Uçak Bileti

Amsterdam, adını şehrin Amstel Nehri’nden alıyor. Hollanda’nın en büyük şehri olan Amsterdam, aynı zamanda ülkenin de başkenti. Birbirinden güzel ve etkileyici kanallarının küçük adalara böldüğü Amsterdam, her yıl neredeyse 4 milyona yaklaşan turist ziyaretiyle Avrupa’nın ilk 10 turistik şehrinden birisi.

Avrupa’nın en çok ziyaretçi ağırlayan şehirleri arasında bulunan Amsterdam farklı beklentilere sahip ziyaretçiler için pek çok alternatife sahip. Özellikle Amsterdam gece hayatı dillere destan. Eğlence severler için dinamik gece hayatı, tarih ve kültür meraklıları için müze, galeri ve tarihi yapıları, huzur ve sessizlik arayanlar için ise köy, kasaba, kanal ve yeşil alanları ile şehirde keyifli vakit geçirmek mümkün.

Amsterdam

12. yüzyılda kurulan Amsterdam, kurulduğu dönemde küçük bir balıkçı kasabasıyken yıllar içerisinde gelişip, büyüyüp ülkenin en önemli şehri haline geldi. Hollanda’nın Altın Çağı olarak bilinen dönemde dünyanın en önemli limanlarından biri olan Amsterdam, görkemli tarihi bir geçmişe sahip.

Amsterdam’da Nerede Kalınır

Amsterdam’a ilk defa gidiyorsanız UNESCO Dünya Mirası Listesine giren şehir merkezi, yani Kanal Meydanı (Canal Ring) en iyi seçenek. Amsterdam Merkez tren istasyonu bu bölgenin kuzeyinde yer alıyor. Van Gogh Müzesi, Rijksmuseum ve Stadelijk Müzesi’nin bulunduğu Leidseplein ve Museumplein güneyinde; sanat galerileri ve gözde kafeleri ile Joradaan Mahallesi bölgenin batısında konumlanıyor.

Canal Ring ve The Jordaan Amsterdam’ın en pahalı ve lüks konaklama alternatiflerinin bulunduğu bölge. Old Town ve Museum Quarter bölgelerinde orta kalitede ve daha hesaplı otel ve pansiyonlar yer alıyor. Red Light Street ve Leidsekade bölgeleri ise oldukça uygun fiyatlı konaklama alternatifleri için tercih ediliyor.

Mobil Uygulama

Turistler için şehrin en cezbedici noktaları bu küçük ve kolaylıkla yürünebilecek bölgede yer alıyor. En lüks konaklama seçeneğinden hostellere kadar çok sayıda alternatifin bulunduğu bu alan Amsterdam’a gelen yabancı ziyaretçilerin en çok tercih ettiği bölge.

Lüks Oteller: 17. yüzyıl saraylarının bulunduğu, şehrin kalbindeki prestijli Herengracht bölgesindeki Waldorf Astoria Amsterdam, misafirlerini kişisel asistan, Michelin yıldızlı restoran, spa ve seçkin bir dekorla şımartıyor.

Yine Herengracht’ta Ambassade Otel, 16. Louis tarzı döşenmiş, modern vurguları bulunan, konforlu süit ve odaları ile birkaç 17.yüzyıl kanal evinden oluşuyor. Anne Frank Evi’nden birkaç adım ötede bulunan Toren Oteli, iki tarihi kanal evine kurulmuş, her odası ve süiti farklı döşenmiş, aile işletmesi olan bir butik otel.

Orta Sınıf Oteller: Amsterdam Merkez Tren İstasyonu’na on dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan Sebastian Otel’in şık odaları, lüks ve konforla birleşiyor. Müzeler üzerine odaklanmak istiyorsanız, ev konforu sunan Otel Fita, Museumplein’den birkaç adım mesafede. Şehir merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan ve aynı adı paylaştıkları istasyonunun yanındaki Double Tree by Hilton Otel sade döşenmiş odalarıyla keyifli bir seçenek.

Uygun Bütçeli Oteller: Museumplein ve Leidseplein Bölgelerine yürüme mesafesinde bulunan, çevre dostu Otel La Boheme misafirlerine temiz odalar ve konforlu yataklar sunuyor. Kahvaltı fiyata dâhil.

Museumplein ile bitişik olan Otel Museumzicht, dik merdivenleri, ilginç tasarımı ve konforlu misafir odaları ile çok karakter sahibi bir otel. Dam Meydanı ve Jordaan Mahallesine yakın olan Clemens Otel de küçük, rahat ve konforlu bir otel.

Museumzicht Hotel

Amsterdam’a nasıl gidilir

Şehrin 10 km güneybatısında yer alan Schiphol Havalimanı Amsterdam’a uçakla gelen insanların ana giriş kapısı. Schiphol Havalimanı’nda 20’yi aşkın uluslararası hava yolu şirketi hizmet veriyor. Türkiye’den Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, Onur Air ve AtlasGlobal’in Amsterdam’a seferleri var. Amsterdam uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Amsterdam Schipol Havalimanı’ndan şehir merkezine tren, tramvay veya otobüsle gidebilirsiniz. Havalimanının içinden şehir merkezindeki Merkez İstasyonu’na direkt tren seferleri yapılıyor. Ana turistik bölgelere ulaşım fazlasıyla kolay ve rahat.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here