Uçak Bileti

Paris turu yapmayı düşünüyorsunuz ama kısıtlı bir bütçeniz mi var? Bir kaçmak isteyip de adı romantizme anılan Paris’e gitmeye karar verdiniz. Bu çekici kenti ilk kez ziyaret etmek için 3 gününüz varsa tavsiyelerime kulak verin. Hepimiz biliyoruz ki dünyanın en çok ziyaret edilen şehrine sadece 3 gün ayırmak yeterli değil. Ama zamanımız ve bütçemiz darsa bu 3 günde bile şehir keşfedilebilir.

Paris büyük bir şehir ve her bölgeyi görmeniz için çok vakit ayırmanız gerekiyor. Eğer sadece üç gününüz varsa ve bu şehirde unutulmaz anlar yaşamak istiyorsanız plan yapmanız şart. Gerçekleştirmek istediğiniz bütün aktiviteleri planlayın ve her gün planınıza uymaya çalışın. Eğer üç gününüz varsa Paris merkezinde görmeniz gerekenleri aşağıda sıraladım.

Paris Turu: 72 Saatte Paris

72 Saatte Paris Turu

Paris Turu Birinci Gün

Sabah

L’Open Tur Otobüsüne binerek Paris’teki önemli yerleri görebilirsiniz. Biletlerinizi önceden online olarak satın alabilirsiniz. Paris’te birkaç tur otobüsü bulunuyor, ancak açık ara farkla en iyi Open Tour Bus. Hop on hop off otobüslerin özellikleri istediğiniz zaman otobüsten inip gün içinde istediğiniz zaman biletinizi göstererek tekrar otobüslere binebilmeniz.

Otobüsler dört farklı rotaya gidiyor. Bunlar Paris Grand Tur (Paris Turu), Montmarte Grands Boulevards, Montparnasse, Saint Germain and Bastille – Bercy. Her bir rota renklerle kodlanmış. Otobüslerde harita ve kulaklık veriliyor.

Mobil Uygulama

Eğer Paris’e genel bir kuşbakışı yapmak istiyorsanız otobüsün üstü açık ikinci katına oturun. Vaktiniz varsa dört rotanın hepsini deneyebilir ve daha sonra nereleri ayrıntılı görmek istediğinizle ilgili not alabilirsiniz. Otobüslerde ayrıca otomatlar bulunduğundan şehrin keyfini çıkarırken inmenize gerek kalmadan serinletici bir içecek alabilirsiniz.

Öğleden Sonra

Sabah birkaç saat otobüsle dolaştıktan sonra Latin mahallesinde inebilir, kebap gibi farklı yemek çeşitlerinden deneyebilirsiniz.

En ucuz Paris uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Notre Dame Katedrali

Notre Dame Katedrali

Öğle yemeğini de yaptıktan sonra Notre Dame Katedrali’ne yürüyebilirsiniz. Fotoğraf çekebilir ve ilk kez geliyorsanız içini ziyaret edebilirsiniz. Zamanınız kısıtlı bile olsa katedralin içi görmeye değer. Daha sonra Louvre Müzesi’nde doğru yola koyulabilirsiniz. Notre Dame Katedrali’nden çok uzakta sayılmaz. Müzeye giderken muhteşem Siene Nehri’nin keyfini çıkarabilirsiniz.

Nehirde turistlerle dolu gezinti teknelerini göreceksiniz. Hatta yol üzerinde Paris’in en eski köprüsü olan Pont Neuf, yani dokuzuncu köprüde durup biraz dinlenebilir ve nehrin keyfini çıkarabilirsiniz. Louvre Müzesi’ne geldiğinizde içeri girmeden önce bahçesini dolaşıp fotoğraf çekmek isteyebilirsiniz.

Louvre Müzesi’ndeki cam ve metalden yapılmış piramit Paris’te mutlaka görülmesi gerekenler listesinde. Zamanınız kısıtlı olduğundan içine girmeden dönebilirsiniz. Zira Louvre çok büyük ve içerdeki heykel ve tabloları görmek 6 saatinizi alabiliyor. Yani Louvre Müzesi neredeyse tüm gününüzü alabilir, bu yüzden eğer daha önce gördüyseniz ve zamanınız da kısıtlıysa içeri girmenize gerek yok.

Seine Nehri Turu

Seine Nehri Turu

Eğer Seine Nehri turu yapmak istiyorsanız bir saatinizi ayırarak bu turlara katılabilirsiniz.

Printemps

Seine Nehri’nde tekneyle dolaştıktan sonra Haussmann, Bulvar 64’te yer alan Printemps Haussmann’a gidebilirsiniz. Burası büyük ünlü bir Fransız alışveriş mağazası. Eğer şanslıysanız içerideki indirimlere göz atın ve restoranların birinde soluklanın. Bu çok katlı büyük mağaza içinde Gucci, Guess, Armani, Omega, Jean Paul Gaultier ve daha birçok ünlü barkalar yer alıyor.

Bu yüzden eğer en sevdiğiniz markadan bir şeyler satın almak istiyorsanız burası en ideal yer olacaktır. Printemps’de mağazaların yanı sıra restoranlar de bulunuyor. Çeşitli seçeneklerle dolu restoranlar Brasserie Printemps, Cojean, Café Be, Laduree, Pouchkine, Le Deli-cieux ve Le World Bar. Eğer terasa çıkarsanız Paris’in muhteşem panoramik manzarasını seyredebilirsiniz. Burada yarım saat geçirmeniz yeterli.

Paris Turu İkinci Gün

Sabah

Champs Elysees – Arc de Triophe

Champs-Elysees-Arc-de-Triophe

İkinci gün sabahı yeşil renkli tur otobüslerine binerek Şanzelize Bulvarının başında inebilirsiniz. Böylece caddeyi boydan boya yürüyerek Arc de Triomphe anıtına ulaşabilirsiniz. Dünyanın en ünlü bulvarlarından olan Şanzelizeyi birçok filmde görmüşsünüzdür. Bulvarda vitrinlere bakarak ve fotoğraf çekerek yürüyebilirsiniz.

Burası Paris’in en güzel mahallerinden biri olsa da yaşamak neredeyse imkansız çünkü daireler çok pahalı. Buradaki restoranlar da çok pahalı ancak uygun fiyatlı yerler de bulabilirsiniz. Üç gün kalıyor bile olsanız Şanzelize Paris’in görülmesi gereken bulvarlarından.

Öğleden Sonra

Trocadero

Öğlen saat 13.00 gibi Arc de Triomphe anıtından tur otobüsüne tekrar binerek çok uzakta yer almayan Trocadero’ya doğru gidin. Trocadero’da Chaillot Sarayı’nın atmosferinin keyfini çıkarırken Eyfel Kulesi’ni de seyredebilirsiniz. Dilerseniz Eyfel Kulesi’nin hemen karşısında yer alan Trocadero parkında oturarak dinlenebilirsiniz. Parkta muhteşem heykeller göreceksiniz, burası özellikle portre fotoğraf çekimleri için harika bir park.

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi

Dünyaca ünlü Eyfel Kulesi Paris’in sembolü. Eyfel Kulesi Trocadero’dan yürüme mesafesinde yer alıyor. Kuleye çıkmak için bilet aldığınız kuyruk her geçen yıl daha da uzuyor, bunun dışında Eyfel Kulesi’nde değişen bir şey yok

Eyfel Kulesi’nde yaklaşık bir saat kuyruk bekleseniz de ilk defa geliyorsanız en üste çıkmak güzel bir deneyim olabilir. Yukarıda da katları dolaşmak için yaklaşık 2 saat harcayabilirsiniz. Eğer uzun bilet kuyruklarından kaçmak istiyorsanız Eyfel Kulesi’ne sabah erken saatte gelmelisiniz.

Paris Turu Üçüncü Gün

Sabah

Opera Garnier ve Haussmann Bulvarı

Tur otobüsüyle Haussmann Bulvarı‘na giderek atmosferin tadını çıkarın. Daha sonra Opera Garnier’e gelerek hem dışarıdan hem de içerisini görebilirsiniz. Buradaki sergileri dolaşmak saatlerinizi alabilir. Eğer bale ve klasik müzik gösterilerini seviyorsanız sizin için muhteşem bir mimari mekan. Bu opera binası Haussmann Bulvarı’nın turistler arasında en çok ilgi çeken yerlerinden biri.

Öğleden Sonra

Montmarte – Sacre Couer Bazilikası

Montmarte-Sacre-Couer-Bazilikasi

Montmartre-Anvers yönüne giden tur otobüslerine tekrar binin. Montmarte’de inerek dar, Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken veya merdivenlerden çıkarken şirin restoranların, gizli bahçelerin ve sokak göstericilerinin keyfini çıkarın. Tepede yer alan Sacre Coeur Bazilikası Paris’te mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Montmarte’nin tepesinde yer alan bazilikaya çıkmak için biraz güçlü bacaklara ihtiyacınız var. Ancak çıktığınızda değdiğini göreceksiniz, zira Paris’e yukarıdan bakan manzarasıyla harika fotoğraflar sunuyor.

Moulin Rouge

Üç günlük seyahatin son durağı Pigalle bölgesinde yer alan Moulin Rouge. Burası pahalı dükkanlarla ve çetelerle dolu bir yer. Güzel olan tek yer Moullin Rouge. Eğer vaktiniz kaldıysa içeri girerek Moulin Rouge gösterilerinden birini seyredin ve otelinize dönün.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here