Uçak Bileti

Yaz ayları birçok kişi için tatil planı demek. Ege ve Akdeniz kıyılarına artan talep nedeniyle sahil bölgelerinde uygun fiyata konaklama bulmak imkansız hale geliyor diye düşünülüyor. Yüksek sezonda ekonomik otel konaklaması hayal gibi gelse de bunu mümkün kılacak yöntemler var.

Deniz, kum, güneş tatilinin tadını çıkarmak isteyenlerin en büyük stres kaynağı konaklama bütçesini düşürüp daha fazla yer keşfetmek. Erken rezervasyonla aylar öncesinden otel rezervasyonu yapmadıysak kara kara uygun fiyata nasıl otel bulacağım sorusunu sorarken buluyoruz kendimizi.

Yüksek Sezonda Ekonomik Otel Bulma Yolları

Seyahat severler için konaklama bazen araç bazense amaç olabiliyor. Bazı kişiler çadırda da olsa uyuyor bazıları konforundan ödün vermiyor. Hatta farklı konaklama deneyimleri için seyahat edenler bile var. Uçak oteller, kapsül oteller, balon oteller ve daha neler neler.

En ucuz oteli bulmak ya da istediğimiz otelde en uygun fiyatı ödeyerek kalmak kimi mutlu etmez ki? Özellikle seyahat tarihlerimiz yüksek sezona denk geliyorsa nasıl uygun fiyatlı otel bulacağım stresi sarıyor hepimizi. O halde yüksek sezonda ekonomik otel bulma tüyolarını anlatmaya başlayayım.

Mobil Uygulama

1. Yıl boyunca fırsatları takip edin

yüksek sezonda ekonomik otel bulma

Türk milleti olarak erken rezervasyon sistemine bir türlü alıştıramadık kendimizi. Avrupalı turistlerin yüzde 60’ından fazlası ne zaman tatile çıkacaklarını bilerek buna göre hareket ediyor, tüm tatil planını hazırlayıp parça parça indirimli ödeyerek tatilini çok ucuza getiriyor.

Türk seyahat severler ise biraz son dakikacı. Hafta başında düşünme aşamasıyla başlayan tatil planı perşembe günü satın alınan otelle cuma akşamı yola düşülerek hayata geçiriliyor. Böyle olunca da son dakika fiyatlarıyla karşılaşmak çok normal.

Oteller erken rezervasyon kampanyalarını aralık ayı sonundan itibaren duyurmaya başlıyor. Nisan ayı sonuna kadar devam eden kampanyalarda erken rezervasyondan yararlananlar son dakikacılara göre çok daha ekonomik bir bütçeyle seyahat edebiliyor. Bunun için sosyal medya, gazeteler ve seyahat acentelerinin duyurularını takip etmek yeterli. Bir de ne zaman seyahat edeceğinizi netleştirirseniz bu iş olmuş demektir.

2. Dijitale güvenin

yüksek sezonda ekonomik oteller

Yüksek sezonda ekonomik otel bulmak için en işe yarar çözümlerden biri otel fiyatlarını karşılaştırmak. Dijital pazarlama mecralarının yaygınlaşmasıyla otel fiyatlarını karşılaştırmak çok daha kolaylaştı. Birçok dev turizm acentesi portföyündeki otellerin fiyatlarını arama motoru mantığında karşılaştırma imkanı veriyor. Bölge, şehir, belde özelinde yapacağınız aramalarla o alana ait fiyatları farklı web sitelerinden karşılaştırın en uygun fiyatı yakalamaya çalışın.

3. Hotel Tonight uygulamasına bakın

ekonomik otel bulma yolları

Son dakikacılara müjdeli bir uygulama önereyim. Hotel Tonight uygulaması Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın birçok noktasında kullanılıyor. Seyahatini son dakikaya bırakanların imdadına yetişen uygulama ile gideceğiniz yeri yazıp o gün ve birkaç gün sonrası için fiyat alabiliyorsunuz. Otelin doluluk oranına göre çok avantajlı fiyatlar verilebiliyor. Değerlendirin derim. Benzer bir web sitesi de lastminute.com.

4. Oteli arayıp fiyat alın

ekonomik oteller

Web ve mobil uygulamalar üzerinden yaptığınız araştırmaların ardından kararlaştırdığınız oteli telefonla arayarak konaklama isteğinizi bildirin. Webde gördüğünüz fiyatı belirterek indirim talep edin. Birçok otel web sitelerine aracılık ücreti ve komisyon ödemek istemediğinden indirim yapmaya yanaşıyor. Bu da kararlaştırdığınız otel tatilini en ucuza satın alma yöntemlerinden biri.

5. Şehir otellerini tercih edin

sezonda ekonomik otel

Seyahat etmek istediğiniz yer çok popüler bir turizm destinasyonu ise yıl boyunca otel fiyatlarında indirim göremeyebilirsiniz. Arabanız varsa ve nerede kaldığınız önemli değilse yakın konumdaki il ve ilçe merkezlerindeki şehir otellerine bakın. Otele yatmadan yatmaya uğrar tatilinizi yaparsınız.

Bu durum için Muğla’yı örnek gösterebilirim. Tabi bunu Fethiye, Bodrum gibi uzak ilçeler için düşünemeyiz. Ama Akyaka’da tatil yapmak istiyorsanız otel fiyatlarının yüksek sezonda epey yüksek olduğunu göreceksiniz. Muğla merkez ve Akyaka arası epey yakın. Merkez otelleri de çok daha uygun fiyatlı olduğundan buradan Akyaka’ya kolayca gidip gelebilir, konaklama bütçenizi epey azaltabilirsiniz.

6. Uçak Biletine Göre Karar Verin

ekonomik otel bulma yöntemleri

Ulaşım da tatil bütçesinin ana kalemlerinden biri. Ucuz uçak bileti bulmak oldukça önemli. Turna.com yıl boyunca çok sayıda uçak bileti kampanyası yapıyor. Turna web sitesi ve mobil uygulaması aracılığı ile kampanyalı destinasyonlara çok uyguna uçak bileti alın. Buradan sağladığınız tasarrufu otel bütçesine ekleyin.

7. Turna Otel Fiyatlarına Göz Atın

yüksek sezonda otel bulma

Müjdemizi isteriz. Otel Rezervasyonu artık turna.com’da! Listemizdeki otellere bakıp, fiyatlara göz atmadan rezervasyon yapmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here