Uçak Bileti

Kuzeybatı Afrika’da bulunan Moritanya, yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük 29’uncu ülkesi. Resmi ismi Moritanya İslam Cumhuriyeti olan ülke, batıda Atlas Okyanusu, güneybatıda Senegal, güneydoğu ve doğuda Mali, kuzeydoğuda Cezayir, kuzeyde ise Batı Sahra ile komşu. Moritanya’da mutfak kültüründe Lübnan’ın etkisi hissediliyor. Yerel halkın en sık tükettiği yiyecekler arasındaysa kırmızı et, pilav ve kuskus bulunuyor. Ülkeye gelen turistleri çöl yaşamı ve ilginç mimarisiyle etkisi altına alan bu ülkede, ilginç geleneklerle karşılaşacağınız sıradışı bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Moritanya Şehri

1. Nuakşot

Moritanya’nın başkenti olan Nuakşot, Novakşot ya da Nouakchott ismiyle de biliniyor. İsmi Rüzgârlı yer anlamına gelen şehir, yılın her mevsiminde rüzgârlı havanın etkisi altında kalabiliyor. Bu zamanlarda Sahra Çölü’nden gelen çöl kumlarına karşı tedbirli olmakta yarar var. Sahra Çölü’nün etkisiyle sıcak ve kuru bir iklimin hâkim olduğu şehir, kültürel geziler yapmayı sevenler için oldukça cazip.

2. Nouadhibu

Mobil Uygulama

Moritanya’daki ikinci büyük şehir olan Nouadhibou, ülkenin en büyük ticaret merkezi olarak da biliniyor. Yaklaşık 120 bin kişinin yaşadığı bu şehir, Moritanya ile Batı Sahra arasındaki sınırdan sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunuyor. Moritanya ekonomik yaşamına önemli katkısı olan bu şehir, ülkenin en hareketli ve kalabalık yerlerinden biri.

3. Atar

Kuzeybatı Moritanya’da kurulan Atar şehrinde, sıcak çöl ikliminin etkisiyle hava sıcaklıkları 30-35 dereceleri bulabiliyor. Adrar Bölgesi’nin başkenti olan bu etkileyici şehirde yaklaşık 25 bin kişi yaşıyor. Müze, cami gibi kültürel ve tarihi izler taşıyan yapıları da bulunan şehrin kendine ait bir havaalanı da bulunuyor.

4. Kaedi  

Güney Moritanya’daki Gorgol Bölgesi’nin en büyük şehri ve idari merkezi olarak bilinen Kaedi şehri, ülkenin başkenti Nouakchott’dan yaklaşık 435 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kahverengi ve düz çatılı binalarla çevrili olan şehirde, 1989 yılında inşa edilen ilginç mimarisiyle ödüle layık görülen Kaédi Bölge Hastanesi (Kaédi Regional Hospital) de bulunuyor. Hastane arı kovanını andıran kubbeli mimarisiyle dikkat çekiyor.

5. Chinguetti

Adrar Yaylası’nda yer alan Chinguetti, 13. yüzyılda Sahra Çölü çevresindeki bazı ticaret yollarının merkezi olarak kurulmuş. Mimarisiyle hayranlık uyandıran Chinguetti’de, elle oyulmuş ahşap kapılar ve kiremit taşlarının üst üste dizilmesiyle yapılan eski evler oldukça etkileyici bir görünüm oluşturuyor. Sahra Çölü’nden gelen kum fırtınalarının etkisiyle zaman zaman yok olma tehlikesi geçiren şehir, ülkeye gelen turistlerin uğrak adreslerinden.

Ülkenin birbirinden değişik şehirlerini ve yerel halkın yaşam tarzını yakından görmek için Moritanya uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here