Uçak Bileti

Danimarka, İskandinavya Yarımadası’nın en güzel ülkelerinden biri. Büyük bir çoğunluğu adalar üzerinde yer alan ülke, Avrupa’nın kuzeyinde bulunuyor. Dünyada yaşanabilecek ülkeler listesinde başı çeken Danimarka benzersiz tarihi yapıları, Viking kültürü, müzeleri ve doğal güzellikleriyle Avrupa’nın görülmesi gereken ülkelerinden.

Danimarka’nın Görülmesi Gereken 6 Turistik Yeri

1. Tivoli Bahçeleri

Tivoli Bahçeleri, Danimarka’nın soğuk havasını unutturan bir güzelliğe sahip. Eğlenceli oyun alanları, suni göllere, akvaryumlara ve muhteşem restoranlara sahip olan bu eğlence parkı Kopenhag’ın şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunuyor.1843 yılından beri hizmet veren Tivoli bahçeleri özellikle 1914’ten beri dünyanın en eski ve en popüler turu olan ahşap hızlı tren turuyla ünlü. Asya’dan esinlenmiş mimarisi, muhteşem yapıları ve rengarenk bahçeleriyle de oldukça dikkat çelen park, genç yaşlı demeden her yaştan turist tarafından büyük ilgi görüyor.

2. Küçük Deniz Kızı Heykeli

Mobil Uygulama

Kopenhag’ın simgelerinden biri olan Küçük Deniz Kızı heykeli, şehrin Langelinie Liman’ında bulunuyor. Danca ‘Den lille havfrue’ olarak adlandırılan heykelin temelleri 1909 yılında Carl Jacobsen tarafından atıldı. Hans Christian Andersen’in ‘Küçük Denizkızı’ masalından ilham alınarak tasarlanan heykel, heykeltraş Edvard Eriksen tarafından bronzdan yapıldı. Yapıldığı günden bu yana büyük ilgi gören Küçük Deniz Kızı heykeli Danimarka’da mutlaka görülmesi gerekenler arasında.

3. Rosenborg Kalesi

400 yıllık bir ihtişama sahip olan Rosenborg Kalesi, Danirmarka’nın en önemli yapılarından biri. 17.yüzyılda İskandinav krallı IV. Christian tarafından yaptırılan kale, başkent Kopenhag’da bulunuyor. 1838 yılında ziyarete açılan Rosenborg Kalesi’nde kraliyete ait önemli sanat eserlerinin, mücevherlerin, asil kıyafetlerin bulunduğu muhteşem bir koleksiyon sergileniyor. Zaman zaman çeşitli etkinliklere ve konserlere ev sahipliği yapan kale her yaklaşık 3 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.

4. Egeskov Şatosu

Avrupa’nın en iyi korunmuş Rönesans şatosu olarak bilinen Egeskov Şatosu, Danimarka’nın Fyn Adası‘nın güneyinde bulunuyor. 1554 yılında Frands Brackenhaus tarafından inşa edilen şato Danimarka’da ‘Egeskov Slot’ adıyla biliniyor. Dünyanın en büyük bambu labirenti bahçesine sahip olan Egeskov Şatosu, muhteşem mimarisiyle sizi adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.

5. Nyhavn

Nyhavn, Danimarka’nın en renkli bölgelerinden biri. 17. yüzyıldan kalma bir liman bölgesi olan Nyhavn, başkent Kopenhag’da yer alıyor. Danimarka’ya has evleri, birbirinden kafe, bar ve restoranlarıyla şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından olan bölge ülkede görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

6. Rundetaarn

Gözlem kulesi olarak bilinen Rundetaarn, 17. Yüzyıl Danimarka’sından günümüze kalmış bir yapı. Avrupa’nın en eski gözlemevlerinden biri olan Rundetaarn , Rosenberg Kalesine yaklaşık 1 km mesafede yer alıyor. Ülkedeki en önemli Rönesans eserlerinden biri olarak gösterilen yapının inşası 7 yıl sürdü. Kentin muhteşem panoramik manzarasını gören Rundetaarn, Kopenhag’ın simgeleri arasında.

Siz de Danimarka keşfetmek için Danimarka uçak bileti fırsatlarını takip etmeyi sakın unutmayın!

NOT: Danimarka vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Merhabalar,

    Danimarka, dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke olarak kabul edilir. Danimarkalılar’a göre mutluluğun sırrı tek bir sözcükte saklıdır: HYGGE. Hygge; kendinizi konforlu, mutlu ve huzurlu hissettiğiniz tüm anları kapsamaktadır. Bu arada Hygge yalnızca Danimarka’da yaşam felsefesi olarak benimsenmiyor. Danimarka ile birlikte bütün İskandinav ülkelerinin yaşam felsefesi aynı zamanda. İzniniz olursa ben de HYGGE yaşam felsefesinden bahsettiğim blog yazımı sizinle paylaşmak isterim:

    Keyifli okumalar dilerim, sağlıcakla kalın.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here