Uçak Bileti

Hollanda’nın en büyük ikinci şehri olan Rotterdam, modern ve sıra dışı mimari yapıları ve etkileyici müzeleriyle, kültürel geziler yapmak isteyen gezginlerin favori rotalarından biri oluyor. 13. yüzyılda bir balıkçı kasabası olarak kurulan Rotterdam, yıllar içerisinde zengin liman kentlerinden birine dönüştü. Her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret edilen bu etkileyici şehirde, görülecek pek çok tarihi ve mimari yapı bulunuyor. İsmini Rotte Nehri’nden alan bu cezbedici şehir, mimari dokusuyla Avrupa’nın New York’u olarak da anılıyor.

Rotterdam Seyahatinde Gezilecek 7 Turistik Adres

1. Erasmus Köprüsü (Erasmus Bridge)

Ben Van Berkel tarafından tasarlanan Erasmus Köprüsü (Erasmus Bridge), Nieuwe Maas Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlıyor. Zarif görünümü nedeniyle Kuğu unvanını alan bu köprü, 139 metre uzunluğunda asimetrik sütun tarafından taşınıyor.

2. Boijmans Van Beuningen Müzesi (Boijmans Van Beuningen Museum)

Şehir merkezinde yer alan Boijmans Van Beuningen Müzesi, Hollanda’nın en iyi sanat müzelerinden biri olarak anılıyor. 1849 yılında açılan ve içerisinde Claude Monet, Vincent Van Gogh, ve Salvador Dali gibi ünlü ressamların eserleri de sergilenen bu müze, şehrin en popüler turistik adreslerinden biri..

3. Diergaarde Blijdorp Hayvanat Bahçesi

160 yıldan bu yana şehre gelen konukları ağırlayan Diergaarde Blijdorp Hayvanat Bahçesi, ülkenin en eski hayvanat bahçelerinden biri. Çocuklu aileler için oldukça cazip bir gezi noktası olan bu bahçede, yüzlerce hayvan türünü görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

4. Euromast Kulesi (Euromast Tower)

Hugh Maaskant tarafından tasarlanan Euromast Kulesi (Euromast Tower), etkileyici manzarası ve mimarisiyle şehrin popüler yapılarından. 1958 ve 1960 yılları arasında inşa edilen kule, şehre gelen turistlerin uğramadan geçmediği yerlerden.

5. Wereld Müzesi (Wereld Museum)

Asya, Amerika, Afrika kıtalarından toplanan yaklaşık bin 800 etnografik eserin sergilendiği Wereld Müzesi (Wereld Museum), Hollanda’nın ve Rotterdam’ın görülmeye değer noktaları arasında bulunuyor.

6. Maritime Müzesi (Maritime Museum)

1873 yılında kurulan bir denizcilik müzesi olan Maritime Müzesi (Maritime Museum), şehre gelen turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri. İçerisinde 19. yüzyıldan kalma zırhlı bir donanma gemisi de sergilenen bu müze, turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.

7. Kübik Evler (Kijk-Kubus)

45 derecelik açılarla inşa edilen Kübik Evler (Kijk-Kubus), ilginç görünümleriyle dikkat çekse de, kullanım kolaylığı bakımından pek de avantajlı değil. Piet Blom tarafından tasarlanan bu küp evler, çarpıcı mimarileriyle dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekmeyi başarıyor.

Siz de, Rotterdam uçak bileti kampanyalarına göz atarak, Hollanda’nın bu şirin ve göz alıcı şehrinde keyifli bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here