Uçak Bileti

Bir şehrin güzellik algısı kişiden kişiye göre değişir elbette. Bazı gezginler tarih sever, bazıları doğa. Lüks ve ihtişam için, alışveriş için bile seyahat eden insanlar var. Ama bana göre bu dünyadaki her yer görülmeye değer. Bazen bir mağara beni büyülemeyi başarıyor bazen bir katedral. Almanya da dünyanın en yaşanılası ülkelerinden biri. Doğadan yana da nasibini almış tarihi açıdan da çok kıymetli. Ben kendime göre Almanya’nın en güzel şehirleri ‘ni sıralayacağım.

Avrupa’nın en görkemli kalelerine ev sahipliği yapan Almanya Türklerin de yaşamak için en sık tercih ettiği ülkelerden biri. Belki Almanya’da hangi şehirde yaşanır sorunuzun yanıtını da Almanya’nın en güzel şehirleri yazımda bulursunuz. O halde buyurun listemize geçelim.

Almanya’nın En Güzel Şehirleri

1. Berlin

berlin

Almanya’nın en güzel şehirleri denildiğinde çoğu kişinin aklına ilk gelen yerlerden biri Berlin. Almanya’nın başkenti olan Berlin listemizin ilk sırasında yer alıyor. Kültürel bir şehir gezisi hayal ediyorsanız bu dinamik ve hareketli kent sizi oldukça tatmin edecek.

Berlin’de kendinizi bir müzeden çıkıp diğerine giderken bulabilirsiniz. Katedraller, anıtlar ve daha bir çok tarihi yeri gezerken günün devamında Berlin gece hayatı ile keyfinize keyif katabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Berlin’de yaşayan o kadar çok Türk var ki burada hiç yabancılık çekmeyeceğinizi söyleyebilirim. Yeme-içme seçenekleri arasında bile kebapların dönerlerin hatrı sayılır bir yeri var. Almanya’nın en yaşanılır şehirleri rozeti de verelim mi Berlin’e, ne dersiniz? 😃

2. Münih

münih

Münih en sevdiğim Almanya şehri olabilir. Almanya’nın en güzel köyleri de burada, tarih de burada doğa da. Önce şehrin en popüler meydanı Marienplatz’ı ve tarihi yerleri gezin. Meşhur bira bahçelerinde soluklanın. Dünyaca ünlü Octoberfest bira festivali döneminde giderseniz unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Sonra rotanızı Münih’in biraz dışına çıkarın ve büyüleyici Neuschwanstein Şatosu’nu ziyaret edin. Hızınızı alamazsanız ver elini Eibsee Gölü ve Zugspitze Dağı. Zugspitze’de teleferik’le zirveye çıkıp buradan Alpler’i görebilirsiniz. Üstelik sizi konuma götüren yollar o kadar güzel ki ne yöne baksanız diğer taraftaki manzarayı kaçırıyor gibi hissedeceksiniz.

3. Düsseldorf

düsseldorf

Tertipli düzenli bir şehir olan Düsseldorf, Almanya’nın en yaşanılır şehirlerinden biri bana göre. İş ve finans merkezi olan şehir kariyer fırsatları açısından da oldukça tercih ediliyor. Moda kenti olarak tanınan şehirde ünlü alışveriş caddeleri moda severleri cezbedebilir.

Ren Nehri kıyısına kurulu olan Düsseldorf’ta meydanları, caddeleri ve tarihi yerleri gezmekten yorulduğunuzda şehrin barları ve kafelerinde soluklanabilirsiniz.

4. Hamburg

hamburg

Hamburg, Almanya’nın en kuzeyinde yer alan çok güzel bir şehir. Almanya’nın en büyük ikinci şehri olma özelliği taşıyor. Şehir merkezi oldukça güzel. Görkemli binalar, şehrin içinde şehirden kaçış rotası yemyeşil parklar Hamburg’da sizi bekliyor.

Kültürel bir seyahat planlıyorsanız hem tarihi hem modern müzeler şehri daha da cazip kılıyor. Hamburg Almanya’nın en güzel şehirleri listemizde yer almayı fazlasıyla hak eden bir yer bana göre.

5. Frankfurt

frankfurt

Main Nehri üzerinde yer alan Frankfurt insanı kendine çeken bir şehir. 3 günlük bir programla Frankfurt gezilecek yerler listesinin hakkını vererek bu güzel şehri keşfedebilirsiniz. Şehirde sizi büyüleyecek sembolik yapılar, parklar, müzeler ve daha çok fazla detay var.

Alman mutfağını deneyimleyebileceğiniz birbirinden güzel mekanlarla Frankfurt seyahatinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Şehirde görebileceğiniz belli başlı yapılar Römerberg, Palmengarten, Main Tower ve Frankfurt Katedrali mutlaka listenizde olmalı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here