Uçak Bileti

İtalya insanının sıcacık etkisini hissedeceğiniz büyüleyici bir yerleşim yeri olan Sicilya, Akdeniz’in en büyük adası olmasıyla da tanınıyor. Doğal güzellikleri ve etkileyici atmosferi ile hem ülkenin hem de Avrupa‘nın en önemli turizm destinasyonları arasında gösterilen ada, kültürel zenginliğiyle de dikkat çekiyor. Başkent Palermo’nun yanı sıra 9 farklı şehri daha bulunan adada, yaklaşık 5 milyon kişi yaşıyor. Dar sokakları, güleryüzlü insanları ve birbirinden leziz İtalyan tatları ile akıllarda yer eden bu eşsiz coğrafya, özellikle bahar ve yaz aylarının gözde seyahat rotalarından.

Sicilya Seyahatinde Yapılması Gereken 8 Şey

İçindekiler

1. Sicilya’nın incisi olarak nitelendirilen Taormina, bu sıcacık adaya gelenlerin uğraması gereken yerlerin başında geliyor. Muhteşem manzaraları ile Tauro Dağı’nın eteğinde yer alan bu şirin turistik yer adanın en popüler noktalarından biri.

2. Etna Yanardağı üzerindeki yürüyüşlere katılarak, hala aktif olan bu etkileyici yanardağ çevresinde unutamayacağınız bir keşif turu yapın. Yürüyerek ya da jeepler aracılığıyla da gezilebilen Etna’ya giderken, rehberinizin izinden ayrılmayın.

3. Sicilya’nın başkenti olan Palermo, 2700 yıllık tarihi dokusu ve kültürel güzellikleri ile dikkat çekiyor. Şehirden; Palazzo Normanni, Quattro Canti Meydanı, San Giovanni Katedrali ve Utanç Meydanı gibi turistik adresleri görmeden ayrılmayın.

Mobil Uygulama

4. İtalya’dan Sicilya’nın birbirinden leziz şaraplarını tatmadan geri dönerseniz çok pişman olabilirsiniz. Bağlardan toplanan muhteşem üzümlerden elde edilen bu şaraplar eşliğinde ada manzarasının tadını çıkarın.

5. Tiran Denizi kıyısında bulunan Cefalu’nun denize çıkan sokaklarında keyifli yürüyüşler yapıp, akşamları da salaş restoranların birbirinden leziz yemekleri ile midenizi ödüllendirmeyi unutmayın.

6. Muhteşem güzellikteki kumsalları ve maviliğiyle göz alan sularıyla ünlenen Fontaine Bianche Beach, Noto Beach ve Arenella Beach’e giderek deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarın.

7. Nostaljik havasıyla, İtalyan mafya hikayelerinin etkisine kapılıp yola çıkanların vazgeçilmez seyahat rotası olan Corleone kasabasına uğrayın. Burası ülkede yaşamış pek çok mafya babasının doğum yeri olarak da biliniyor. 

8. Sicilya’ya özgü kremalı bir tatlı olan ‘canoli’nin tadına bakın. Renkli görünümü ve güzel kokusu ile cezbeden bu tatlı, gezerken yorgun düşenlere doping etkisi yaratabilir.

Sicilya’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye‘den İstanbul-Katanya uçuşları ile direkt olarak ulaşım sağlanabilen bu eşsiz tatil cennetinde, Catania Fontana Rossa Havalimanı hizmet veriyor. Şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki havalimanından şehir merkezine gitmek içinse shuttle araçları, taksi ya da araç kiralama gibi çeşitli ulaşım araçları kullanılabilir.

Siz de Catania uçak bileti kampanyalarını takip ederek, şahane görünümü ve kendine hayran bırakan doğası ile hafızalara kazınan bu İtalyan adasını keşfe başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here