Uçak Bileti

Strazburg, 1988 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Fransa ve Almanya arasında konumlanan bir sınır şehri olan bu yerleşim yeri, iki ülke kültüründen de yoğun olarak beslendiği için diğer Avrupa şehirlerine göre daha farklı bir atmosfere sahip. Şehri gezerken bu muhteşem tarihi dokuyu hissedebiliyorsunuz. Evler, sokaklar, her yer çok bakımlı ve temiz.

Orta Çağ ve Rönesans mimarisiyle yapılan tarihi yapılarıyla bir açık hava müzesini andıran şehir, doğal güzellikleri ve üzüm bağlarıyla da ünlü. Genç ve öğrenci nüfusunun fazlalığı nedeniyle öğrenci şehri olarak da anılan Strazburg, Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Parlamentosu gibi önemli yapılara da ev sahipliği yapıyor.

Strasbourg Gezilecek Yerler

Strasbourg çok canlı bir şehir. Müzeler, tiyatrolar, operalar, konserler ve festivaller, aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz. Strasbourg’ta gezilecek ve görülecek yerler listesi yaparken oldukça zorlandık. Strasbourg için en az 3 gün ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Sizin zamanınız daha fazla olursa da kesinlikle sıkılmazsınız.

1. Notre Dame Katedrali

Notre Dame Katedrali (Cathédrale Notre-Dame de Strazburg), Strasbourg’un turistik noktaları arasında bulunuyor. Katolik inancı için önemli bir ibadethane olan Notre Dame Katedrali’nin inşası, 1176 – 1439 yılları arasında tamamlanmış.

Mobil Uygulama

Günümüzde dünyanın en yüksek altıncı kilisesi olarak bilinen bu gösterişli yapı 142 metre yüksekliğe sahip. Gotik ve Romanesk mimariyle yapılan bu katedrale gittiğinizde, kuleye çıkıp şehir manzarasını izlemeyi de unutmayın. 12. ve 14. yüzyıldan kalma renkli vitray pencerelerine özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Notre Dame Katedrali’nde yer alan ve 1843 yılında yaptırılan Astronomik Saat, mimarisiyle göz alıyor. Şehre tarih boyunca üç farklı astronomik saat yapılmış fakat bunlardan yalnızca bir tanesi günümüze dek sağlam kalabilmiş. Ay ve güneşin konumlarını ve yörüngelerini gösteren be tarihi saat, şehrin en popüler turizm adreslerinden biri.

Katedralin çevresindeki meydana dinlenip vakit geçirebileceğiniz sandalyeler koymuşlar. Ayrıca cafeler ve restaurantlar da var. Burası Strasbourg’un en hareketli bölgesi diyebiliriz.

2. Rohan Sarayı

rohan sarayi

Notre Dame Katedrali çevresindeki tarihi yapılardan biri olan Rohan Sarayı (Palais Rohan), XV. Louis’in baş mimarı Robert de Cotte tarafından yapılmış.

Barok mimarinin uygulandığı bu etkileyici sarayda, Arkeoloji Müzesi, Güzel Sanatlar Müzesi, Robert Heitz Galerisi ve Dekoratif Sanatlar Müzesi de bulunuyor. Alt katta; arkeoloji, giriş katta; dekoratif sanatlar, üst katta; güzel sanatlar müzelerini ziyaret edebilirsiniz.

3. Petite France

Petite France, Strasbourg’un en çok fotoğrafları çekilen bölgeleri arasında yer alıyor. Pencerelerin kenarlarına asılı renkli çiçekler ile süslü ahşap binaları ve canlı sokakları ile Strasbourg’ta görmeden dönmemeniz gereken yerler arasında. Petite France’ta evler 16. ve 17. yüzyıllardan kalmış. O zamanlarda buralarda balıkçılar ve dericiler yaşarmış.

4. Musee Alsacien

Alsace Lorraine bölgesindeki geleneksel yaşam hakkında bilgiler almak ister misiniz? Nehir kıyısında 17. yüzyıldan kalma tarihi bir ev müzeye dönüştürülmüş. Eskiden bu bölgede yaşayan insanların kıyafetleri, yaşam biçimleri, mobilyaları, gibi bir çok şey bu müzede canlandırılmış.

5. Grande Ile

Batorama

Grande Ile için Strasbourg’un merkezi diyebiliriz. Grande Ile tarihi yapıları, arnavut kaldırımlı dar sokakları ile Unesco Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Bu güzel adada gezerken kendinizi, konusu Ortaçağ’da geçen bir film stüdyosunda gibi hissediyorsunuz.

Strasbourg’un en güzel köşelerinden Grande Ile (Büyük Ada) bölgesinden başlayan turlar nehir üzerinden devam ederek Avrupa Parlamentosu binasına kadar devam ediyor. Teknelerin üstleri cam ile kaplı olduğundan soğuk ve yağmurlu havalarda bile bu turlar yapılabiliyor.

Tarihi köprülerin, ahşap bakımlı evlerin yanından geçerken, kulaklığınızdan bir çok dilde çevre ile ilgili bilgiler alabiliyorsunuz. Starsbourg tekne turları için farklı seçenekler mevcut ama genellikle 1 saat kadar sürüyor.

Strasbourg, tarih boyunca farklı kültürlere, dillere ve inançlara ev sahipliği yapmış bir şehir. Günümüzde de Avrupa Parlamentosu’na ev sahipliği yapıyor. Nehrin kenarında bulunan binayı isterseniz gezebilirsiniz. Strasbourg’ta nehir turu yaparsanız, tekneler Avrupa Parlamentosu’nun yanına kadar gidiyor.

6. St Saint Thomas’ Church

Saint Thomas’ Church, 1520 yılında tamamlanmış. O zamanlarda Strasbourg Alman egemenliği altındaymış ve kilise Alman stilinde inşa edilmiş. Alsace Lorraine bölgesinde bu stilde görebileceğiniz tek kilise burası. Strasbourg 1681 yılında Fransa egemenliği altına geçmiş. Kilise’nin 1778 yılında Mozart tarafından övgüler yağdırılan orgu çok ünlü.

7. Ponts Couverts

Ponts Couverts

Petite France bölgesinin girişindeki köprüler Strasbourg’un gezilecek yerleri arasında bulunuyor. Nehrin üzerindeki bu köprülerin üstü eskiden kapalıymış ve şehir surlarının bir bölümü buradaymış. Ponts Couverts, 14. yüzyılın başında inşa edilmiş.

Vauban Barajı yapılırken köprülerin üstündeki çatılar sökülmüş ama adı günümüze kadar Ponts Couverts (Kapalı Köprüler) olarak kalmış. Vauban Barajı 17. yüzyılın başlarında yapılmış. Bu köprüye çıktığınızda Pont Couverts bölgesinin çok güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

8. Kammerzell Evi

Alman mimarisini yansıtan Kammerzell Evi (Maison Kammerzell), 1427 yılında inşa edildi. 1467 ve 1589 yıllarında restore edilen, bugün ise restoran haline dönüştürülen Kammerzell Evi, Geç dönem Gotik mimarinin de en başarılı örnekleri arasında gösteriliyor. Tarihi şehir merkezinde bulunan bu yapı, Strazburg’ta turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri.

9. Alsas Müzesi

İçerisinde 5 binden fazla sanat eseri sergilenen Alsas Müzesi (Musée Alsacien), Yahudilere ait günlük eşyaları kapsayan bir koleksiyona da ev sahipliği yapıyor. 1907 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan müzede, sanayi devrimi dönemine ait parçaları görebilirsiniz.

10. Neustadt

Neustadt-Strazburg

Strasbourg, Fransa ve Almanya egemenliği arasında sürekli yer değiştirmiş. Neustadt adından da anlaşılacağı gibi Almanya egemenliği zamanında yapılmış bir bölge. I. Dünya Savaşı’ndan sonra Strasbourg çok gelişmiş ve büyümüş.

Neustadt bu dönemde çok planlı bir şekilde şehrin merkezi olarak dizayn edilmiş. Yeni ve geniş caddeler, parklar, evler ve diğer her şey şehir planlamacıları tarafından düşünülerek yapılmış.

11. Strasbourg Tarih Müzesi

Strasbourg Tarih Müzesi (Musee Historique de Strasbourg), 18. yüzyılda yapılmış. O zamanlarda burası mezbaha olarak kullanılıyormuş. Strasbourg Tarih Müzesi’nde Strasbourg‘un tarihi geçmişi ile ilgili bir çok şey sergileniyor.

Silahlar, heykeller, elbiseler ve resimler bunlardan bazıları. Müzenin en önemli eseri ise, 1727 yılından kalma kabartmalı bir harita. Strasbourg ve çevresinin o dönemlerdeki halini 80 m² bir alanda sergilenen bu eserde görebilirsiniz.

12. Saint Pierre le Jeune Church

Saint Pierre le Jeune Kilisesi, ikiye ayrılmış bir kilise. 200 yıldır, bir bölümü Protestanlar diğer bölümü ise Katolikler tarafından kullanılıyor.
Kilise’nin tarihi çok eskilere dayanıyor. 11. yüzyıldan kalma bazı bölümleri bile var. İçindeki freskler 14. ve 15. yüzyılda yapılmış. Saint Pierre le Jeune Kilisesi’nin orgu Johann Andreas Silbermann tarafından 18. yüzyılda dizayn edilmiş.

Strasbourg’da ne yenir

Strasbourg’ta neler yenir? Strasbourg’un nesi meşhur? derseniz, bu masal şehrinde gezerken, bir çok restoran göreceksiniz. Özellikle nehir kıyısında, büyük çınar ağaçlarının altında oturup romantik bir yemek yiyebilirsiniz.

Tipik bir Alsace şehri olan Strasbourg’ta Fransız ve Alman mutfağının izlerini bulabilirsiniz. Et, patates ve sosis dışında çok geniş bir tatlı kültürü var. Eğer yaz ve bahar aylarında giderseniz, restaurantların dışarıdaki masalarında oturabilirsiniz.

Strasbourg’ta makarna ve pizza çeşitlerini bulabileceğiniz çok güzel İtalyan restaurantları da var. Bunun dışında daha ekonomik yemekler isterseniz burger ve sandviç tarzı yiyecekleri de bulabilirsiniz.

Strasbourg alışveriş

Strasbourg Petite France bölgesi alışveriş için en çok çeşit bulabileceğiniz yerlerden biri. Burada el işi, örgü, dantel, kıyafet ve hediyelik eşyalar satan bir çok dükkanı bir arada bulabilirsiniz. Bunun dışında Notre Dame Kilisesi’nin bulunduğu meydanın yanındaki sokaklarda marka mağazalar var. Strasbourg’a eğer kış aylarında giderseniz, Strasbourg Noel Pazarına rastlayabilirsiniz.

Strasbourg’ta nerede kalınır

Strasbourg’ta merkezi bir otelde kalmak isterseniz, Strasbourg Notre Dame Kilisesi’ne yakın bir yerde konaklamanızı öneririz. Buradan Strasbourg’un tarihi ve turistik yerlerine yürüyerek ulaşmanız mümkün. Strasbourg oldukça pahalı bir şehir. Oteller de çok pahalı.

Strasbourg’ta yapılacak şeyler ve görülecek yerler oldukça fazla. Strasbourg için en az 3 gün ayırmanızı tavsiye ederiz. Strasbourg gezi planı yaparken etkinlik takvimlerini de mutlaka kontrol edin. Şehirde çeşitli konserler ve festivaller yapılıyor. Zevkinize göre bir sanat olayına rastlayabilirsiniz.

Strasbourg’a nasıl gidilir

Strasbourg’a bir çok şehirden tren ile ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan direk uçuş bulunmuyor. Strasbourg küçük bir şehir. Bir çok yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Şehir içi ulaşımda tramvay ve otobüs kullanabilirsiniz.

Siz de Strazburg uçak bileti fırsatlarını inceleyerek bu şirin Avrupa şehrini yakından görün. En uygun Jammu uçak bileti için komisyonsuz alışveriş ve kesintisiz iade garantisi için turna.com sayfasını ziyaret edin. Turna.com’da Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Avrupa Birliği üyesi olan Fransa Türk vatandaşlarından Schengen vizesi talep ediyor. Ayrıca bazı Fransızlar İngilizce konuşmaya pek sıcak bakmadığı için birkaç kelime Fransızca bilmek, seyahatinizi daha kolay geçirmenizi sağlayabilir.

Strasbourg düz bir şehir ve Avrupa’nın en iyi bisiklet yollarına sahip. Bisiklet kiralamak isterseniz Velhop kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Strasbourg havaalanından kalkan trenler ile şehir içi tramvay ağına ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here