Uçak Bileti

Tarihle doğanın bütünleştiği Clandras Köprüsü Uşak gezilecek yerler içinde mutlaka görmeniz gereken bir yer. Hani bir yer görürsünüz televizyonda, belgeselde ya da internette. Hemen görülmesi gereken yerler listenize eklersiniz ve ilk fırsatta görmeye gidersiniz. Tek bir yer uğruna kalkıp gittiğiniz şehir size çok daha fazlasını sunar. İşte Uşak bence tam olarak böyle bir şehir.

Ben Taşyaran Vadisi’ni gördüğümde inanılmaz etkilenmiş ve hemen Uşak’a bir plan yapmıştım. Ama Ulubey Kanyonu, Blaundus Antik Kenti, Uşak’ın yöresel lezzetleri bana Uşak’ı tahminimden daha fazla sevdirdi. İşte hem görmeye hem vakit geçirmeye fazlasıyla değer Clandras Köprüsü hikayesi

Clandras Köprüsü Hakkında Bilgi

Clandras Köprüsü Hakkında Bilgi

Clandras, Frigyalılar döneminden kalma tarihi köprü. Banaz Çayı üzerine yaklaşık 2500 yıl önce yapılmış. Köprünün iki ucu, dağ kayalarının üzerine oturtulmuş. Köprünün uzunluğu 24 metre, derinliği 17 metre, eni 1,75 metre. Tarihi köprünün adı Cılandıras olarak da biliniyor.

Köprünün hangi amaçla yapıldığına ait herhangi bir iz bulunmuyor. Köprünün kilit taşlarından biri oynadığı için son yıllarda beton ile tamir edilmiş ve ne yazık ki orijinalliğini yitirmiş. Tabi bu görselliğinden bir şey kaybettirmemiş. Hala tüm görkemiyle ayakta.

Mobil Uygulama

Köprünün yanında Karahallı Elektrik Santrali bulunuyor. Bu santralin de tarihi bir önemi var çünkü burası Türkiye’nin ilk hidroelektrik santrali. Bu santral 1960’da kurulmuş ve hala aktif olarak elektrik üretiyor. Santralden boşaltılan su köprünün hemen yanından 17 metre yükseklikten dökülüyor. Bu da şelale görüntüsü oluşturuyor. Şelaleyi de kadraja alarak müthiş görsellikte fotoğraflar yakalamak için köprüden karşıya geçin.

Köprünün bulunduğu Karahallı ilçesi, 28 Ağustos 1920’de Yunan işgaline uğramış ve 2 Eylül 1922’de işgalden kurtarılmış. Yörede, düşman işgalinden kurtuluş tarihi 2 Eylül’de, her yıl Clandras Festivali düzenleniyor.

Clandras Köprüsü Nerede?

Clandras Köprüsü Nerede?

Clandras Köprüsü, Uşak iline bağlı Karahallı ilçesinde bulunuyor.

Uşak Clandras Köprüsü Nasıl Gidilir?

Clandras Köprüsü’ne bireysel aracınızla gidecekseniz Uşak merkezden Çivril’e doğru D595 karayolunu üzerinden ilerleyin. Avgan tabelasını gördüğünüzde Avgan–Karahallı köy yoluna girerek 30 km boyunca yolu takip edin. Dilerseniz Uşak–Karahallı arasında çalışan toplu taşıma araçlarıyla da köprüye ulaşabilirsiniz.

Clandras Köprüsü Piknik Alanı

Clandras Köprüsü Piknik Alanı

Köprü ve çevresi bölge için önemli bir mesire yeri olarak kullanılıyor. Eğer Uşak’ta geniş vaktiniz varsa buraya kadar gelmişken piknik yapabilirsiniz. Ayrıca köprü girişinde bir balık restoranı da var. Burada dilerseniz kahvaltı yapabilir dilerseniz alabalık yiyebilirsiniz.

Clandras Köprüsü Giriş Ücreti

Clandras Köprüsü Giriş Ücreti

Köprünün herhangi bir giriş ücreti yok. Ancak köprü ve mesire alanının olduğu yerde otopark ücreti olarak 10 TL alınıyor.

Bu doğa harikasını görmek için tek yapmanız gereken Uşak otobüs bileti almak. Uşak ile ilgili diğer yazılarımı da okumayı unutmayın.

Ulubey Kanyonu

Blaundus Antik Kenti

Taşyaran Vadisi

Uşak Mutfağından Çıkan 5 Yöresel Tat

Görenlere Uşak Şehrini Hatırlatan 4 Şey

Uşak Gezisinde Görülecek 4 Turistik Adres

Anadolu’nun Kavşak Noktası Uşak

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here