Uçak Bileti

Colmar, Fransa’nın kuzey doğu bölgesinde Alsace Lorraine bölgesinde bulunuyor. Colmar gezilecek yerler açısından çok zengin bir şehir. Colmar, Fransa’nın Paris, Nice ve Saint Tropez gibi ilk akla gelen isimlerinden biri değil belki ama Alsace Lorraine (Alsas Loren) bölgesinin en renkli ve güzel şehirlerinden biri.

Alsace Lorraine; tarih boyunca, Almanya ve Fransa arasında durmadan el değiştirmiş bir bölge. Bu nedenle, burada Fransız ve Alman kültürü bir arada yaşanıyor. İki dil birden konuşuluyor. Sokak isimleri, restaurant ve cafelerin menüleri hem Fransızca hem de Almanca yazılmış. Tipik bir Alsace Lorraine kasabasının neye benzediğini merak ediyorsanız, cevabını Colmar’da bulabilirsiniz.

colmar

Colmar, Alsace Lorraine, Fransa

Colmar, Fransa’nın Kuzey Doğusunda, Alsace Lorraine bölgesinde yer alıyor. Colmar, Fransa’nın en güzel ve renkli şehirlerinden biri. Rengarenk boyanmış ahşap yapıları ile masal şehrine benziyor.

Biz Ağustos ayında ziyaret etme fırsatı bulmuştuk. Özellikle, yılbaşında sokakların rengarenk ve muhteşem bir şekilde süslendiğini öğrendik.

Mobil Uygulama

Colmar’ın yılbaşı pazarları çok ünlüymüş. Yılbaşı yaklaştığı zaman Colmar’ın önemli meydanlarında yılbaşı pazarları kuruluyormuş ve her yer rengarenk süsleniyormuş. Hediyelik eşya, yiyecek, içecek gibi aradığınız her şey bu pazarlarda bulunuyormuş.

Colmar’ın geçmişi 9. yüzyıla kadar dayanıyor. Burada eskiden balıkçılar, demirciler, dericiler ve tüccarlar yaşarmış. Her meslek grubunun ayrı sokakları varmış. Günümüzde de sokak isimlerini yine bu şekilde görebiliyoruz.

Rue des Marchands, yani Tüccarlar Caddesi Colmar’ın en işlek ve popüler caddelerinden biri. Cafeler, restaurantlar, hediyelik eşya dükkanları gibi bir çok şeyi burada bulabilirsiniz. Alsace Lorraine bölgesinde bir çok yerde süs eşyası olarak leylekleri görüyorsunuz. Leylekler buranın sembolüymüş.

Colmar’da sokaklar arsında gezerken özellikle dükkan tabelaları dikkatimizi çekiyor. Eskiden dükkan tabelaları okuma yazma bilmeyenler için, dükkanda yapılan işi anlatmak amacıyla şekilli yapılırmış. Örneğin; şapka satılan dükkanın tabelası şapka şeklinde olurmuş.

Colmar Gezilecek Yerler

Colmar’da gezilecek ve görülecek yerler genellikle Colmar Eski Şehir civarında bulunuyor. Colmar’da gezilecek ve görülecek yerler 2 gün içerisinde tamamlanabilir. Bu güzel şehrin keyfini biraz daha çıkarmak isterseniz 3 gün kalabilirsiniz.

Colmar’da yapılacak şeyler o kadar fazla ki, bizim ilk aklımıza gelenler ise şöyle; Colmar’da bir cafede oturup sakin sakin kahvenizi yudumlayın; Colmar’ı eğer bahar ve yaz aylarında ziyaret ederseniz, Little Venice’de tekne ile gezin. Colmar Eski Şehir’in arnavut kaldırımlı dar sokaklarında yürüyerek gezin; Colmar’a yılbaşı zamanında giderseniz, Colmar Noel Pazarı’nı ziyaret edin.

Colmar her mevsim ziyaret edilebilecek bir destinasyon. Bahar ve yaz aylarında çiçeklerle süslenmiş yemyeşil doğası ile çok ilgi çekici bir yer ama yılbaşında kurulan Colmar Noel Pazarı, Fransa’nın en ünlü pazar yerlerinden biri. Tekne turu yapmak isterseniz bahar ve yaz aylarını tercih edebilirsiniz.

1. Colmar Old Town

Colmar Old Town

Colmar, eski şehir bölgesi yüzlerce yıldır aynı güzellikte kalmış. Sokaklarda gezerken ahşap ve kerpiçten yapılmış evleri görüyorsunuz. Colmar’ın hemen hemen hepsi çiçeklerle süslenmiş, bu rengarenk evlerin ve tarih kokan sokaklarında dolaşmak insana huzur veriyor.

Colmar Eski Şehir’in ruhunu anlamanız için şehri yürüyerek gezmenizi tavsiye ediyoruz. Katedral Meydanı’ndan başlayacağınız yürüyüşünüze, Rue des Marchands, Rue des Clefs, Rue des Tetes sokaklarını ve bunların arasını gezerek devam edebilirsiniz.

Bu bölge araç trafiğine kapalı. Eğer yürüyerek keşfetmek istemezseniz. Küçük gezi trenlerine binebilirsiniz.

2. St Martin’s Church

Colmar

St Martin’s Church, Colmar Eski Şehri’nin tam kalbinde bulunuyor. Kilise, büyüklüğü, ince işçiliği ve gotik mimarisi ile göz kamaştırıyor. St Martin Kilisesi 1235 – 1365 yılları arasında, tam 130 yılda inşa edilmiş.

St Martin Kilisesi 1572 yılında çıkan bir yangında büyük hasar görmüş. 3 yıl sonra yenileme çalışmaları yapılmış. 1982 yılında yapılan restorasyonda 1000 yılından kalma eski bir kilisenin temellerine rastlanmış.

3. Tanner’s District Colmar– Dericiler Sokağı

colmarda-neler-yapilir

Tanner’s District Colmar’ın en popüler bölgelerinden biri. Dericiler Sokağı’nda 17. ve 18. yüzyıllardan kalma ahşap evleri görebilirsiniz. O zamanlarda burada dericilik işi ile uğraşanlar yaşarmış. Evlerin üst katları derileri kurutmak için kullanılırmış. Günümüzde ise yarı ahşap evleri ile turistleri cezbediyor. Tanner’s District, Colmar 1974 yılında restorasyon görmüş ve eski güzelliğine kavuşmuş.

4. Koifhus, Colmar

Koifhus

Koifhus, Eski Gümrük Evi’nin inşasına, 1433 yılında başlanmış ve  1480 yılında tamamlanmış. 16. yüzyılda binaya eklemeler yapılmış. 1898 ve 2002 yıllarında bina restorasyon görmüş.

Eskiden Koifhus’un zemin katında ithal ve ihraç edilen mallar bulunurmuş ve bunlardan vergi alınırmış. 19. yüzyıl sonlarında okul olarak hizmet vermiş. Bu güzel binada günümüzde halka açık etkinlikler düzenleniyor.

5. Phister House, Colmar

Phister House, Colmar’ın sembol yapılarından biri. 1597 yılında şapkacı Ludwig Scherer tarafından yaptırılmış. Üstünde ahşap süslemeleri olan bina Colmar’ın bu tarzdaki ilk yapılarından biri. Phister House, adını 1841 – 1892 yıllarında bu binada yaşayan ve evi restore ettiren aileden alıyor.

6. Eglise des Dominicain – Place des Dominicains

Dominik Kilisesi’nin inşasına 1283 yılında başlanmış. 14. yüzyılda kilise tamamlanmış. 1458 yılında çıkan büyük bir yangında bina büyük ölçüde harap olmuş. 1720 yılında barok sitili mimari özellikler katılarak kilise onarılmış. 1990’lı yıllarda bina restorasyon görerek günümüzdeki halini almış.

7. Unterlinden Museum

Unterlinden Müzesi, günümüzde Fransa’nın en ünlü müzelerinden biri. 13. yüzyılda kurulan müzenin adı “under the linden tree- ıhlamur ağacının altında” teriminden geliyor. Alsace Lorraine bölgesinde bulunan en büyük manastır o dönemlerde burada kurulmuş. 19. yüzyılda manastır müzeye çevrilmiş. Unterlinden Müzesi günümüzde bir çok önemli esere ev sahipliği yapıyor.

8. La Petite Venise

colmarda-nereler-gezilir

Little Venice, Colmar adını İtalya’nın Venedik şehrine benzerliğinden alıyor. Bu bölgenin içinden su kanalları geçiyor. Burada yaşayanlar evlerine tekne ile ulaşım sağlıyorlar. Little Venice, Colmar’ın en sevimli yerlerinden biri. Rengarenk evlerin balkonları çiçeklerle süslü ve çok hoş bir görüntü oluşturuyor. Yolunuz buraya Mayıs – Ekim ayları arasında düşerse kanallar arsında tekne turu yapabilirsiniz.

Colmar’ın en hareketli yeri Rue des Marchands ve Grand Rue caddeleri buralara yakın bir yerde konaklayabilirsiniz. Colmar, Fransa’nın en turistik yerlerinden biri olduğu için oteller çok pahalı.

Colmar yeme içme açısından çok zengin bir bölge. Fransız ve Alman mutfağının zengin örneklerini burada deneyebilirsiniz. Little Venice, Rue des Marchands ve Grand Rue’da çok güzel restaurantlar bulabilirsiniz. Bunun dışında Little Venice’de bulunan kapalı pazarın içinde bir çok atıştırmalık yiyecek bulabilirsiniz.

Colmar’da özellikle el işi ürünleri bir çok yerde bulabilirsiniz. Leylekli motifler ve oyuncaklar yine dikkat çeken ürünlerden. Colmar, fransız peynirleri ve süt ürünleri açısından çok zengin. El yapımı çikolata satan dükkanlar çok cezbedici. Little Venice girişindeki kapalı pazarda çok fazla yiyecek, içecek ürününü bir arada bulabilirsiniz.

Colmar’a nasıl gidilir?

Colmar’a direk olarak İstanbul’dan gitmek isterseniz, uçakla İsviçre’nin Basel şehrine gitmeniz gerekiyor. EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg havaalanı İsviçre, Fransa ve Almanya arasında bulunuyor.

Havaalanının 3 ülkeye de ayrı çıkış kapıları var. Colmar’a gitmek için Fransa çıkış kapısından çıkmanız gerekiyor. Colmar’a Fransa’nın diğer şehirlerinden tren ile gitmeniz de mümkün.

Colmar gezilecek yerler listesini kalacağınız süreye göre şekillendirmeniz mümkün. Colmar, Alsace Lorraine bölgesinin en tarihi ve güzel şehirlerinden biri.

İlk bakışta kurabiyeyi andıran ilginç ama şirin yapılarla süslü bu kasabada, huzur dolu bir seyahat planı yapanlar Strazburg uçak bileti fırsatlarına göz atabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here