Uçak Bileti

Ülkemizde döviz kurunun gün geçtikçe artmasıyla birlikte euro kullanmadan gezilebilecek ucuz ülkeler araştırmaya başladık. Bu nedenle hem yurt dışına çıkabilin hem de Euro gerektirmeyen ülkelerin tadına varın diye sizin için ekonomik ülkeleri tek tek tanıttım. 😊

Euro kullanmayan ve gayet ekonomik tatil seçenekleri sunan birçok Avrupa şehri mevcut. Yurt dışı seyahati yapmak, Avrupa’nın en ucuz yerlerini keşfetmek düşündüğünüzden çok daha keyifli olabilir. Nereden mi biliyorum? Bu noktalarda görülecek birçok şey, katılacak pek fazla etkinlik var da ondan. Haydi bakalım Euro kullanmadan seyahat edebileceğin Avrupa şehirlerine.

Euro Kullanmadan Gezilebilecek Ucuz Ülkeler

Eğlencenin şehri: Belgrad

belgrad

Sırbistan’ın başkenti ve en çok turist çeken şehri Belgrad, gece hayatı, lezzetli yemekleri, tarihi ve mimarisi ile gidenleri büyülüyor. Avrupa tarzına çok uygun olan Belgrad, vize şartı da sunmuyor. Korunmuş Orta Çağ mimarisi, birbirinden güzel köprüleri, sıcakkanlı insanları ve bu güzelliklerin yanı sıra Belgrad, Sırbistan’ın para birimi Sırp Dinarı’ nı kullanıyor. 100 Sırp Dinarı(RSD) 14,97 Türk lirasına denk geliyor. Ayrıca şehir oldukça ucuz.

Belgrad’da yemek fiyatları: Belgrad lezzet konusunda da oldukça başarılı bir şehir. Ucuz ve ekonomik fiyatlara servis edilen bu lezzetli yemekler için, balkan müzikleri ile çınlayan Skadarlija Caddesi’nde birbirinden lezzetli yemekler yapan restoranlar bulunuyor.

Mobil Uygulama

Belgrad’da konaklama: Belgrad’da günlük kiralanabilecek birçok kiralık ev seçeneği bulunuyor. Dilerseniz bir otel veya hostel de tercih edebilirsiniz fakat günlük kiralık evler yüksek konforunun aksine oldukça düşük fiyatlı. Ortalama olarak günlüğü 300-400 Türk Lirasına ev kiralayabilirsiniz.

Belgrad gezilecek noktalar: Belgrad gezilecek noktalar listesinde en ünlü durak, Kalemegdan. Kalemegdan, oldukça turistik ve gün içerisinde kalabalık olabiliyor. Türkçe karşılığı Kale Meydanı olarak bilinen Kalemegdan’ a kesinlikle uğramalı ve mimari yapısına bakmalısınız.

Belgrad’a giderseniz eğer bir diğer gezilebilecek durak ise Aziz Sava Katedrali. 1935 yılında yapımına başlanan ve İkinci Dünya Savaşı nedeniyle inşaata ara verildikten sonra tamamlanabilen bu kilise, buram buram tarih kokuyor. Üstelik giriş ücreti de yok!

Belgrad’ın hatta Sırbistan’ın en ünlü isimlerinden biri olan Nikola Tesla’ yı ise her yerde görebilirsiniz. Oldukça saygı duyulan bu değerli bilim adamının bir müzesi dahi var. Nikola Tesla Müzesi olarak geçen bu müze Belgrad’da yer alıyor ve Taş Meydan’a yürüyüş mesafesinde.

Gotik şehir: Prag

prag

Gotik havası ve keskin mimarisi ile her gün binlerce turisti ağırlayan Prag, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olarak geçiyor. Çekya’nın görkemli başkentinde her renge ve her fikre her an rastlayabilir ve farklı bir tecrübe kazanabilirsiniz. Euro kullanmadan gezilebilecek ülkeler listemizdeki bu güzel şehir oldukça ekonomik! Avrupa ülkesine gitmek ve az para harcamak istiyorsanız 1 Türk Lirası’nın yaklaşık 1,40 Çek Korunası ettiği Prag tam size göre.

Prag’da yemek fiyatları: Şnitzel, Gulaş gibi birçok ünlü yemeği bulunan Prag’da restoran fiyatları da diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça uygun. Prag’da bir akşam yemeği 100-200 Türk Lirası bandında.

Prag’da konaklama: Prag’da çok lükse kaçmadığınız sürece konaklama fiyatları konusunda üzülmeniz mümkün değil. Geceliği bir şehir merkezindeki ev veya otelde 300-400 Türk Lirası bandında konaklama sağlayabilirsiniz.

Prag’da gezilebilecek noktalar: Prag opera ve baleleri ile klasik müziğin kalbinin attığı bir yer. Bu nedenle şehirde iseniz mutlaka bir opera veya bale etkinliğine gitmelisiniz. Prag Ulusal Operası, Estates Tiyatro Salonu ve Kolowrat Theatre görülmesi gerek opera, bale ve tiyatro salonları arasında.

Ayrıca Prag’da gece hayatı da oldukça dinamik. Prag’da yeni şehir olarak geçen bölgede birbirinden çılgın partilerin verildiği ve sabaha kadar eğlencenin devam ettiği gece kulüplerini ve barları keşfedebilirsiniz.

Tarihi bir rüya: Budapeşte

budapeşte

İstanbul’un küçük hali diye nitelendirilen güzel kent Budapeşte, Macaristan’ın en turistik bölgesi. Hem ruhunuzu hem de kültürünüzü doyurabileceğiniz nadir yerlerden biri olan Budapeşte oldukça da ekonomik! Türk gezginlere ucuz yollu bir yurt dışı seyahatini mümkün kılan Macaristan’ın para birimi Macar Forinti. 1 Türk Lirası 0,045 Macar Forinti’ne eş değer.

Budapeşte’de konaklama: Budapeşte’de konaklamak oldukça uygun fiyatlı ve zahmetsiz. Şehir merkezinde bir konaklama tercih etmeniz dâhilinde yürüyerek ya da kısa otobüs mesafeleri ile şehri doya doya gezebilirsiniz. Günlük 100-300 Türk Lirası ile dilerseniz otelde dilerseniz ev de konaklayabilirsiniz.

Budapeşte’de yemek fiyatları: Budapeşte’de oldukça şık restoranlarda Türkiye’de yaptığınız harcama miktarında harcamalar yapabilir ve yeni bir yerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Budapeşte gezilebilecek noktalar: Budapeşte’nin en gözde mekânı Tuna Nehri ilk olarak gitmeniz gereken yerlerden birisi. Tarihi mimarisi ve kültürü ile ruh doyuran bu nehre âşık olacaksınız!

Ayrıca küçük bir şehirde Avrupa’nın lüks bir bölgesinde hissetmek isterseniz durağınız doğrudan Fashion Street olsun! Fakat dünyaca ünlü markaların dükkânlarının yer aldığı caddeden etiketleri dert etmeden alışveriş yapmak pek de mümkün olmayabilir. Burada görülmeye değer olan şeyin, caddenin akşam saatlerindeki ışıklandırması olduğunu söyleyebilirim.

Son yılların uğrak noktası: Bükreş

bükreş

Euro kullanmadan gezilebilecek ucuz ülkeler içinde bulunan Romanya’nın başkenti Bükreş, son yıllarda trend şehirler arasında yer alıyor ve popüler bir turizm bölgesi olarak geçiyor. Küçük olmasına karşın büyük bir tarihi bulunan Bükreş, Euro kullanmadan keşfedebileceğiniz oldukça ekonomik bir şehir.

Rumen Leyi kullanan Romanya’da 1 Rumen Leyi 3,55 Türk Lirası’na karşılık geliyor.  Bükreş’in eski şehir bölgesinde etkileyici müzeler ve hareketli gece hayatı bulunuyor. Özellikle gece hayatı oldukça ekonomik. Hafta sonları tam bir parti şehrine dönüşen Bükreş; 24 saat boyunca ayakta kalan insanları, İstanbul’u bilenlerin yabancılık çekmeyeceği karmaşası ve her şeyden öte hikâyelerle dolu sokakları ile en azından 3-4 günü hak eden bir şehir.

Bükreş’te konaklama: Mimari yapısı ve tarihi ile oldukça çekici evlere sahip Bükreş’te oteller de ev fiyatları ile eş değer. Günlük ortalama 100-300 Türk Lirası ile dilediğiniz yerde konaklama sağlayabilirsiniz.

Bükreş’te yemek fiyatları: Bükreş’te oldukça şık restoranlar ile birlikte günlük olarak yemek yiyebileceğiniz kafelerde mevcut. Bükreş’te ortalama olarak bir akşam yemeği için 80-100 Türk Lirası, günlük yemeğiniz için 50 Türk Lirası harcayabilirsiniz. Ayrıca Bükreş’te ortalama olarak bir kahvenin fiyatı ise 31 Türk Lirası.

Bükreş’te gezilebilecek noktalar: Fakat uyaralım binayı gezmeniz için önceden randevu almanız gerekiyor.  Bir diğer tarihi yapısı ile göze çarpan gezilebilecek nokta ise Cantacuzino Sarayı. Cantacuzino Sarayı 1903 yılında inşa edilmiş ve günümüzde ise George Enescu Ulusal Müzesi olarak Bükreş’e hizmet ediyor.

Bükreş’te öncelik olarak almanız ve gezmeniz gereken yerlerden biri de 1958 yılında Prens Serban Basard’ın isteği üzerine inşa edilen katedral Metropolitan Tepesi. Ayrıca hemen yanı başındaki Patriklik Sarayı da kesinlikle görülmeye değer bir yapı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here