Uçak Bileti

Eski bir İngiliz sömürgesi olan Sudan kuzeyde Mısır, kuzeydoğuda Kızıldeniz, doğuda Etiyopya ve Eritre, güneyde Güney Sudan, batıda Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad, kuzeybatıda da Libya’yla komşu. 1 milyon 886 bin kilometrekarelik yüz ölçümüyle Afrika’nın en geniş üçüncü ülkesi olan Sudan’ın, başkent Hartum, Omdurman, Port Sudan, Nyala, Kassala ve Cuba gibi şehirlerinde yaklaşık 30 milyon kişi yaşıyor. Afrika coğrafyasının zengin kültürel dokusunu ve göz kamaştıran manzaralarını görebileceğiniz bu ülke, Milattan Önce 5000’li yıllara dek uzanan köklü geçmişiyle de keşfedilmeye değer.

Sudan’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Cumhurbaşkanlığı Saray Müzesi

Cumhurbaşkanlığı Saray Müzesi’nde, Sudan’ın idari ve siyasi tarihi hakkında pek çok parça yanında diğer ülkelerden gelen hediyeler de sergileniyor. 2000 yılında açılan müze, önceleri Anglikan Kilisesi olarak hizmet veriyordu. Müze çarşamba, cuma ve pazar günleri saat 9.00-13.00 arası ziyaret edebilir.

2. Dinder Ulusal Parkı

Etiyopya sınırında yer alan Dinder Ulusal Parkı, eski dönemlerde insan nüfusunun yaşadığı bir alan olmasına rağmen zaman içerisinde yerleşim yok oldu. Günümüzde aslan, zürafa gibi yüzden fazla hayvan türünün yaşadığı parkta nesli tükenme tehlikesi olan hayvanlar da bulunuyor.

Mobil Uygulama

3. Arap Çarşısı

Ülkedeki ticaretin merkezi sayılan Arap Çarşısı’nda yöresel lezzetleri, halıları ve hediyelik eşya çeşitlerini bulabilirsiniz. Başkent Hartum’da bulunan bu geleneksel çarşı, ülkenin en kalabalık ve hareketli alışveriş noktalarından biri.

4. Gebel Barkal

Ülkenin kuzeyinde konumlanan Karima kasabasında yer alan küçük bir dağ olan Gebel Barkal, bir dönem kraliyet mezarlığı olarak kullanılan pek çok piramit yapısına da ev sahipliği yapıyor. Tarihi ve kültürel gezilere meraklı olan gezginler, bu bölgeyi mutlaka görmeli.

5. Nasır Gölü

Nasır Gölü, Nil Nehri sularından oluşan yapay bir göl. İnşası 1970’lerde biten göl aynı zamanda insan yapımı en büyük göllerden biri kabul ediliyor. Gölde balık tutma ya da tekne turları gibi etkinliklere katılabilirsiniz.

6. Nil Nehri

Dünyanın en uzun nehri olan Nil Nehri’nin döküldüğü ülkelerden biri olan Sudan’a gittiğinizde; bu tarihi ve doğal güzelliğe sahip nehri mutlaka görmelisiniz. Göl çevresinde uzun yürüyüşler yaparak bölgeyi keşfedebilirsiniz.

7. Tuti Adası

Tarıma dayalı bir hayatın olduğu Tuti Adası, oldukça bereketli topraklara sahip. Beyaz ve Mavi Nil’in buluşma noktası olan bu adada bulunan köyler, günümüzde ülkenin önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi.

Bölgenin etkileyici doğasını ve kültürel zenginliklerini keşfetmek isteyenler, Sudan uçak bileti fırsatlarına göz atarak, keyif dolu bir seyahat planı hazırlayabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here