Uçak Bileti

Denizli gezilecek yerler içinde Denizli şelaleleri biraz geri planda kalsa da fazladan vakit varsa mutlaka görülmesi gerekiyor. Elbette vaktiniz kısıtlıysa öncelikle Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti, Laodikeia gibi önemli yerleri görün. Ama Denizli’ye fazladan zaman ayırabilirseniz uzayan listenin her bir maddesi birbirinden güzel bunu göreceksiniz. Güney Şelalesi de o listenin huzur dolu adreslerinden biri.

Güney Şelalesi Hakkında Bilgi

Güney Şelalesi Hakkında Bilgi

Şelale doğal güzelliği bakımından Denizli’de görülmeye değer yerlerden. Şelale ve çevresi Birinci Derece Doğal Sit Alanı. Güney ilçe merkezinin 3 kilometre uzağında yer alan Cindere Dağı yamaçlarından çıkan su kaynaklarından besleniyor.

Büyük Menderes Nehri’ne yaklaşık 20 metre yüksekten nazlı nazlı dökülüyor şelale. Suyu kireçli dolayısıyla şelale yatağında kalker basamaklar ve çeşitli oluşumlar meydana getiriyor. Şelaleden süzülen su damlaları yıllarca süren akışıyla sarkıt dikitleri olan damla taş mağarası oluşturmuş. Bu mağara içinde yüzülebilen derinlikte bir de göl bulunuyor.

Şelalenin suyu yaz aylarında epey azalıyor. Kışın ise donduğunda ayrı bir görsellik sunuyor. Şelalenin olduğu alanda otopark, piknik alanı, çeşmeler, tuvalet, restoranlar bulunuyor. Dilerseniz buradaki tesislerde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir dilerseniz piknik yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Güney Şelalesi Nerede?

Güney Şelalesi Nerede?

Şelale, Denizli ili Güney ilçesi Cinlere Mahallesi sınırları içinde yer alıyor. Güney ilçesinin yaklaşık 4 kilometre güneyinden geçen Menderes Nehri’nin kenarında bulunuyor.

Güney Şelalesi konumu burada.

Güney Şelalesi‘ne Nasıl Gidilir?

Güney Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

Şelaleye Denizli il merkezinden gidecekseniz 55-60 km kadar yol gitmeniz gerek. Şehir merkezinden Salihli ilçesi yolundaki Yenicekent mevkiine ilerleyin. Tripolis Antik Kenti tarafından Güney ilçesine devam edin. İlçeye vardıktan sonra Büyük Menderes Nehrinin paralelinde yer alan 16 kilometrelik yoldan devam ederek şelaleye ulaşın.


Güney Şelalesi Denizli arası 57 km.

Güney Şelalesi Giriş Ücreti

Şelaleye giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Ancak otopark ücreti olarak araç başına 20 TL alınıyor.

Denizli’de bulunan havalimanına bir çok şehirden seferler düzenleniyor. Şehre ulaşmanın en kolay seçeneği havayolu ile. Denizli uçak bileti seçeneklerine göz atmayı ihmal etmeyin.

Denizli’ye otobüsle gidecekseniz eğer Denizli otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Denizli ile ilgili diğer içeriklerimi de mutlaka okumalısınız.

Denizli’de Gezilecek Yerler Acıpayam Kanyonu Işıklı Göl Keloğlan Mağarası Laodikeia Antik KentiDenizli Tavas Gezilecek Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here