Uçak Bileti

Fransa’nın gastronomi ve iş merkezi olan Lyon, sinema tarihi açısından da önemli bir konumda. 3 milyonu aşkın nüfusa sahip olan şehir, Fransa’nın güneydoğusunda bulunuyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehir merkezi, tarihte birçok önemli dönemecin yaşandığı olaylara tanıklık etmiş. Geçmişte dünya ipek ticaretine yön veren bir konumda olan Lyon, günümüzde bilişim teknolojileri, yazılım ve kimya endüstrisinde öncü durumda.

Lyon Gezilecek Yerler

Lyon-Nasil-Gidilir

Zengin bir tarihi mirasa sahip olan Lyon gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Kentte mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan Notre Dame de Fourvière Bazilikası, 1884 yılına tarihleniyor. Finiküler ile ulaşılan bazilikadan şehrin panoramik manzarası etkileyici güzellikte.

Vieux Lyon bölgesinde yer alan Lyon Katedrali Romanesk ve Gotik mimari stillerinin etkisini taşıyor. 14.yüzyılda katedrale eklenen Astroloji Saati en çok ilgi çeken noktalar arasında.

Mobil Uygulama

Şehrin görkemli inanç merkezlerinden Saint Nizier Kilisesi Gotik stili, dış cephe heykelleri ve el işi işlemeleri ile göz kamaştırıyor.

Musée des Beaux Arts (Sanat Müzesi), Mısır, Orta Doğu’dan getirilen tarihi eserlerle Fransız ve İtalyan ressamların koleksiyonları ile 1801 yılından bu yana ziyarete açık.

Fransa’nın üçüncü, Lyon’un ise en büyük meydanı olan Place Bellecour, şehrin kalbinin attığı yer. Kafe, restoran, butik ve mağazaların sıralandığı meydandaki hareketlilik baş döndürüyor. Meydan ve çevresi, günün her saati alışveriş yapmak, yemek yemek ve kafelerde zaman geçirmek isteyenlerle dolu.

Tarihi yapısı ile görülecek yerler listesinde bulunabilecek Saint Jean Meydanı ile içerisinde hayvanat bahçesi ve botanik bahçesi de olan Parc de la Tête d’Or şehrin hareketli yaşamından uzaklaşmak için ideal.

Lyon’a Nasıl Gidilir

Lyon

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftanın her günü Lyon’a direkt uçuş bulunuyor. Saint Exupéry Havalimanı, şehir merkezinden 27 kilometre uzaklıkta. Lyon uçak bileti aldıktan sonra 3 saat 20 dakikalık bir yolculukla şehre ulaşmak mümkün. Şehir, Paris’e 470, Marsilya’ya 320, Cenevre’ye ise 160 kilometre mesafede.

Saone ve Rhone nehirlerinin kıyısında kurulan kent, tarih kokan sokakları, ihtişamlı mimari yapıları, zengin müzeleri, hareketli meydanları, şık kafe, bar ve restoranları ile keşfetmeye değer. Lyon’u keşfetmek bir uçak bileti uzaklığında.

Otobüs Bileti