Uçak Bileti
Anadolu’nun batıya açılan kapısı İzmir, tarih boyunca farklı medeniyetlere yerleşim yeri olmuş, bereketli toprakları ile tarihi ve kültürel birçok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Ege Denizi’nin kıyısında yer alan kent, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini taşıyor. İzmir, birbirinden güzel ilçelerinin yanında tarih boyunca farklı uygarlıklara yaşam alanı olan görkemli antik kentleriyle de çekim alanı. İzmir’in zamana meydan okuyan antik kentleri çok sayıda antik kenti var. 8 bin 500 yıllık bir yolculuk sizi bekliyor. İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İzmir’in En Güzel Antik Kentleri

1. Efes Antik Kenti

Antik dünyanın en önemli yerleşim yerleri arasındaki Efes Antik Kenti, İzmir denildiğinde ilk akla gelen açık hava müzelerinden biri. İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alıyor. Geçmişi, Milattan Önce 4 binli yıllara kadar uzanan Efes; dünyadaki kültür, bilim, sanat ve uygarlık tarihine de büyük katkı sağladı. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Efes, tarih öncesi dönemden başlayıp, Helenistik, Roma, Doğu Roma ve Osmanlı dönemlerini de içine alan 9 bin yıllık bir süre boyunca yaşamın kesintisiz olarak devam ettiği bir yerleşim yeriydi. Antik dönemin yedi harikasından biri olarak kabul edilen Artemis Tapınağı, Celcus Kütüphanesi, Yamaç Evler ve Efes Müzesi bu büyüleyici antik kente gelenlerin görmesi gereken yerlerden.

2. Agora

Helenistik Dönem’de, Pagos Dağı’nın kuzey yamacına kurulan Agora, dünyada kalıntıları şehir merkezinde yer alan nadir antik kentlerden biri. Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Basmane semti ve Kadifekale arasında bulunan Agora’nın günümüze ulaşmayı başaran kalıntılarının Roma İmparatoru Marcus Aurelius tarafından yaptırıldığı düşünülüyor. Roma Devleti’nin agorası olarak kullanılan bu etkileyici yerde bazilika, mahkeme salonları ve 28 dükkan hala görülebiliyor. Günümüzde kazı çalışmalarının hala devam ettiği Agora, şehrin tarihi hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyenleri bekliyor.

3. Bergama Antik Kenti

Antik dönemde Pergamon ya da Pergamos ismiyle anılan Bergama Antik Kenti, dünya uygarlık tarihinde ismi sıkça duyulan merkezlerden. UNESCO Listesindeki antik kent İzmir’in Bergama ilçesinde yer alıyor. Hitit, Helen, Pergamon Krallığı, Roma, Bizans ve Osmanlı izlerini taşıyan Bergama Antik Kenti’nin tarihi ise Milattan Önce 3 binli yıllara dek uzanıyor. Bergama Antik Kenti, Milattan Önce 281-133 tarihleri arasında yaklaşık 150 yıl boyunca hüküm süren Pergamon Krallığı’nın da başkentiydi. Parşömenin ve tıbbın simgesi çift başlı yılanın bulunduğu yer olarak bilinen Bergama ilçesinin en önemli tarihi yerlerinden olan bu antik kenti görmek için İzmir şehir merkezinin yaklaşık 100 kilometre kuzeyine gitmeniz gerekiyor.

4. Teos Antik Kenti

Seferihisar Sığacık yakınlarında bulunan Teos Antik Kenti, Milattan Önce binli yıllarda kuruldu. Yunan mitolojisinde şarap tanrısı Dionysos’un kenti olarak tanınan Teos, antik dünyanın en büyük Dionysos tapınağına sahip. Tarihteki ilk oyuncular birliğinin kurulduğu kent olarak da ünlenen ve bu özelliği ile sanatçılar kenti olarak da anılan Teos, 17 bin kişilik tiyatrosu, agora, sur ve liman kalıntılarının yanı sıra 16. yüzyıldan kalma Osmanlı Kalesi’yle görülmeye değer güzellikler saklıyor.

5. Erythrai Antik Kenti

Erythrai Antik Kenti‘nin ismi, Yunanca’da kırmızı anlamını taşıyan erythros kelimesinden geliyor çünkü bölgeyi kaplayan toprağın rengi de kırmızıyı andırıyor. Erythrai isminin kaynağı hakkında öne sürülen bir diğer rivayet ise kentin ismini Erythrai Antik Kenti’nin ilk kurucusu olan Giritli Rhadamanthes’in oğlu Erythro’tan aldığı yönünde. Son yıllarda bölgede çekilen dizi ve filmlerin etkisiyle popüler hale gelen Erythrai Antik Kenti, Çeşme’nin Ildır mahallesinde yer alıyor. 1963 yılından bu yana gerçekleştirilen kazılarla ortaya çıkarılan antik tiyatro ve Athena Tapınağı’nın kalıntıları heyecan uyandırırken, Mısır kökenli eserler ise kentin eskiden önemli bir ticaret merkezi olduğunu kanıtlıyor. Alaçatı veya Çeşme ziyaretinizde vakit bulursanız burayı da ziyaret edin.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here