Uçak Bileti

Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu kıyısı yakınlarında yer alan New Jersey, kısaca NJ adıyla biliniyor. New York, Pennsylvania ve Delaware ile komşu konumundaki bu yerleşim yeri, aynı zamanda ülkenin en küçük eyaletlerinden. New York’taki Manhattan adasına iki tünel ve bir asma köprüyle bağlanan bu eyalet, gezilip görülecek yerlerinin yanı sıra yeşil alanlarıyla da anından söz ettirmeyi başarıyor. Yüzölçümünün büyük bölümü parklar ve yeşil alanlarla kaplı olduğu için Bahçe Eyalet (Garden State) unvanını taşıyan NJ, Kuzey Amerika‘da Türklerin en yoğun yaşadığı yerlerden biri. Yaklaşık 2800 yıldır Kızılderililere ev sahipliği yapan New Jersey’ye Avrupalıların yerleşimi ise 1600’lü yılların başlarına dayanıyor.

New Jersey’de Görülecek 5 Yer

1. Atlantic City

ABD’nin Las Vegas’tan sonraki ikinci büyük kumarhane ve eğlence şehri olan Atlantic City, birbirinden hareketli eğlence mekânları, restoranları, yürüyüş parkurları, lüks markaların mağazalarıyla dolu alışveriş merkezleri ve yaz aylarını keyifli zamanlara dönüştüren plajları ile turistlerin ilgi odağı.

2. Liberty Park

Amerika’nın sembolü olan Özgürlük Heykeli’ne NJ’deki Liberty Park üzerinden de ulaşım sağlanabiliyor. Özellikle haftasonlarında oldukça kalabalık olan bu parkta, biraz mola vermek, keyifli yürüyüşler ve piknik yapmak mümkün. Ayrıca fotoğraf meraklıları da bu parka gelip, hoş görüntüler yakalayabilir.

Mobil Uygulama

3. Newport Bölgesi

Alışveriş yapmayı sevenlerin buluşma noktası haline gelen Newport Bölgesi, güzel havaların tadını çıkarmak için de harika bir nokta. Deniz kıyısında bulunan yürüyüş parkurları, yeşil alanları ve huzurlu atmosferiyle öne çıkan bu bölge, NJ’nin en popüler yerlerinden biri.

4. Ellis Adası (Ellis Island)

Özgürlük Anıtı’na giden teknelerin mola noktası olan Ellis Adası (Ellis Island), eskiden göçmenler için bir transit merkezi olarak kullanılıyormuş. Hudson Nehri ağzında yer alan Ellis Adası’nın büyük bir kısmı New Jersey eyaletine ait Jersey City şehir sınırları içerisinde kalsa da, ufak bir kısmı da komşu şehir New York City’de bulunuyor.

5. Hudson Nehri

Günbatımı saatlerinde oldukça kalabalıklaşan Hudson Nehri, Hoboken ile Fort Lee arasında kalıyor. Ziyaretçilerine büyüleyici bir Manhattan manzarası sunan nehir kıyısı, çevresinde bulunan parklar ve yürüyüş parkurlarıyla göz alıyor.

New Jersey’deki Newark Liberty Havaalanı ve New York John F. Kennedy Havaalanı, eyaletin en yoğun ve kalabalık uçuş alanları. New York John F. Kennedy Havaalanı’na İstanbul’dan direkt uçuş yapılıyor. Havaalanından şehir merkezine ulaşım içinse taksi veya otobüsler kullanılabilir.

Siz de, Amerika uçak bileti kampanyalarına göz atarak, bu etkileyici eyaletin sokaklarında keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here