir şehir olan Lahey, Barok tarzı binaları, kiliseleri ve müzeleriyle ülkenin görülmeye değer yerlerinden biri.

4. Eindhoven

Genç nüfusun en yüksek olduğu Hollanda şehirlerinden biri olan Eindhoven, aynı zamanda ülkenin en kalabalık nüfuslu yerleşim yerleri arasında. Sanayi bakımından oldukça gelişmiş koşullara sahip olan Eindhoven şehri, etkileyici mimarisi, birbirinden önemli müzeleri ve doğal yaşam alanlarıyla da kendine hayran bırakıyor.

5. Delft

Ülkede kanalları ve tarihi yapılarıyla ünlü bir şehir olan Delft, konum olarak Hollanda’nın güneyinde, Lahey ve Rotterdam şehirleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 100 binlik nüfusa sahip bu şirin yerleşim yeri, 1246 yılında kurulmuş. O günden bu yana varlığını korumayı başaran Delft’te, Nieuwe Kerk, Prens Mahkemesi ve Prinsenhof Müzesi, New Church, Old Church gibi tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz.

Siz de, Hollanda uçak bileti kampanyalarını takip ederek, Avrupa’nın en güzel şehirlerini yakından görme ve etkileyici atmosferlerini hissetme şansı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here