Uçak Bileti

Avrupa‘nın güzelliği büyüleyen ülkelerinden biri olan İtalya’nın güneydoğusunda bulunan Bari şehri, huzurlu atmosferi ve sakin yapısı ile kendine hayran bırakıyor. Napoli’den sonra bölgenin en büyük ikinci yerleşim yeri olan bu etkileyici şehir, Orta Çağ’dan izler taşıyan dini yapıları, muhteşem manzaralarla süslü cıvıl cıvıl plajları ile dikkat çeken bir coğrafya. Akdeniz ikliminin etkilerinin hissedildiği Bari’yi ziyaret için en uygun tarihler ise hava sıcaklarının yükseldiği mayıs ve ekim ayları arası oluyor. Kültür sanat etkinlikleri, plajları ve Akdeniz’in sıcakkanlı insanları ile tanınan Bari, yaz ayları için oldukça cazip bir turizm destinasyonu.

Bari’de Gezilmesi Gereken 5 Turistik Yer

1. Aziz Nikola Bazilikası 

Şehrin en turistik yerlerinden biri olan Aziz Nikola Bazilikası, Eski Şehir (Old City) bölgesinde görülmesi gereken yapılar arasında öne çıkıyor. 1087-1197 yılları arasında inşa edilen ve Doğu Avrupa’da bulunan Katolikler ile Ortodokslar tarafından bir hac noktası olarak görülen bu önemli bazilika, Romanesk tarzı mimarisiyle de göz alıyor.

2. Suabiya Kalesi (Castello Svevo)

İlk inşa edildiği 1132 yılından sonra yıkılan ve yaklaşık 100 yıl sonra Kutsal Roma Cermen İmparatoru II. Friedrich tarafından yeniden inşa ettirilen Suabiya Kalesi (Castello Svevo), bugün şehrin fuar ve sergi gibi etkinliklerine ev sahipliği yapan bir bina olarak kullanılmaya devam ediyor.

Mobil Uygulama

3. San Sabino Katedrali

Eski Şehir bölgesinde gezilip görülmesi gereken bir diğer yapı ise Romanesk tarzı mimarisi ile hayranlık uyandıran San Sabino Katedrali oluyor. Yalnızca şehrin değil, Güney İtalya bölgesinin de önemli dini yapılarından biri olarak anılan katedral, eski bir Bizans kilisesinin kalıntıları üzerinde yükseliyor.

4. Lungomare

Güzel plajları ile yaz aylarının en kalabalık ve hareketli noktalarından olan Lungomare, şehirde yer alan etkileyici bir sahil şeridi. Deniz ve güneşin keyfini çıkarmanın yanı sıra çevrede bulunan sahil yolu boyunca keyifli yürüyüşler yapma imkanı sunan Lungomare, kafe ve restoranlarıyla da beğeni topluyor.

5. Petruzzelli Opera Binası

İtalya’nın en büyük dördüncü opera binası olan Petruzzelli Opera Binası‘yla da adından söz ettiren şehirde, birbirinden görkemli opera ve bale gösterilerini izleme imkanı bulabilirsiniz. 1991 yılında büyük bir yangın atlatan ve tamamen yok olan bu bina, yapılan restorasyon çalışmaları ile günümüzdeki görünümüne kavuşmuş.

Bari’ye Nasıl Gidilir?

Türkiye’den direkt ve aktarmalı uçuşlar ile seyahat imkanı bulunan Bari şehrinde, Bari Karol Wojtyła Havaalanı hizmet veriyor. Şehir merkezine yaklaşık 20-25 dakika uzaklıktaki bu havaalanından şehir merkezine ulaşım içinse otobüs ve taksi gibi ulaşım araçlarından faydalanılabilir. Şehir oldukça küçük bir yüzölçümüne sahip olduğu için şehiriçindeki ulaşımı yürüyerek yapmak da mümkün olabiliyor.

Siz de, bu şirin yerleşim yerinde keyif dolu bir tatil yapmak için Bari uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here