Uçak Bileti

Eğer siz de sıcak havaların etkisine kapılıp, ‘Yaz gelsin de tatile gidelim’ diyenlerdenseniz, harika güzellikler saklayan Ege kasabalarına uğrayıp, yaz bitmeden küçük tatil kaçamakları yapabilirsiniz. Üstelik bunun için öyle uçuk rakamlar ödemenize de gerek yok. Küçük pansiyonlar ya da konaklama uygulamaları sayesinde hem ekonomik hem de keyifli bir tatile çıkabilirsiniz. Doğal güzellikleri ve huzur dolu atmosferleriyle kış rehavetini unutturan bu ilçelerde, temiz havanın ve Türkiye‘nin en şahane manzaralarının tadını çıkarın.

Tatil Keyfi Yapabileceğiniz 5 Şirin Ege Kasabası

1. Akyaka, Ula, Muğla

Muğla’nın Ula ilçesi, eşsiz doğasıyla ünlenen Akyaka sayesinde her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor. Kamp meraklılarını cezbeden ormanlık alanları, masmavi sulara sahip plajları, yamaç paraşütü ve kite surf gibi adrenalin yüklü aktiviteleriyle harika bir turizm merkezi olan Akyaka, Gökova Körfezi içerisinde yer alıyor. Cennetten bir köşe ifadesini sonuna kadar hak eden bu turizm destinasyonu, şehirden kaçıp sakin bir yaşam sürmek isteyenler için muhteşem bir adres.

2. Ayvalık, Balıkesir

Uzun yıllar Girit ve Midilli’den gelen Rum ailelerin yaşadığı bir ilçe olan Ayvalık, sayıları 4 bini bulan tarihi evleri, koylarıyla ünlü adaları, plajları ve dar sokaklarıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip. Her adımda daha çok kendine bağlayan bu şirin sokaklarda, Ayvalık’a özgü sarımsak taşından yapılan toplam bin 860 tescilli ev bulunuyor. Pek çok tarihi kilise ve yapıya da ev sahipliği yapan bu sokaklar arasında gezerken, kaldırım taşlarında sohbet eden kadınların arasına karışın. Ayvalık’ı bir de onlardan dinleyin.

Mobil Uygulama

3. Dalaman, Muğla

Muğla’nın en popüler ilçelerinden biri olan Dalaman, masmavi sularla çevrili bakir koyları ve tabloyu andıran güzellikteki yemyeşil doğasıyla cezbedici bir turizm destinasyonu. Kaş, Akyaka, Bozburun, Adaköy, Marmaris, Göcek, Fethiye, Ölüdeniz, Kalkan gibi tatil noktalarına yakınlığı nedeniyle, yaz aylarının en kalabalık uçuş rotalarından olan Dalaman Havalimanı da, ilçenin tanınmasını sağlayan önemli faktörlerden. Yolu Dalaman’a düşenler, Dalyan, Sarsala Koyu, Yuvarlak Çay, Ekincik Koyu gibi etkileyici yerlere de uğrayabilir.

4. Seferihisar, İzmir

İzmir denildiğinde aklınıza ilk gelen yer Seferihisar olmayabilir ama bu asla oraya gitmeyeceğiniz anlamını da taşımıyor. Bozulmamış doğası ve birbirinden renkli festivalleriyle Ege’nin renkli ilçelerinden biri olan bu şirin tatil bölgesi aynı zamanda Türkiye’nin ilk Sakin Şehri (Cittaslow) unvanını da taşıyor. Arkeolojik kazı alanları ve tertemiz plajlarıyla hem kültür hem de yaz turizmi için oldukça cazip bir seçenekler sunan Seferihisar, bahar aylarını karşılamak için tercih edebileceğiniz en cazip rotalardan.

5. Edremit, Balıkesir

Bol oksijeni ve yaşamak için yeni nedenler saklayan doğasıyla ünlü Kaz Dağları’na da ev sahipliği yapan Edremit, Balıkesir’in en sevilen tatil adreslerinden biri. Kaz Dağları’nın yanı sıra Zeytinli, Akçay, Güre ve Altınoluk gibi turizm noktalarıyla da adını duyuran bu eşsiz ilçe, egzoz kokularından sıkılan metropol insanları için oldukça cazip bir seyahat rotası. Nefis zeytini ve zeytinyağıyla midelere de hitap eden bu ilçede, Ege’nin tazecik otlarını tatmayı unutmayın.

Kendinizi Ege’nin huzur dolu şehirlerinde hayal etmeye başladıysanız, uçak bileti seçeneklerine göz atıp, valizinizi toplama zamanı gelmiş demektir. Haydi yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here