Uçak Bileti

Karadeniz deyince sizin de aklınıza yemyeşil yaylalar gelmiyor mu? Bulutların seviyesine çıkmak, bol oksijeni ciğerlerimize depolamak, sessizliğin tadını çıkarmak kadar huzur veren çok az şey var. Bir akarsu bulmak mesela, ayaklarımızı sokmak suya, bi oluk bulmak, dağdan gelen sulardan içmek, bi çobanla karşılaşmak belki, sofrasına konuk olmak. Bir Karadenizli olarak köyümü ne çok özlediğimi fark ettim yazarken. 😊 Giresun yaylaları da size bunları ve daha fazlasını vadediyor.

Giresun tam bir yayla cenneti. Trabzon’da, Rize’de bir çok yaylaya gitmiş olabilirsiniz. İnanın her yaylanın kendine has öyle karakteristik bir yapısı var ki, hepsine ayrı sevdalanmamak elde değil. Giresun yaylaları listemizdeki yerlerden bazıları turistik yaylalar, bazıları biraz daha yerel ama hepsi birbirinden güzel. Hadi gelin yeşillenelim.

Giresun Yaylaları

Giresun Yaylaları

  1. Kümbet Yaylası
  2. Bektaş Yaylası
  3. Sis Dağı Yaylası
  4. Kulakkaya Yaylası
  5. Karagöl Yaylası
  6. Paşakonağı Yaylası
  7. Çakrak Yaylası
  8. Gölyanı Obası
  9. Tamdere Yaylası

Kümbet Yaylası

Kümbet Yaylası Giresun yaylaları

Kümbet Yaylası, Giresun’un 52 km. güneyinde Dereli İlçe sınırla bulunuyor. Dereli’ye kadar 30 km yol asfalt, sonrasında yaylaya kadar toprak yol. Yaz aylarında dolmuşlarla gidebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Giresun’un en turistik yaylalarından biri olduğu için imkanlar da oldukça gelişmiş. Yaylada et lokanta, fırın, kır kahvesi gibi olanaklar var. Kümbet yaylası kamp ve piknik için sıkça tercih ediliyor.

Kümbet yaylasından ne alabiliriz derseniz, el dokuması kolan ve örme sepet satın alabilirsiniz. Yaylada konaklamak isterseniz burada bulunan otelde kalabilirsiniz. Ayrıca kamp için de Kümbet yaylasının Orman işletmesi kamp tesislerinden faydalanabilirsiniz.

Kümbet Yaylası yol tarifi için buraya tıklayın.

Bektaş Yaylası

Bektaş Yaylası

Bektaş Yaylası, Giresun merkeze 60 km uzaklıkta. Muhteşem doğal güzellikleri olan, buz gibi suyu olan oksijen deposu bir yayla hayal edin. İşte orası Bektaş Yaylası. Yaylada doğa yürüyüşleri sevenler için çok uygun parkurlar bulunuyor.

Yaylada 80 yatak kapasiteli, iki yıldızlı bir otel var. Burada konaklayabilirsiniz. Yaylada bulunan restoranlarda kuzu eti yemeden de ayrılmamak gerek. Fiyatlar da uygun denecek seviyede.

Bektaş Yaylası yol tarifi için buraya tıklayın.

Sis Dağı Yaylası

Sis Dağı Yaylası

Giresun Görele ilçesine 40 kilometre mesafede bulunuyor Sis Dağı Yaylası. Giresun ve Trabzon il sınırlarının kesişme alanında yer alıyor. 2.182 metre yüksekliğindeki Sis Dağı üzerinde oldukça geniş bir alan kaplıyor yayla. Kışın karlar altında başka, yazın başka güzel oluyor.

Sis Dağı Yaylası 2011 yılında Turizm Merkezi ilan edilmiş. Ayrıca Sis Dağı ‘C Statüsünde Milli Park’ olarak korunmaya alınmış. Her sene Temmuz ayının 3. Cumartesi günü ‘Sis Dağı Yaylası Şenlikleri’ düzenleniyor.

Sis Dağı Yaylası yol tarifi için buraya tıklayın.

Kulakkaya Yaylası

Kulakkaya Yaylası

1700 m. rakımda bulunan Kulakkaya Yaylası, ilginç doğal güzelliklere sahip. Orman güllerine ve vargit çiçeklerine ev sahipliği yapıyor. Giresun’un bu en çok ziyaret edilen yaylasına giderken yol üzerinde Despot Kayası ve Suyu, Erimez Mevkii ve Gelin Kayası da görülmeye değer.

AlçakbelOrman içi piknik alanında günübirlik dinlence, eğlence imkanı, hemen yakınındaki Yavuz Kemal Beldesi’nde de her türlü alışveriş hizmeti bulunmaktadır.

Yaylada kamp yapmak isterseniz kendi ekipmanınızla gitmeniz gerekiyor. Alçakbel Mevkii’nde bulunan Ormaniçi Eğitim Tesisleri ve yanındaki Orman içi Piknik Alanı da günübirlik kullanıma uygun. Burada piknik yapabilirsiniz.

Kulakkaya Yaylası yol tarifi için buraya tıklayın.

Karagöl Yaylası

Karagöl Yaylası

Dereli ile Bulancak ilçelerinin en güney ucunda, Ordu, Giresun ve Sivas il sınırlarının birleşme noktasında bulunuyor Karagöl Dağları. Burada buzul gölü karakterine sahip Karagöl’ün çevresinde kurulmuş yaylalar da Karagöl Yaylaları olarak anılıyor. Öncelikle buraya gittiğinizde gezeceğiniz çok sayıda buzul gölleri var. Bunlar Camlı Göl, Aygır Gölü, Bağırsak Gölü, Sağrak Gölü.

Yaylalarda Temmuz ayında, Sağrak Göl Yayla Festivali ve Aksu Köyü Karagöl Keşkek Günü Yayla Festivalleri düzenleniyor. Ayrıca yürüyüş için de oldukça elverişli yaylalar.

Karagöl Yaylası yol tarifi için buraya tıklayın.

Paşakonağı Yaylası

Giresun Yaylaları Paşakonağı Yaylası

Paşakonağı Yaylası, Bulancak ilçe sınırları içerisindeki Kovanlık beldesinde yer alıyor. Yayla temiz havasıyla hem bedeninizi hem ruhunuzu dinlendirecek. Yaylanın bu denli ziyaret edilmesinin nedenleri, mor, beyaz ve sarı açalyalar ve yaylanın vadilerindeki şelaleler.

Giresun’un birçok yaylasında olduğu gibi burada da yayla şenlikleri yapılıyor. Ziyaretinizi bu dönemlere denk getirirseniz oldukça keyifli geçebilir. Yaylada gezilip görülebilecek doğal güzellikler Karasay Şelalesi, Geçilmez Vadisi, Çiğseli Gölü ve Kızılot Çayırı’dır. Yaylaya 5 kilometrelik bir mesafede konaklayabileceğiniz bir tesis bulunuyor. Dilerseniz çadır kurarak kamp da yapabilirsiniz.

Yaylaya Bulancak Merkezden Pazarsuyu-Kovanlık Yolu üzerinden ulaşılabilir, merkeze uzaklığı ortalama 45 dakikadır.

Paşakonağı Yaylası yol tarifi için buraya tıklayın.

Çakrak Yaylası

Çakrak Yaylası Giresun Yaylaları

Çakrak Yaylası, Giresun ilinin Alucra ilçesinde bulunuyor. Giresun’a 80 kilometre uzaklıkta. Yaylaya Yağlıdere ve Kümbet Yaylası üzerinden ulaşabilirsiniz. Yaylada görebileceğiniz 3 kemer köprü, 2 kilise kalıntısı bulunuyor. Yaylanın yakınlarında ise Kırkharman Obası’nda bulunan bir kilise ve 5 değirmen kalıntısını ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca, Çıkrıkkapı Obası’ndaki 7 km’lik “Hacı Abdullah Duvarı” da görülmeye değer. Çin Seddi’nden sonra korunma amaçlı olarak yapılan ikinci büyük duvar olduğu iddia ediliyor. Yalnızca bir kapısı olan ve 404 yıldır ayakta kalan, 6,5 kilometre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğindeki Hacı Abdullah Duvarı’nın 1610 yıllarında Rum işçilerinin yaptığı biliniyor.

Gölyanı Yaylası

Gölyanı Yaylası

Yağlıdere İlçesine bağlı Sınır Köyü sınırlarında yer alıyor Gölyanı Yaylası. Yayla doğal sit alanı kapsamında koruma altına alınmış ve betonarme binaların yapımı engellenmiş. Yazarken edindiğim bazı bilgiler nasıl da yüzümü gülümsetiyor. Dilerim tüm tarihi ve doğal değerlerimiz aynı ilgi ve özveriyle korunur.

Gölyanı Yaylası’nın en karakteristik özelliği sahip olduğu doğal göl. Yaylaya ayrı bir güzellik katıyor göl. Eski yıllarda köy halkı gölü hayvanların su içmesi için kullanıyormuş. Şeffaf renkte olan gölde birkaç hayvan ölünce köy halkı da can ve mal kaybını önlemek için gölü doldurmaya çalışmış. Neyse ki göl alanı da, yayla ile birlikte sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmış.

Gölyanı Obası yol tarifi için buraya tıklayın.

Tamdere Yaylası

Tamdere Yaylası

Tamdere, Giresun’un Dereli ilçesine bağlı bir köy. Giresun yaylaları içinde turizme açık olan, en çok ziyaret edilen yaylalardan biri de burası. Yaylada yıllar önce akmaya başlayan ve yöre halkı arasında ’Acısu’ olarak bilinen şifalı bir su bulunuyor. Tamdere’de yıllardan beri şifa arayan hastaların uğrak yeri haline gelmiş Acısu. Bu suyun sindirim sistemi, idrar yolu hastalıkları ve metabolizma bozukluklarına iyi geldiğine inanılıyor.

Tamdere Yaylası yol tarifi için buraya tıklayın.

Bu güzel yaylaları ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Giresun uçak bileti almak. Ayrıca Giresun ile ilgili yazdığım diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Giresun Gezilecek Yerler

Giresun Görele Gezilecek Yerler

Giresun Mavi Göl

Giresun Plajları

Kuzalan Şelalesi

Göksu Travertenleri

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here