Uçak Bileti

Güney İtalya’nın Campania Bölgesi’nde bulunan Napoli, İtalya’da Roma ve Milano’dan sonra en büyük üçüncü şehir. Kültür, mimari, tarih, sanat, müzik ve astronomi alanlarında Avrupa’nın en köklü merkezlerinden biri olan şehrin İtalyan tarihinde 3,000 yıla ulaşan geçmişi bulunuyor.

Tarihsel eski şehir merkezi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Napoli’de 720 hektarlık bu alan yılın her dönemi turist akını altında. Aksanı, yemekleri, yaşam tarzıyla ülkenin geri kalanından farkını ortaya koyan şehirde, tipik bir Akdeniz yaşantısı görülüyor.

Napoli Gezilecek Yerler

Napoli-Gezilecek-Yerler

Sıcakkanlı, rahat insanların yaşadığı şehirde gürültü, trafik, karmaşa hayatın olağan bir parçası. Napoli gezilecek yerler arasında San Lorenzo Kilisesi, Kraliyet Sarayı, St. Gregory Kilisesi, Palazzo Reale, Napoli Katedrali, Pompeii ve Herculaneum şehirleri mutlaka görülmesi gerekenlerden.

Sinema ve edebiyata uyarlanan Pompeii Antik Kenti, Napoli’ye ayrım saat uzaklıkta. Vezüv Yanardağı eteklerindeki şehir Napoli’yi ziyaret edenler için olmazsa olmazlar arasında. Herculaneum Antik Kenti de tarih meraklılarını ağırlayan bir başka cazibe noktası.

Mobil Uygulama

İtalya’nın ve dünyanın en ünlü opera binalarından olan San Carlo Tiyatrosu, UNESCO Listesi’nde. 1737 yılında inşa edilen bina Avrupa’da hala kullanılan en eski lirik opera binaları arasında gösteriliyor.

Napoli Katedrali’nin tarihi 4.yüzyıla kadar uzanıyor. Günümüzdeki görüntüsüne 13.yüzyılda kavuşan katedral, kubbeli tavanları, gotik cephesi ve granit kolonları ile etkiliyor.

Napoli Kent Müzesi, şehrin eski iki kalesi Capuano ve Castel dell’Ovo’dan sonra inşa edilen Castel Nuovo’nun içerisinde. Tarihi 17.yüzyıla uzanan Palazzo Reale, 1946’ya kadar kraliyet konutu olarak kullanılmış. Fresk, heykel ve salonları ile ziyarete açık olan saray listede yer almalı.

Lezzetli pizzaları ve şık İtalyan restoranları ile şehrin sokakları davetkar yemek kokularıyla karşılıyor ziyaretçilerini. Salaş, küçük restoranlara uğrayarak bölgenin yerel lezzetlerini tatmak mümkün.

Napoli’ye Nasıl Gidilir

Napoli-Nasil-Gidilir

İstanbul atatürk Havalimanı’ndan haftanın 7 günü Napoli’ye doğrudan uçuş bulunuyor. 2 saat 15 dakika süren yolculuğu bir uçak bileti ile gerçekleştirmek mümkün. Havalimanı şehir merkezinden 5 kilometre uzaklıkta. Bu mesafe belediye otobüsü ile 3, taksiyle yaklaşık 10€ tutuyor.

Yerel lezzetleri, kendine has kültürü, bambaşka dünyanın insanlarıyla Napoli oldukça keyifli bir destinasyon. Farklı havayolu şirketlerinin uygun uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, Napoli planını gerçekleştirmek çok kolay.

Otobüs Bileti