Uçak Bileti

Makedonya‘da, nüfusunun yüzde 60’a yakını Arnavutlardan oluşan şirin bir yerleşim yeri olan Gostivar, çok kültürlü yapısı, iklimi ve doğasıyla ülkenin en önemli turizm merkezlerinden. Yaklaşık 80 bin kişinin yaşadığı bu şehir, huzur dolu atmosferi, misafirperver insanları ve Osmanlı’dan esintiler taşıyan kültürel yaşamıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. İsmini misafir anlamına gelen Gosti kelimesinden alan bu şehirde, kendinizi yabancı gibi hissetmeyeceğinize emin olabilirsiniz.

Gostivar’da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Saat Kulesi ve Camii

Günümüzde şehrin sembolü haline gelen Saat Kulesi, 1566 yılında inşa edildi. Şehir merkezinde bulunan ve mimarisiyle öne çıkan bu kule, yıllar içinde pek çok restorasyondan geçti ve ilk yapıldığı hali tamamen değişti. En son halini 15 yıl önce yapılan restorasyon sonrasında alan bu yapı, yakınında bulunan camiye de ismini verdi.

2. Mavrova Milli Parkı

Ülkenin en büyük doğal parklarından olan Mavrova Milli Parkı, yolu bu bölgeye düşen turistlerin gözdesi. Kayak pistleri ve kış sporlarına elverişli ortamıyla kış turizminin ülkedeki vazgeçilmez adresi haline gelen Mavrova, temiz havası ve huzur veren atmosferiyle hem zihninizi hem de bedeninizi canlandırabilir.

Mobil Uygulama

3. Vardar Nehri

Şehirlerin içinden geçerek Makedonya’ya hayat veren Vardar Nehri, ülkenin en uzun akarsuyu unvanına sahip. Ülkeye hareket ve bereket katan bu akarsu, Gostivar yakınlarındaki Vrutok köyünden doğuyor. Hem Makedonya’ya hem de tüm Balkan coğrafyasına can katan Vardar Nehri’nin serin sularını görmeden bu şehirden ayrılmayın.

4. Vrutok köyü

Gostivar’a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta ve 683 metre yükseklikte yer alan Vrutok köyü, Vardar Nehri’nin doğduğu yer olmasının yanı sıra muhteşem doğasıyla da biliniyor. Yaz ve bahar aylarında bölge halkının piknik ve dinlenme alanı haline gelen bu şirin köyde, Vardar Nehri çevresindeki restoran ve kafelere uğramayı unutmayın.

5. Monastery St. Jovan Bigorski

Monastery St. Jovan Bigorski (Saint Jovan Bigorski Manastırı), Makedonya’nın batısında bulunan bir Makedon Ortodoks manastırı. Muhteşem manzarası ve huzuru ayaklarınızın altına seren atmosferiyle büyüleyen Monastery St. Jovan Bigorski, Gostivar’dan Debar’a giden ana yol üzerinde, Rostusa köyü yakınlarında yer alıyor.

Şar Dağının eteklerinde, Polog Vadisinde konumlanan Gostivar şehri, ülkenin siyasi ve ekonomik merkezi durumunda. Arnavutluk ve Kosova’yla sınır komşusu olan bu şehre gittiğinizde Osmanlı döneminden kalma hayat tarzını, gelenekleri, görenekleri yerinde görme şansı bulabilirsiniz. Bu Makedon şehrini keşfetmek, leziz yemeklerini tatmak ve Balkanların tanıdık yüzüyle buluşmak için Makedonya uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here