Uçak Bileti

İtalya, zengin tarihi, muhteşem mimarisi, eşsiz sanatı ve kendine has kültürüyle tanınan bir Avrupa ülkesi. Fransa, Avusturya, Slovenya gibi ülkelerle komşuluğu bulunan ülke Yunanistan, Arnavutluk ve Malta’ya da oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Yaklaşık 300 bin metrekarelik bir coğrafyaya yayılan İtalya’nın kuzey kesimindeki şehirlerde Avrupa kültürü hakimken güney kesimi Akdeniz ülkeleri olarak tanıdığımız Yunanistan, Türkiye, Malta ve İspanya gibi ülkelere benzerliğiyle dikkat çekiyor. İşte İtalya’nın Akdeniz kültürüne sahip, zengin tarihi ve benzersiz güzellikleriyle göz alan 5 güney şehri.

Güney İtalya’nın Güzellikleriyle Dikkat Çeken 5 Güney Şehri

1. Napoli

Güney İtalya’nın en büyük şehri olan Napoli, Campania Bölgesi’nde bulunuyor. Tarihi, sanatı, kültürü ve mimarisiyle ön plana çıkan şehir başkent Roma’nın 250 km güneyinde bulunuyor. Avrupa’nın ve Akdeniz’in en büyük limanlarından birine sahip olan Napoli, dünyada pizzanın doğduğu yer olarak biliniyor. Akdeniz’in eşsiz adalarına yakınlığıyla dikkat çeken kentte 720 hektarlık eski şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Vezüv Yanardağı’nın muhteşem manzarasına sahip Napoli’de deniz kıyısında konumlanan Castel dellOvo, şehrin panaromik manzarasını gören Castel SantElmo, Pompei Antik Kenti görülmesi gereken yerler arasında.

2. Bari

Mobil Uygulama

Güney İtalya’nın Napoli’den sonra ikinci büyük kenti olan Bari, Adriyatik Denizi kenarında konumlanıyor. Bir liman şehri olması bakımından tarih boyunca önemini koruyan kent Araplar, Abbasiler, Bizanslılar, Fransızlar’ın etkisi altında kaldı. 1813’te Napoleon’un generallerinden Joachim Murat tarafından bugünkü şeklini alan kent muhteşem limanı, doğal güzellikleri ve birbirinden güzel tarihi yerleriyle dikkat çekiyor.

3. Lecce

Güney İtalya’nın güzel şehirlerinden biri olan Lecce, Puglia Bölgesi’nde konumlanıyor. Tarihi antik dönemlere kadar uzanan kent, Adriyatik Denizi’nin kıyısında bulunuyor. Arnavutluk, Karadağ ve Yunanistan’a yakın bir noktada yer alan kentin Akdeniz Bölgesi’nin en zengin limanlarından biri olduğu biliniyor. 15. ve 16. yüzyılda Lecce güney İtalya’nın en önemli şehri olarak gösterilen Lecce, Roma Anfitiyatrosu, Lecce Kalesi, Convitto Palmieri, Santa Croce Bazilikası gibi yapılarıyla İtalya’nın mutlaka görülmesi gereken şehirleri arasında yer alıyor.

4. Katanya

Sicilya Özerk Bölgesi’nde bulunan Katanya, İtalya’nın ada kentlerinden biri. Messina ile Sırakuza şehirleri arasında kurulan şehir, İyonya Denizi ‘nin kıyısında yer alıyor. Kuruluşu antik çağlara uzanan Katanya, sahip olduğu körfezlerle ülkenin önemli bir yaz tatili merkezi. Etna Yanardağı’nı gören muhteşem bir manzaraya sahip olan kent Parco dell’Etna Doğa Parkı, San Nicolo Manastırı, Dante Meydanı ve muhteşem plajlarıyla ziyaret edilmeyi bekliyor.

5. Palermo

2700 yıllık bir geçmişe sahip olan Palermo, İtalya‘nın güneyindeki şehirlerden biri. İlk olarak Fenikeliler tarafından kurulan kent Sicilya Adası’nın kuzeyinde konumlanıyor. Tarih boyunca Yunanlar, Bizanslılar, Araplar gibi pek çok ulusun işgaline uğrayan Palermo, zengin tarihi, kültürü ve mimarisiyle tanınıyor. Tunus ve Malta’ya yakınlığıyla da dikkat çeken kent birbirinden güzel plajları, görkemli tarihi eserleri ve eşsiz kültürüyle İtalya’nın en turistik şehirleri arasında yer alıyor.

Muhteşem kültürüyle tüm Avrupa’yı etkileyen, mimarisiyle ve sanatıyla her daim örnek alınan, mutfağına ve sıcaklığına hayran kalınan İtalya’yı keşfetmek için siz de uçak bileti fırsatlarına bir göz atın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here