Uçak Bileti

Endonezya, Asya’nın en ilgi çekici ülkelerinin arasında üst sıralarda özel bir yere sahip. 18,110 adası ile tam bir adalar ülkesi. 300 farklı etnik grubun yaşadığı, 250 dilin konuşulduğu büyük bir mozaik.

Volkanik dağları, gizemli ormanları, turkuaz rengi kıyı şeridi, beyaz kumlu plajları, metropol şehirleri, geleneksel hayatın devam ettiği kasabaları, köyleri, otantik kültürü ile inanılmaz davetkar.

Çoğu insanın hayalinde olan Bali dışında ise gezip görmek için sayısız güzelliğe sahip. Ulaşımın kolay olduğu, havalimanına yakın ilginizi çekebilecek Endonezya şehirleri için küçük bir liste yazının devamında sizi bekliyor.

1. Sumba

sumba endonezya

Sumba, Endonezya’nın ve Doğu Nusa Tenggara Adası’nın güneyinde güneyinde, Doğu Timor’un batısında kalıyor. Doğu Nusa Tenggara eyaletine bağlı olan adanın, Turizm altyapısı çok gelişmemiş, yerel halkın geleneksel yaşamını devam ettirdiği sakin bir yerleşim. Az tanınsa da gezilecek görülecek pek çok yeri var.

Mobil Uygulama

Geleneksel Sumba köylerini ziyaret etmek bu adada yapılacak ilgi çekici bir deneyim. Waikabubak’tan Marosi Plajı, Kerewee Plajı, Wanokaka ve Rua Plajı, kristal berraklığındaki We’ekuri lagünü, Megalitik Mezarları, Manupeu Tanah Daru Milli Parkı, Lapopu Şelalesi Sumba’da görmenizi tavsiye ettiğim yerler. Ada Bali’den 1 saat uçuş uzaklığında.

2. Solo

solo endonezya

Solo (Surakarta), Java Adası’nın ortasında yer alıyor. Orta Java’daki iki hanedanlıktan biri olan Surakarta Sultanlığı Solo olarak biliniyor. Yogyakarta, turistlerin çoğunlukla tercih ettiği rota olduğu için, Solo biraz gözden uzak kalıyor. Oysa Solo’da kraliyet sarayları, antik tapınaklar ve keşfedilecek bir çok ilgi çekici yer var.

Pura Mangkunegaran ve Kasunanan Sarayı, göz alıcı mimarisiyle ilk görülmesi gereken noktalardan. Tapınak gezmeyi seviyorsanız Candi Sukuh ve Candi Cetho tapınakları da ilginizi çekebilir.

Jawa’nın en büyük batik pazarı olan Klewer pazarı, Pasar Triwindu antika pazarına da uğramayı unutmayın. Adisumarmo Uluslararası Havaalanı’na, İstanbul’dan Garuda Indonesia Havayolları ile bir aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. En ucuz Solo uçak bileti için turna.com uçak bileti Endonezya sayfasınız ziyaret edin.

3. Yogyakarta

Yogyakarta
Borobodur Tapınağı

Yogyakarta, Endonezya’nın ikinci büyük şehri ve Cava adasının ortasında yer alıyor. Merapi yanardağıın eteklerine kurulu, Bali’den sonra en turistik şehir olan Yogyakarta, Java sanatının ve kültürünün önemli bir merkezi. Yogyakarta topraklarında pek çok krallığa ev sahiliği yaptığı için şehir tarihi yönden çok zengin.

UNESCO Dünya Miras listesindeki Borubodur ve Parambanan tapınakları, Kalibiru Ulusal Parkı, parkın yakınlarındaki Kedung Pedut Şelalesi, yemyeşil Samigaluh Çay Tarlaları, gündoğumu için gitmenizi önereceğim Menoreh Tepesi görülecek yerler arasında.

Yogyakarta Sarayı, UNESCO Miras Listesine girmiş olan Taman Sari ve keşfedecek pek çok güzel yerlere sahip. Adisucipto Uluslararası havalimanına, Kuala Lumpur, Bali ve Singapur’dan aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Turna.com’dan hızlıca ve kolayca en ucuz Yogyakarta uçak bileti alabilirsiniz.

4. Padang

Padang Padang

Padang, Endonezya’ya bağlı Sumatra Adasının batı kıyısındaki en büyük şehri. Mentawai Adaları’nın gitmek için yola çıkan turistler çoğunlukla geçiş için Padang’a geliyor. Çoğu zaman da dışarıdan pek bir şey yokmuş gibi görünen Padang’ın güzelliklerini kaçırıyorlar.

Padang çevresindeki pirinç tarlalarını gezerek şehri keşfetmeye başlayabilirsiniz. Saf ve bozulmamış doğasıyla Surrounding şelaleleri, banyan ağacının köklerinden yapılmış yaşayan nadir kök köprülerden olan Jembatan Akar, Bungus Beach şehrin en ikonik yerleri. Minangkabau International Airport’a, Garuda Indonesia ile aktarmalı olarak uçabilirsiniz.

Turna.com’dan hızlıca, kolayca ve güvenle Padang uçak bileti alabilirsiniz.

5. Labuan Bajo

labuan bajo
Pink Beach, Komodo Adası

Labuan Bajo, Endonezya’ya bağlı Flores Adası’nın batı ucunda yer alıyor. Eskiden kimsenin farkında olmadığı küçük bir balıkçı köyü olan Labuan Bajo son yıllarda Endonezya’nın önemli bir çekim merkezi haline geldi.

Komodo Ulusal Parkı, Komodo Adası, Rinca Adası gibi popüler yerler için önemli bir geçiş noktası olan adanın çevresinde çok sayıda plaj, şnorkelle dalış noktası ve manzara noktası var.

Lokal hayatı gözlemleyebileceğiniz Melo Village, Mesa Village, Komodo Ejderini canlı canlı görebileceğiniz Komodo National Park, meşhur pembe rengiyle Pink Beach, Kalong Island, şnorkelle dalış yapabileceğiniz Kanawa Adası ve görülecek daha pek çok yere sahip.

Labuan Bajo Airport’a Türkiye’den direkt uçuş yok ancak Qatar Airways ile iki aktarma yapıp Labuan Bajo’ya ulaşabilirsiniz. En uygun promosyonlu Labuan Baju uçak bileti için turna.com uçak bileti sayfasını ziyaret edin.

6. Surabaya

surabaya

Surabaya, Endonezya’nın Doğu Cava bölgesinin başkenti. Cava’nın doğusunda, Madura boğazının kıyısında yer alıyor. Ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Surabaya, sanayi, ticaret, eğitim gibi sektörlerde gelişmiş, oldukça kozmopolit ve kalabalık bir yerleşim.

Bembeyaz kumlu plajları, turkuaz denizi ile Madura Adası’na gitmek isteyenlerin geçiş noktası Surabaya. Müze-fabrika olan tütün üretimini anlatan Sampoerna Evi, Mescid Ampel, sosyal medyadan sıklıkla gördüğümüz Bromo Dağı, Heroes Monument, 5,4 km uzunluğundaki Endonezya’nın en uzun köprüsü Suramadu Bridge şehrin gezilecek yerleri arasında.

Juanda Havalimanı’na Singapur, Kuala Lumpur, Bangkok gibi şehirlerden aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. Turna.com’un gelişmiş arama teknolojisi ile hızlıca ve kolayca Surabaya uçak bileti alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here