Uçak Bileti

Filipinler, Büyük Okyanus’un batısında yer alan dünyanın en çekici ülkelerinden biri. 7000’den fazla adası, 20’den fazla aktif volkanı, tropik iklimi, 2000 yıllık pirinç tarlaları, kozmopolit, renkli şehirleri, muhteşem tropikal adalarıyla gerçekten büyüleyici bir coğrafya.

Filipinler’in en çok bilinen Cebo, Boracay, Manila, Coron gibi turistik yerlerinin yanında az bilinen şehirlerini hiç merak ettiniz mi? Eğer kalabalık turistik yerlerden sıkıldıysanız, sakin, keşfedilmemiş yerler ilginizi çekiyorsa ve ülkenin biraz daha farklı yerlerini görmek istiyorsanız, Filipinler’in az bilinen şehirleri yazımızı mutlaka okuyun.

Filipinler’de Az Bilinen Şehirler

1. Kalibo

Kalibo
Ati Atihan Festivali, Kalibo

Kalibo, Panay adasının kuzeybatısında yer alan deniz kenarında bir şehir. Ünlü Boracay adasına ulaşım bu adadan sağlanıyor. Şehir denize dökülen Aklan Nehri’nin hemen denize döküldüğü yere kurulmuş. Ekonomisi turizm, pirinç ve hindistancevizine dayanıyor.

Bakhawan Eko Parkı (Bakhawan Ecopark), Akean Müzesi (Museo It Akean), Aklan Freedom Shrine, Tigayon Tepesi (Tigayon Hill), Pastrana Park, Cathedral Parish of St. John the Baptist, Solteo Beach Resort, Navitas Beach Kalibo’nun belli başlı görülecek yerleri.

Mobil Uygulama

Kalibo’da Uluslararası Kalibo Havalimanı var ve şehre yaklaşık 4 km uzaklıkta. Ülkemizden direkt uçuş yok ancak Manila’dan aktarma yaparak Kalibo’ya ulaşabilirsiniz.

2. Davao

Davao

Davao, Filipinler’in en büyük adalarından biri olan Mindanao Adası üzerine kurulmuş. Filipinler’in en kalabalık üçüncü yerleşim yeri. Davao Bölgesi’nin merkezi konumunda bulunan şehir, adadaki ticaret ve endüstri anlamında da gelişmiş. Davao turistlere ve gezginlere farklı deneyimler ve gezilip görülecek pek çok yer sunuyor.

Samal Adası, macera dolu Eden Nature Park, Malagos Garden Resort ve Chocolate Museum, Timsah Parkı (The Davao Crocodile Park), Philippine Eagle Center, Davao People’s Park, Jack’s Ridge, Roxas Night Market, Museo Dabawenyo mutlaka görülmeli.

Davao’da bulunan Francisco Bangoy Uluslararası Havaalanı’na Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Manila’ya uçup buradan aktarma yapabilirsiniz. En ucuş Davao uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

3. Legazpi

legazpi
Mayon Volkanı, Legazpi

Legazpi, Manila’nın doğusunda yer alan Naga Adası’nda bir şehir. Albay bölgesinin başkenti olan Legazpi, Legazpi Limanı ve Eski Albay Mahallesi olmak üzere iki bölgeden oluşuyor. Legazpi eğlence ve macera şehri olarak tanınıyor. Aktif olan Mayon yanardağı Legazpi sınırlarına çok yakın. Şehirde çok sayıda tarihi nokta, doğal alan ve alışveriş noktaları var. Burada sıkılmak imkansız.

Cagsawa Harabeleri Parkı, Mayon Volkanı Ulusal Parkı, Vera Şelaleleri, Japon Tünelleri, Quitinday Yeraltı Nehri, Daraga Kilisesi, Lignon Hill Doğa Parkı, Albay Parkı, Albay Capitol Atrium Sanat Galerisi gezilecek yerler listesinin en başına eklenmeli. Lehazi Havalimanı’na direkt uçu yok ancak Manila’dan aktarma yapmak mümkün.

ⓘ En uygun Legazpi uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Cotabato

Seven Falls, Lake Sebu, South Cotabato
Seven Falls, Lake Sebu, South Cotabato

Cotabato, Filipinler’in Mindano adası üzerinde yer alıyor. Adanın batısındaki Cotabato, Bangsamoro Özerk Bölgesinin merkezi ve nüfusun çoğunluğu Müslümanlardan oluşuyor. Diğer şehirlerin aksine burada İspanyol mimarisinin ve kültürünün etkisi daha az. Kolonyal dönemden kalma mimari nerdeyse yok. Cotabato’da en dikkat çekici eserler muhteşem mimariye sahip camiler.

Birçok binanın ve kamu kurumlarının pembeye boyandığı Datu Saudi Ampatuan kasabasını mutlaka ziyaret edin. Pembe camii Mescid Dimaukom görülmeli. Tamontaka Kilisesi, Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mescidi, Kutawato Mağarası şehrin en turistik yerleri arasında. Awang Havalimanı şehre çok yakın. Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Manila aktarmalı ulaşımı sağlayabilirsiniz.

ⓘ En uygun Cotabato uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

5. Iloilo City

iloilo

Iloilo City, Filipinler’de Batı Visayas bölgesinde yer alan bir şehir. Manila’nın güneyinde Panay adası üzerinde bulunan Iloilo şehri Guimiras Adası’nın tam karşı kıyısında kalıyor. Doğal güzellikleri, palmiyeleri kıyıları ve harika plajlarıyla Filipinler’in ilgi çeken şehirlerinden biri Iloilo.

Gigantes Adaları, Jaro Katedrali, Iloilo River Esplanade, Molo Kilisesi, Camina Balay nga Bato, Iloilo Çağdaş Sanat Müzesi, Garin Çiftliği, Calle Real Iloilo’nun en çekici noktaları. Şehre en yakın havalimanı Iliolio Airport (Cabatuan Havaalanı). Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Manila’dan aktarmalı olarak ulaşmak mümkün.

Luzon – Metropolitan Area Havaalanı (NCP), ülkenin en kuzeydeki ada Luzon’un Metropolitan Alan Kodu. Adadaki havaalanları şunlar: Baler (BQA), Cauayan (CYZ), Clark International (CRK), Daet (DTE), Laolag International (LAO), Legazpi (LGP), Manila International (MNL), Naga (WNP) ve Tuguegarao (TUG).

ⓘ En uygun Manila uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Filipinler’e gitmek için en ucuz Manila Havalimanı uçak biletlerini araştırın. Oradan da aktarmayla ilgi duyduğunuz adaya lokal havayolu firmalarıyla uçabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here