Uçak Bileti

İsmini Aziz John Şövalyeleri’nin büyük ustası Jean de Valetta’dan alan Valletta şehri, bir Güney Avrupa ülkesi olan Malta’nın başkentliğini üstleniyor. Marsamxett ve Grand Harbour (Büyük Liman) isimlerinde iki doğal limanı bulunan Valletta, aynı zamanda ülkenin başlıca liman şehri olarak da biliniyor. 1565 yılında Osmanlılar tarafından kuşatma altına alınan ancak Aziz John Şövalyeleri sayesinde özgürlüğüne kavuşan şehir, bugün hala Şövalyeler Şehri olarak anılmaya devam ediyor. 1980 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren bu göz alıcı şehir, tarihi dokusu ve Barok mimarisinin en güzel ve ihtişamlı örneklerini yansıtan mimarisiyle de öne çıkıyor.

Valletta’da Görülecek 5 Turistik Adres

1. Hal Saieni Hypogeum

UNESCO Dünya Mirası Koruma Listesi’nde yer alan Hal Saieni Hypogeum, haftanın her günü 09.00 – 11.00 ve 13.00 – 16.00 saatleri arasında ziyarete açık. Yerin 11 metre altına dek inen odalar ve tünellerden meydana gelen bu yer altı şehrinin tamamı, kireç taşından oyularak yapılmış. Neolitik dönemde mezar alanı olarak inşa edildiği düşünülen bu yer, büyüleyici atmosferi ile hayranlık uyandırıyor.

2. Hagar Qim

Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve içerisinde Prehistorik döneme ait tapınakların yer aldığı arkeolojik bir kompleks olan Hagar Qim’in geçmişi, Milattan Önce 3800’lü yıllara kadar uzanıyor. Haftanın her günü 09.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan bu yapı, şehrin en popüler turistik yerlerinden biri. Günümüzde insanlık tarihinin en eski yapıları arasında gösterilen Hagar Qim’in varlığı, 1839 yılında keşfedilmiş.

Mobil Uygulama

3. Ulusal Arkeoloji Müzesi (National Museum of Archaeology)

Şehrin ana caddesi olan Republic Street üzerinde bulunan Ulusal Arkeoloji Müzesi (National Museum of Archaeology), haftanın her günü 08.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Ülkenin en zengin ve önemli arkeoloji müzesi olan bu mekân, 7 bin yıllık bir geçmişi gözler önüne seriyor.

4. Lascaris Savaş Odaları (Lascaris War Rooms)

İkinci Dünya Savaşı sırasında savaş stratejilerinin planlandığı gizli bir karargâh olarak kullanılan Lascaris Savaş Odaları (Lascaris War Rooms), günümüzde bir müze haline dönüştürülerek ziyarete açılmış. Haftanın her günü 10.00 – 17.00 saatleri arasında gezilebilen bu savaş odaları, çok sayıda gizli tünel, geçit ve odadan meydana geliyor.

5. Aziz John Katedrali (St John’s Co-Cathedral)

Şövalyelerin koruyucusu Aziz John’a ithafen 1577 yılında inşa edilen Aziz John Katedrali (St John’s Co-Cathedral), ülkenin en ihtişamlı ve etkileyici mimari yapılarından biri olarak öne çıkıyor. Barok tarzı mimarisi, freskleri, heykelleri ve tavan resimleriyle oldukça gösterişli bir görünümü bulunan ve pazar günleri kapalı olan katedrale giriş için 10 euro ödemek gerekiyor.

Sizde, Malta uçak bileti kampanyalarına göz atarak, bu cezbedici şehri ve turistik noktalarını ziyaret edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here