Uçak Bileti

Gaziantep, yeme içme yerleriyle öne çıkan bir şehir. Diğer şehirlerde gezilecek yerler denilince, camiler, çarşılar, tarihi eserler akla gelirken, Gaziantep denilince yemekler, tatlılar, baklavalar ön plana çıkıyor. Gaziantep’e gelmeden önce yaptığımız araştırmalarda, hep yemekleri konusunda tavsiyeler aldık ve gezimizi bu yönde planladık. Gaziantep’te yapılacak şeyler listesinin ilk onunun en az sekiz tanesini yemek yerleri oluşturdu. Gaziantep, Unesco tarafından “Dünya Gastronomi” şehri ilan edilmiş.

Bu yemekleri ve insanı güzel şehirde en az 2 veya 3 gün kalmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde bir çok yeri gezmiş ve yemeklerin bir kısmını denemiş olursunuz.

Gaziantep’te ne yenir, nerede yenir

1. Beyran Çorbası

beyran çorbası

Türkiye’nin diğer şehirlerinde, sabahın ilk saatlerinde genellikle, tavuk suyu çorba, mercimek çorba veya en fazla işkembe çorbası içilir. Gaziantep’te ise durum farklı. Etin, pul biberin, pirincin ve sarımsağın harlı ateşte kaynaya kaynaya pişmesiyle ve üstüne taze yağının konmasıyla yapılan Beyran’la güne başlanıyor.

2. Katmerci Zekeriya

katmer

Gaziantep’te sabah saatlerinde Beyran çorbası içildikten sonra mutlaka Katmer yeniliyor. Katmerci Zekeriya Usta, Gaziantep’tin en ünlü Katmercisi. Katmerin hamuru elle açılıyor, daha sonra içine hakiki süt kaymağı ve fıstık konularak kapatılıyor. Üstüne fıstık serpilerek sıcak sıcak servis ediliyor. Gaziantep’e gelirseniz, Katmerci Zekeriya Usta’ya mutlaka uğrayın.

Mobil Uygulama

3. Kebapçı Halil Usta

gaziantepte-ne-yenir-nerede-yenir

Gaziantep’in en çok tavsiye edilen kebapçısı Halil Usta’ya buraya geldiğinizde mutlaka uğrayın. Kebapçı Halil Usta, Türkiye’nin en iyi kebapçıları arasında yer alıyor. Kebapçı Halil Usta’nın karışık kebabı ve küşlemesi harika.

4. Tahmis Kahvesi

tahmis kahvesi

Gaziantep’te Menengiç Kahvesi’nin tadına bakmak için uğramanız gereken yer Tahmis Kahvesi. Menengiç, antep fıstığı’nın aşılanmamış haliymiş. Menengiç Kahvesi’nin çok lezzetli ve güzel bir tadı var. Tahmis Kahvesi 1638 yılında açılmış. O günden bugüne 2 defa yangın geçirmiş ve restorasyon görmüş. Tahmis; kahvenin dövüldüğü yer anlamına geliyor.

5. Safir A’la Carte Restaurant

Safir A’la Carte Restaurant modern ve şık görünümüyle, Grand Hotel Gaziantep’in üst katında hizmet veriyor. Gaziantep’te kebap dışında balık ve deniz ürünleri denemek isterseniz mutlaka buraya uğrayın. Sunum ve lezzet açısından mükemmel bir yer.

6. İmam Çağdaş

imam çağdaş

İmam Çağdaş, Gaziantep’in en ünlü restaurantlarından biri. Gaziantep’e gelirken bir çok kişi burayı tavsiye etti. İmam Çağdaş’ın lahmacunu, kebapları ve baklavası çok ünlü. Biz baklavasını denedik çok beğendik. Hatta buradan ayrılırken, baklava yaptırarak evinize götürebilirsiniz.

7. Gaziantep Koçak Baklava

Gaziantep’e gelip de baklava yemeden dönmek olmaz. Bunun için bize tavsiye edilen Koçak Baklava’ya uğruyoruz. Baklavaları harika, özellikle bol fıstıklı olanını mutlaka deneyin.

Görmeden Dönme

1. Almacı Pazarı

almaci pazari

Gaziantep’in 250 çeşit yemeği olduğu söyleniyor. Bunun yaklaşık 30 çeşidini kebaplar oluşturuyor, 25 çeşit pilav ve dolma, çeşit çeşit tatlılar ve baklavalar var. Bu yiyecekleri hazırlamak için gerekli malzemeler Almacı Pazarı gibi yerlerden alınıyor. Gaziantep’in yöresel baharatlarını ve ürünlerini burada bulabilirsiniz.

2. Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep’te yemekleri hazırlamak için malzemeler alındıktan sonra uğramınız gereken yer, Bakırcılar Çarşısı. Buradan pişirmek için gerekli tava ve tencereleri alıyorsunuz. Gaziantep’te yemek kültürü çok öne çıkıyor. Hatta çok ünlü bir sözleri var; “Yiyen dikilir, yemeyen yıkılır”.

3. Zincirli Bedesten

Zincirli Bedesten, Gaziantep’in Kapalıçarşı’sı. Turistik eşyalar, yöresel baharatlar, tatlılar, burada aradığınız bir çok şeyi bulabilirsiniz. Gaziantep’e gelenlerin mutlaka uğradığı bir yer.

4. Gaziantep Hayvanat Bahçesi

gaziantep-hayvanat-bahcesi

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi Gaziantep’te bulunuyor. Kangurular, filler, timsahlar ve daha bir çok hayvanı burada görebilirsiniz. Özellikle çocukla gezen ailelerin buraya uğramasını tavsiye ederiz. Bu yemyeşil ortamda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

5. Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi‘nin ne zaman yapıldığı ile ilgili kesin bir bilgi yok. Yaklaşık olarak günümüzden 6000 yıl önce Kalkolitik Dönem’de yapıldığı sanılıyor. Gaziantep Kalesi bir tepede ve kayaların üzerine kurulmuş. Çevresinde hendek var ve kaleye köprüden giriliyor. Gaziantep Kalesi, 527 – 565 yılları arasında Bizans İmparatorluğu zamanında yaklaşık olarak bugünkü halini almış.

Zaman içinde Dulkadiroğulları, Memlükler ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde kaleye çeşitli eklemeler yapılmış. Günümüzde kalenin yukarısına kadar çıkan merdivenleri tırmandığınızda, Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı sırasında yaşadığı olayları anlatan bir sunumu izleyebiliyorsunuz.

6. Zeugma Mozaik Müzesi

gaziantep-zeugma-muzesi

1700 metrekare kapalı alana sahip olan Zeugma Müzesi, Dünya’nın en büyük mozaik müzesi. Zeugma M.Ö. 300 yılında Büyük İskender tarafından kurulan bir antik kent. Kurulduktan yaklaşık 500 yıl sonra savaşta yıkılmış. Türkiye’de gördüğümüz en güzel müzelerden biri olan Zeugma Müzesi’ni Gaziantep gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin.

Gaziantep’in en iyi otelleri arasında bulunan, Grand Hotel Gaziantep, merkezi konumu, konforu ve sosyal imkanlarıyla dikkat çekiyor. Gaziantep şehir merkezinde bulunan Gaziantep Grand Hotel’den bütün alışveriş merkezlerine yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Otelin bulunduğu konum, sessiz olduğundan geceleri çok rahat uyuyabiliyorsunuz. Gaziantep’te tramway çok yaygın kullanılıyor. Grand Hotel Gaziantep’ten tramway duraklarına 5 dakikalık yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Gaziantep’in ünlü alışveriş ve yürüyüş caddelerinin tam ortasında bulunan otelden, Gaziantep Eski Şehir Merkezi’ne taksi ile yalnızca 5 dakikada ulaşabilirsiniz.

Gaziantep’e otobüsle gidecekseniz eğer Gaziantep otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here